INTERACTIEF WEBINAR

Teamcoaching Masterclasses

In deze online masterclasses gaan we aan de slag met de kernthema’s van teamcoaching, zoals Het Teamwiel®, het werken met de onderstroom en het Het Keuzekruispunt. De groepen zijn niet te groot, zodat we op al je vragen in kunnen gaan. De ochtend is gevarieerd van opzet, met inhoudelijke input, verwerking met oefeningen in subgroepen en persoonlijke reflectie. Er is wat leeswerk vooraf, zodat we snel de diepte in kunnen.

Masterclasses op verschillende thema's bij Teamchange

Erkenning & kwaliteit

Ons studiemateriaal

Boeken van Martijn Vroemen - Teamchange

Even kennismaken?

Leerdoelen – In een online masterclass is de verhouding theorie/verwerking ongeveer 70/30. Er is uitgebreid ruimte voor vragen en je kunt je praktijkvoorbeelden inbrengen. Maar het accent ligt – gezien het medium – op concepten. We vertellen je over het thema van de dag de state-of-the-art modellen. Vergis je niet: die zijn heel toepasbaar in de praktijk!

Deelnemers – De masterclasses zijn geschikt voor:

 • Zowel individueel- als teamcoaches. Je kan beginner zijn of gevorderd. Maar je bent wel al werkzaam in het vakgebied. 
 • Trainers die de modellen willen gebruiken in hun trainingen.
 • Leidinggevenden en projectleiders die denken dat ze meer effect op de ‘relatie’ willen hebben (aanvullend op de ‘taak’).

Leerhouding – Je haalt het meest uit deze dag als je voorafgaand aan de sessie nagedacht hebt over vragen die je wilt stellen. We gaan je daarbij helpen met een reflectieoefening vooraf. 

Per Masterclass staat een thema en model centraal. 

Masterclass Teamdiagnose

 • Het Coachwiel met 4 ankers
 • 4-IN model en het Volkstuinteam
 • 4 soorten Probleemteams

Masterclass Het Teamwiel

 • Zes succesfactoren van teamwer
 • De twee ‘magische vragen’ over Teamsucces
 • Vijf Doelvelden model en Het communicatievierluik

Masterclass Zelfsturing

 • Coachen met het Keuzekruispunt
 • Eigenaarschap en de Dramadriehoek
 • Persoonlijk leiderschap en zelfsturing

Masterclass Groepsdynamica

 • Wat is onderstroom?
 • ‘Sturen zonder stoppen’
 • De hier-en-nu interventie

Tijden – Een masterclass is van 09.00 tot 12.00 uur. 

 Zoom – Je krijgt de Zoom-link door in je e-learning een mail aan jezelf te sturen. Die komt je vanzelf tegen in de voorbereiding.

Martijn Vroemen – Heeft meer dan twintig jaar ervaring met groepstraining en teamcoaching. Hij is de oprichter van Teamchange en de schrijver van Team op Vleugels en het Handboek Teamcoaching. Martijn is psycholoog en houdt van onderstroom. 

 • Voorbereiding – Voorafgaand aan de dag vragen we je om de theorie vast te lezen en een enkele zelfreflectie oefeningen te doen via onzes interactieve, online leeromgeving. Dit vraagt minimaal een half uur werk.
 • Afronding – Om het leereffect maximaal te maken kun je in onze e-leeromgeving enkele verwerkingsoefeningen doen. Je vind er aanvullend materiaal en als je klaar bent krijg je een certificaat.
 • Studiebelasting – In totaal is het 4 uur. Je kunt bij de StiR 4 PE punten verdienen met elke masterclass.
 • Garantie – Zie onze kwaliteitsbelofte in 10 punten.

Schrijf je nu direct in via onze webshop. Je ontvangt dan sowieso een btw-vrije factuur. Je kunt daar ook een voordelige bundel van 4 Masterclasses voor slechts € 640,– bestellen. 

Reviews van deze opleiding

Reviews

Masterclass Online

9

'Een must voor elke teamtrainer'

De online masterclass ‘Teamdiagnose’ heb ik ervaren als een heldere fijne masterclass. Ook de bijbehorende online omgeving vind ik echt een pluspunt. Martijn gaf praktische handvatten en er was voldoende ruimte voor vragen en casuistiek. Veel inzichten opgedaan!

Masterclass Online

10

'Zeer waardevol en toepasbaar'

Ik heb de online masterclass teamcoaching, teamwiel, groepsdynamica en zelfsturing gedaan. De manier van leerstof delen (vooraf, tijdens en na de masterclass) vind ik erg prettig. De leerstof wordt zeer duidelijk uitgelegd en ga je tijdens de masterclass al mee aan de slag, hierdoor gaat de leerstof gelijk “leven”. Zeer waardevol!

Masterclass Online

7

'teamwiel'

Prima basis om kennis te maken met het teamwiel en vanuit daar te bekijken op welke manier je er verder diepgang aan wilt geven. Op een laagdrempelige online manier ingericht. Efficient!

Masterclass Online

9

'Een mooie en compacte basisuitrusting!'

Vier masterclasses als basis voor mijn eerste stappen op het pad van teamcoaching. Iedere masterclass was inspirerend, theoretisch sterk en tegelijkertijd direct toepasbaar in de praktijk. Martijn is een prettige, rustige docent met een mooie dosis humor, die vanuit zijn praktijkervaring en de modellen die hij heeft ontwikkeld weet te boeien en te inspireren. Zelfs online!

Masterclass Online

10

'In 1 ochtend veel inzichten'

Heel prettige uitleg met mooie voorbeelden en metaforen. Fijn om ook tijd te hebben om met een medecursist te sparren. En even een kop thee te pakken. Inhoudelijk sterk dus, met een tempo waarbij je aangehaakt blijft. Sterk dat de docent benoemt dat het zijn visie is. En dat niets in beton gegoten is. Aanrader!

Masterclass Online

10

'Ik heb van A tot Z genoten van deze masterclass.'

Wat een heerlijke masterclass weer! Ik heb van A tot Z genoten van deze masterclass. Veel geleerd ook over mezelf. Leuke en veilige groep , de manier van lesgeven top! Veel geleerd van Martijn! Ik zou deze en alle andere (online)masterclasses zeker aanraden, Niet alleen voor team coachen maar ook zeker voor trainers! Dank Martijn en hopelijk tot weer ziens!

Prijs is exclusief 21% btw. Desgewenst kunnen wij btw-vrij factureren. Dat is voor particulieren en bepaalde organisaties voordelig. Vink deze optie bij inschrijving aan.

Stel je vraag!

Kom kennismaken met ons!

Je wilt wellicht met ons samenwerken of je bij ons laten opleiden, maar nog even ‘gevoel’ krijgen bij wie wij zijn? Of je hebt gewoon een aantal vragen die je liever persoonlijk bespreekt?

Laten we (video)bellen!

We ontmoeten elkaar via telefoon, Teams of Zoom. Geheel vrijblijvend uiteraard. In principe neemt Martijn Vroemen contact met je op, maar je kunt ook kiezen voor andere Teamchangers.

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Aanmelden Ask me Anything

Zit je met een casus? Een lastige klus? Iets met je team of je rol als teamcoach of teamleider? Kom naar een online AmeA sessie, je mag alles vragen. Meld je aan! Het is van 10.00 tot 11.30. Kom wel op tijd, eerder weggaan kan.

Boek aanbevelen

Bestand delen

Je kunt een pdf-bestand delen op onze site. Een artikel, of iets anders moois. Stuur het ons en wij plaatsen het onder jouw naam op onze Download & Delen pagina.

Werkvorm posten

De instructie
Helder en in hele zinnen. Geen telegramstijl. Gebruik stappen of nummers. Of tussenkopjes in vet. Geef eventueel variaties of tips aan het eind. Doe géén copy-paste van een andere site of ander document!!

Account aanpassen

Minimaal 8 tekens, hoofdletter, cijfer en speciaal teken. Gebruik geen ww dat je elders gebruikt. 

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Let op – als je geen bevestiging hebt ontvangen is het maken van je account niet gelukt. Je kunt dan niet inloggen.

Profiel maken of aanpassen

Leuk als je zichtbaar wilt zijn op de site. Ook klanten kunnen je profiel zien, maar alleen mensen die zijn ingelogd hebben zicht op je contactgegevens. 

 • JPG/JPEG/PNG
 • Zo vierkant mogelijk
 • Vooral je gezicht
 • Max 500kb

Review maken

Onze studenten – misschien jij ook – hebben veel aan de reviews op onze site. Help jij toekomstige studenten met jouw review? Het mag eventueel anoniem of onder pseudoniem. Veel dank!

Handleiding Zoom + mini-werkvormen