Teamchange header

FILMTIP

Groepsdynamiek in 12 Angry Men

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

In een even eenvoudig als meeslepend scenario wordt het debat in een jury van een Amerikaanse rechtbank gevolgd. Is de jonge, zwarte verdachte schuldig aan een moord of niet? Daarover moeten 12 (witte, mannelijke) juryleden beslissen

12 Angry Men - Henry Fonda - I don't know

In dit artikel ...

Drukkende omstandigheden

De omstandigheden liegen er niet om. Het is bloedheet, de airco is stuk en over een uur start een belangrijke sportwedstrijd. De mannen van de jury willen snel naar huis en houden een vlugge stemming. Er worden opmerkingen gemaakt als ‘dit is een uitgemaakte zaak.’ De zaak lijkt inderdaad beklonken, en dan… elf leden stemmen ‘schuldig’, en een persoon zegt dat hij niet kan stemmen: ‘I don’t know’, is zijn reden. Hij twijfelt.

Er staat wel doodstraf op het spel, dus de beslissing van de jury moet unaniem zijn. In het anderhalf uur durende gesprek dat volgt wordt het effect op, én het tactvol bespelen van de groepsdynamiek geraffineerd in beeld gebracht. Vrijwel de hele film is de camera gericht op het gesprek aan tafel. Toch verveelt de film geen moment.

Tijdens het groepsgesprek wordt langzaamaan duidelijk dat iedereen zo zijn redenen heeft om te oordelen: verre van objectief. Als op een gegeven moment een jurylid overstag gaat (stemt onschuldig, bij een nieuwe telling), is de verontwaardiging van de anderen groot. Er wordt druk uitgeoefend, maar het gesprek gaat door.

Geweldige remake

Henry Fonda heeft de hoofdrol in de zwart-wit versie uit 1957. De remake in kleur uit 1997 is minstens even spannend, met een ijzersterke cast en Jack Lemmon in de hoofdrol. De film is erg geschikt om te gebruiken bij groepstrainingen en teamontwikkeling. Na afloop kun je veel momenten terughalen waarop je prachtig ‘onder water’ kon kijken. Niet alleen een les in groepsdynamiek, ook de kracht, en de valkuilen van communicatie, waarnemen en interpreteren komen goed in beeld.

12 Angry Men (de remake uit 1997)

Aanverwante artikelen

Geef een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief?

Opleiding van Teamchange

Artikelen per thema

Misschien ook interessant

32 Feedback tips voor het geven én ontvangen van feedback

Systemisch contracteren bij teamcoaching

Besluiten met Deep Democracy in je team

Interview met Martijn Vroemen over contact en contract bij teamcoaching

44 Tips bij het werken met een virtueel team

20 Modellen om naar teamrollen te kijken

Ik wil op de hoogte blijven

Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in.
Je zult een link via e-mail ontvangen om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Kom Kennismaken met ons. Online!

Kennismaken met Teamchange kan meermaals per jaar. Het is online en gratis. In twee uur bespreken we al jouw vragen. Doorgaans betekent dat: het eerste uur praktijkvragen, en na een korte pauze gaan we in op opleidingsvragen. 

De volgende sessie is op 18 mei

We starten om 10.00 en gaan door tot 12.00. In deze sessie zullen we ons presenteren en je vragen beantwoorden. Maar daar blijft het niet bij. We kunnen oefeningen doen, kennis delen en cases bespreken. Geef jij maar aan waar je interesse ligt.

Meld je meteen aan! Daarna ontvang je van ons een uitnodiging met Zoom-link (na aanmelden kom je op een pagina waar je onze Zoom-handleiding kunt downloaden). Tot ziens. Oja: de sessie is gratis.