Compacte & complete opleiding

Opleiding Teamcoaching ‘Essenties’

Je wilt een (betere) teamcoach worden? Veel teamleiders en teamcoaches hebben behoefte aan professionalisering maar merken dat de ene cursus zich teveel op teamleiders richt en de andere teveel op coaches. In de opleiding Teamcoaching Essenties werken wij met een mix van teamprofessionals. Je leert alle basisprincipes en praktisch toepasbare tools. De opleiding bestaat uit vier dagen en een avond. En als je alsnog je StiR erkenning wilt halen kun je het resterende deel van onze leergang er achteraan doen!

teamcoach worden in complete opleiding

Erkenning & kwaliteit

Ons studiemateriaal

Boeken van Martijn Vroemen - Teamchange

Even kennismaken?

Deeltrainingen 

 • Startdag ‘Teamcoaching Fundamentals’
 • Tweedaagse module ‘Professioneel Teamcoachen’
 • De ‘Training Teamwiel®’

Leerdoelen

 1. Rollen van de teamcoach/leider/trainer, en hoe je daartussen kunt schakelen
 2. Onmisbare modellen, zoals het Coachwiel en het Teamwiel gaan tot je repertoire behoren.
 3. Onderstroom: hoe kun je die beter begrijpen en vooral: hoe intervenieer je?
 4. Je oefent met collega’s in het coachen van groepen.
 5. Een flinke portie zelfreflectie op jezelf: talenten en rode knoppen als teamcoach.

Deelnemers – De opleiding Teamcoaching Essenties is geschikt voor mensen die al (aardig wat) werkervaring hebben, maar die een sprong willen maken in het kunnen begeleiden van teams. Je hoeft dus nog geen teamcoach te zijn! 

 • Teambegeleiders die meer houvast willen in hun rol als teamcoach.
 • Teamtrainers die hun ervaring met groepen uit willen breiden naar begeleiden van teams.
 • Teamleiders en teamcoaches die het op gevoel doen, en zich willen professionaliseren.
 • Voorzitters en projectleiders die nu nog vooral werken met inhoud en structuur.
 • Agile/Scrum/Lean-coaches die meer met de factor ‘mens’ willen leren werken.

Profiel – Wij gaan ervan uit dat je (basis)vaardigheden bezit in individuele coaching. Ook kun je comfortabel meekomen met hbo/hbo+ niveau. Om van deze opleiding te profiteren is het wenselijk (maar geen verplichting) dat je in de praktijk kunt oefenen met teams/groepen die jij begeleidt. Tenslotte nemen we aan dat je open staat voor je medecursisten en dat je actief gaat bijdragen aan de opleiding. Kom maar op met je vragen.

Voorbereiding – Voorafgaand aan elke sessie vragen we je om de theorie vast te lezen en een enkele zelfreflectie oefeningen te doen. Totaal een uur werk. Modules – De Opleiding Teamcoaching Essenties bestaat uit vier onderdelen.

 • Een startsessie online van 10.00 tot 12.00 om elkaar te leren kennen en alle elementen van het programma door te nemen.
 • De dag Teamcoach Fundamentals* Een dag vol met alle basisbegrippen en concepten die je nodig hebt. Over teams, coaching en teamcoaching.
 • Professioneel Teamcoachen* Intensieve tweedaagse rondom het Coachwiel en flink wat zelfreflectie.
 • Training Teamwiel®* – Hier leer je werken met het bekende Teamwiel van Martijn Vroemen, met maar liefst 13 oefeningen en ondersteunende modellen.

*Deze trainingen kunnen ook los gevolgd worden. Zie ons overzicht.

Coachgroepjes – Tijdens het programma zul je 2 praktijkopdrachten doen waarop je feedback krijgt van je eigen begeleider, en van deelnemers.

e-Learning – De fysieke bijeenkomsten zijn ingebed in online lees- en reflectie opdrachten. Zo kom je goed voorbereid naar de sessies, en kunnen we daar meer tijd besteden aan ervaren en oefenen. 

Tijden – De 2-daagse workshop  start om 09.30 en eindigt de tweede dag om 16.30 uur. Het avondprogramma is actief en duurt tot 20.00 uur. Daarna is er een gezamenlijk diner. De 1-daagse workshops starten met inloop vanaf 09.00 met koffie. Om exact 09.30 starten we. Om 16.00 hebben we een samenvattend gesprek waarin we losse eindjes behandelen en vervolgafspraken maken. Eindtijd is 16.30 uur.

Praktijkervaring – Bij Teamchange maken de trainers dagelijks vlieguren in de praktijk. We coachen talloze teams in alle denkbare soorten organisaties.

 • We vinden het leuk om onze ervaring over te dragen aan gemotiveerde deelnemers.
 • En maken onze kennis direct toepasbaar met herkenbare modellen.
 • Je leert geen abstract verhaal, maar past alles meteen toe op je eigen team.
 • Van ons hoeft leren niet saai te zijn.  We houden van energie en actie!
 • De hele opleiding heb je één vaste docent + wisselende gastdocenten.

Op deze pagina kun je al onze trainers vinden.


Geen data te zien hier? Kan aan Safari liggen of server. Probeer een andere browser of klik dit totaal overzicht. 

 • Voorbereiding – Voorafgaand aan de dag vragen we je om de theorie vast te lezen en een enkele zelfreflectie oefeningen te doen via onzes interactieve, online leeromgeving. Dit vraagt minimaal een half uur werk.
 • Inbegrepen – In het totaalbedrag is alles inbegrepen, dus de locaties, maaltijden en de overnachting, en ook al het cursusmateriaal. Het kan desgewenst btw-vrij worden aangeboden. Informeer naar de mogelijkheden.
 • Bonus – Er zijn geen bijkomende kosten meer! Je krijgt het Handboek Teamcoaching gratis. Je hebt recht op een coachgesprek met een van de trainers.
 • Studiebelasting – Totaal 9 dagdelen contacturen en 2 dagdelen lees/huiswerk. Na afloop krijg je een deelname certificaat van Teamchange.
 • Certificaat – Na afronding ontvang je een speciaal Teamchange Certificaat. Hiermee heb je recht om deel te nemen aan al onze alumni bijeenkomsten, je kunt je profiel online op onze site zichtbaar maken. Met dit certificaat kun je bij klanten en opdrachtgevers aantonen dat je een hoog gekwalificeerde opleiding tot teamcoach hebt afgerond.
 • Erkenning STiR – Het is mogelijk om met aanvullende opleiding de registratie bij de STiR aan te vragen als erkend teamcoach. Informeer naar de mogelijkheden.
 • Garantie – Zie onze kwaliteitsbelofte in 10 punten.

Reviews van deze opleiding

Reviews

Teamcoaching Essenties

9

'Maatwerk, Authentiek, Realistisch, Toepasbaar, IJzersterk en Nuttig –> Kortom MARTIJN'

Een aanrader voor iedereen die als Teamcoach aan de slag wil, gaat of verdieping zoekt. De training wordt down to earth gegeven: een mooie mix tussen theorie en praktijk& ervaringsleren. Ik heb me geen moment verveeld. Veel opgestoken ook van mijn medecursisten. Bovendien was de sfeer uiterst prettig en veilig!

Teamcoaching Essenties

9

'Leerzaam, inhoudelijk en verhelderend'

Afgelopen half jaar heb ik de Opleiding Teamcoaching ‘Essenties’ afgerond. Tijdens deze periode heb ik mezelf enorm ontwikkeld op het gebied van coaching en leiderschap. De elf dagdelen vlogen voorbij. TCE14 bestond uit een mooie gemêleerd groep studenten. Trainers Jonah, Martijn en Wendel brachten tijdens deze opleiding een hele fijne mix tussen theorie, opdrachten en praktijkcases. Aanrader!

Teamcoaching Essenties

9

'heeft goede handvaten gebracht!'

het laat je gefocust kijken naar het voltallige team en geeft duidelijke handvaten om gesprekken te voeren over oa onderstroom. fijn om deze essenties jezelf eigen te kunnen maken onder leiding van zeer ervaren coaches.

Teamcoaching Essenties

9

'Fijne uitleg'

Beter inzicht in groepsdynamica, juist ook door het zelf te ervaren.

Teamcoaching Essenties

10

'Een dijk van een training'

Zonder twijfel één van de beste trainingen als je jezelf wilt bekwamen in het coachen van teams. De trainers zijn zeer ervaren en professioneel en vooral prettig mensgericht, dit laatste geeft de training een extra dimensie. De training zit goed in elkaar, theorie en oefeningen wisselen elkaar goed af en richt zich echt op de praktijk.

Teamcoaching Essenties

10

'De basis zelf ervaren'

Wat ik interessant vind is dat de basis vanuit de context van teamcoaching én jezelf wordt toegelicht. Dit zorgt voor scherpte aan twee kanten van de zaag: vaardigheden en zelfkennis.

Prijs is exclusief 21% btw. Desgewenst kunnen wij btw-vrij factureren. Dat is voor particulieren en bepaalde organisaties voordelig. Vink deze optie bij inschrijving aan.

Stel je vraag!

Kom kennismaken met ons!

Je wilt wellicht met ons samenwerken of je bij ons laten opleiden, maar nog even ‘gevoel’ krijgen bij wie wij zijn? Of je hebt gewoon een aantal vragen die je liever persoonlijk bespreekt?

Laten we (video)bellen!

We ontmoeten elkaar via telefoon, Teams of Zoom. Geheel vrijblijvend uiteraard. In principe neemt Martijn Vroemen contact met je op, maar je kunt ook kiezen voor andere Teamchangers.

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Aanmelden Ask me Anything

Zit je met een casus? Een lastige klus? Iets met je team of je rol als teamcoach of teamleider? Kom naar een online AmeA sessie, je mag alles vragen. Meld je aan! Het is van 10.00 tot 11.30. Kom wel op tijd, eerder weggaan kan.

Boek aanbevelen

Bestand delen

Je kunt een pdf-bestand delen op onze site. Een artikel, of iets anders moois. Stuur het ons en wij plaatsen het onder jouw naam op onze Download & Delen pagina.

Werkvorm posten

De instructie
Helder en in hele zinnen. Geen telegramstijl. Gebruik stappen of nummers. Of tussenkopjes in vet. Geef eventueel variaties of tips aan het eind. Doe géén copy-paste van een andere site of ander document!!

Account aanpassen

Minimaal 8 tekens, hoofdletter, cijfer en speciaal teken. Gebruik geen ww dat je elders gebruikt. 

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Let op – als je geen bevestiging hebt ontvangen is het maken van je account niet gelukt. Je kunt dan niet inloggen.

Profiel maken of aanpassen

Leuk als je zichtbaar wilt zijn op de site. Ook klanten kunnen je profiel zien, maar alleen mensen die zijn ingelogd hebben zicht op je contactgegevens. 

 • JPG/JPEG/PNG
 • Zo vierkant mogelijk
 • Vooral je gezicht
 • Max 500kb

Review maken

Onze studenten – misschien jij ook – hebben veel aan de reviews op onze site. Help jij toekomstige studenten met jouw review? Het mag eventueel anoniem of onder pseudoniem. Veel dank!

Handleiding Zoom + mini-werkvormen