Herregistratie teamcoaches bij de StiR

Wie de Erkende Leergang Teamcoaching bij ons doet mag zich na afloop met het certificaat van Teamchange laten registreren bij de StiR. Dit is de enige instantie in Nederland die specifiek bijhoudt wie zich erkend teamcoach mag noemen. Klanten kunnen het register inzien, en teamcoaches kunnen het logo van de StiR gebruiken, bijvoorbeeld op hun site of CV.

Als netwerk van teamprofessionals is Teamchange blij dat er een register is, en dat op die manier klanten en aanbieders de kwaliteit van teamcoaching kunnen borgen. Om te kunnen registreren hoef je geen aanvullende toetsen of assessments te doen. Teamchange staat er garant voor dat we topkwaliteit leveren. Gelukkig vinden veel studenten van ons dat ook.

Na vijf jaar moet je je als teamcoach bij de StiR laten herregistreren. En dat kan – uiteraard – alleen als je kunt aantonen dat je in die periode niet hebt stilgezeten. Hieronder vind je de samenvatting van de eisen die de StiR stelt (artikelen 15 en 16: hier downloaden), in PE-punten, dat staat voor permanente educatie. En daaronder een aanbod dat Teamchange speciaal hiervoor heeft ontwikkeld. Elke PE-uur staat voor ongeveer een uur begeleide bijscholing.

Je moet 160 PE-punten halen

Je moet na de vijf jaar dat je registratie geldig is kunnen aantonen dat je 160 PE-punten hebt verdiend. De eisen verschillen een beetje per periode dat je je hebt laten registreren, maar het komt voor de meeste Teamchangers hier op neer.

Bijscholing – Verplicht. Per jaar minimaal 8 PE-punten en over de vijfjaarsperiode minimaal 40 PE-punten. Je kunt dus niet al je uren in één jaar halen. Denk aan cursussen, seminars, lezingen en congressen. De StiR geeft op de site aan welke opleidingen hiervoor gecertificeerd zijn. Zie ook het aanbod van Teamchange hieronder.

Intervisie – Verplicht. Dit moet je minimaal 5 keer per jaar in een groep van minimaal 4 personen doen. Je moet jaarlijks minimaal 1 casus hebben ingebracht. Elke sessie is goed voor 4 PE-punten. In vijf jaar moet je dus minimaal 100 PE-punten met intervisie halen.

Bloggen – Optioneel. Je kunt artikelen of blogposts publiceren, dat levert 4 PE-punten per keer op. In de vijfjaarsperiode is het maximum hiervan 20 PE-punten. Gemiddeld kan je dit dus 1 keer per jaar doen. Daarnaast kun je (ook optioneel) maximaal 20 PE-punten over de hele vijf jaar krijgen door abonnementen op vakliteratuur

Daarnaast moet je nog aan de volgende eisen voldoen:

  • Je hebt aantoonbaar de afgelopen vijf jaar gemiddeld 100 uur per jaar gewerkt als teamcoach in minimaal 4 begeleidingstrajecten.
  • Je hebt minimaal 5 evaluaties gedaan met een klant per jaar. Hiervan laat je verslagen zien.
  • Je verklaart je akkoord met de ‘gedragscode professioneel begeleiders’ van de StiR en met het klachtenregeling en de Tuchtcommissie van StiR.

Aanbod van Teamchange

Ook wij hebben aanbod voor teamcoaches die zich willen herregistreren.

Cursussen – Veel van onze trainingsdagen en online masterclassess leveren PE-punten op. Voor live trainingen ga je naar deze pagina en voor online masterclasses (ieder 4 PE punten) ga je naar deze pagina.

Bloggen – Teamchange is behalve aanbieder van opleiding ook hét kennisplatform voor teamprofessionals. Onze site bevat ruim 150 artikelen en posts, en dat aantal groeit gestaag. Steeds meer artikelen worden ook door alumni en relaties geleverd. Je kunt dus bij ons een mooi artikel publiceren, dat door honderden mensen wordt gelezen. En de link naar je artikel kan je makkelijk naar klanten sturen. Speciaal om je te helpen hebben we een handleiding om een goede blogpost te maken.

Jaarcongres – Teamchange zal jaarlijks een kennisevent organiseren en daar kun je 6 PE-punten voor krijgen. Volgende event is 22 september 2023.

Onze opleidingen

Erkenning & kwaliteit

Even kennismaken?

Nieuwsbrief ontvangen?

Kom kennismaken met ons!

Je wilt wellicht met ons samenwerken of je bij ons laten opleiden, maar nog even ‘gevoel’ krijgen bij wie wij zijn? Of je hebt gewoon een aantal vragen die je liever persoonlijk bespreekt?

Laten we (video)bellen!

We ontmoeten elkaar via telefoon, Teams of Zoom. Geheel vrijblijvend uiteraard. In principe neemt Martijn Vroemen contact met je op, maar je kunt ook kiezen voor andere Teamchangers.

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Aanmelden Ask me Anything

Zit je met een casus? Een lastige klus? Iets met je team of je rol als teamcoach of teamleider? Kom naar een online AmeA sessie, je mag alles vragen. Meld je aan! Het is van 10.00 tot 11.30. Kom wel op tijd, eerder weggaan kan.

Boek aanbevelen

Bestand delen

Je kunt een pdf-bestand delen op onze site. Een artikel, of iets anders moois. Stuur het ons en wij plaatsen het onder jouw naam op onze Download & Delen pagina.

Werkvorm posten

De instructie
Helder en in hele zinnen. Geen telegramstijl. Gebruik stappen of nummers. Of tussenkopjes in vet. Geef eventueel variaties of tips aan het eind. Doe géén copy-paste van een andere site of ander document!!

Account aanpassen

Minimaal 8 tekens, hoofdletter, cijfer en speciaal teken. Gebruik geen ww dat je elders gebruikt. 

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Let op – als je geen bevestiging hebt ontvangen is het maken van je account niet gelukt. Je kunt dan niet inloggen.

Profiel maken of aanpassen

Leuk als je zichtbaar wilt zijn op de site. Ook klanten kunnen je profiel zien, maar alleen mensen die zijn ingelogd hebben zicht op je contactgegevens. 

  • JPG/JPEG/PNG
  • Zo vierkant mogelijk
  • Vooral je gezicht
  • Max 500kb

Review maken

Onze studenten – misschien jij ook – hebben veel aan de reviews op onze site. Help jij toekomstige studenten met jouw review? Het mag eventueel anoniem of onder pseudoniem. Veel dank!

Meer informatie +

Handleiding Zoom + mini-werkvormen

Stel je vraag!