(Her)registratie bij de Stir

Wie de Erkende Leergang Teamcoaching bij ons doet mag zich na afloop met het certificaat van Teamchange laten registreren bij de StiR. Dit is de enige instantie in Nederland die specifiek bijhoudt wie zich erkend teamcoach mag noemen. Klanten kunnen het register inzien, en teamcoaches kunnen het logo van de StiR gebruiken, bijvoorbeeld op hun site of CV.

Als netwerk van teamprofessionals is Teamchange blij dat er een register is, en dat op die manier klanten en aanbieders de kwaliteit van teamcoaching kunnen borgen. Om te kunnen registreren hoef je geen aanvullende toetsen of assessments te doen. Teamchange staat er garant voor dat we topkwaliteit leveren. Gelukkig vinden veel studenten van ons dat ook.

Na vijf jaar moet je je als teamcoach bij de StiR laten herregistreren. En dat kan – uiteraard – alleen als je kunt aantonen dat je in die periode niet hebt stilgezeten. Hieronder vind je de samenvatting van de eisen die de StiR stelt (artikelen 15 en 16: hier downloaden), in PE-punten, dat staat voor permanente educatie. En daaronder een aanbod dat Teamchange speciaal hiervoor heeft ontwikkeld. Elke PE-uur staat voor ongeveer een uur begeleide bijscholing.

Je moet 160 PE-punten halen

Je moet na de vijf jaar dat je registratie geldig is kunnen aantonen dat je 160 PE-punten hebt verdiend. De eisen verschillen een beetje per periode dat je je hebt laten registreren, maar het komt voor de meeste Teamchangers hier op neer.

Bijscholing – Verplicht. Per jaar minimaal 8 PE-punten en over de vijfjaarsperiode minimaal 40 PE-punten. Je kunt dus niet al je uren in één jaar halen. Denk aan cursussen, seminars, lezingen en congressen. De StiR geeft op de site aan welke opleidingen hiervoor gecertificeerd zijn. Zie ook het aanbod van Teamchange hieronder.

Intervisie – Verplicht. Dit moet je minimaal 5 keer per jaar in een groep van minimaal 4 personen doen. Je moet jaarlijks minimaal 1 casus hebben ingebracht. Elke sessie is goed voor 4 PE-punten. In vijf jaar moet je dus minimaal 100 PE-punten met intervisie halen.

Bloggen – Optioneel. Je kunt artikelen of blogposts publiceren, dat levert 4 PE-punten per keer op. In de vijfjaarsperiode is het maximum hiervan 20 PE-punten. Gemiddeld kan je dit dus 1 keer per jaar doen. Daarnaast kun je (ook optioneel) maximaal 20 PE-punten over de hele vijf jaar krijgen door abonnementen op vakliteratuur

Daarnaast moet je nog aan de volgende eisen voldoen:

 • Je hebt aantoonbaar de afgelopen vijf jaar gemiddeld 100 uur per jaar gewerkt als teamcoach in minimaal 4 begeleidingstrajecten.
 • Je hebt minimaal 5 evaluaties gedaan met een klant per jaar. Hiervan laat je verslagen zien.
 • Je verklaart je akkoord met de ‘gedragscode professioneel begeleiders’ van de StiR en met het klachtenregeling en de Tuchtcommissie van StiR.

Aanbod van Teamchange

Ons aanbod is speciaal gemaakt voor teamcoaches die zich willen herregistreren. Het staat open voor iedereen (maar alumni van Teamchange krijgen korting).

Bijscholing – Met de docenten van Teamchange hebben we een mooie serie cursussen ontwikkeld, als aanvulling op je leergang. Het zijn praktische, competentiegerichte Praktijk-Leergroepen. Deze bestaan steeds uit 3 sessies, in hele kleine groepen, en je verdient er 9 PE-punten mee. Elk leergroep heeft een speciaal thema. Een deel van het aanbod is geheel online. Kijk gauw op de speciale pagina.

Intervisie – Daarnaast organiseren we regionale, begeleide intervisiegroepen. Een serie is – in lijn met de eisen van StiR – 5 bijeenkomsten per jaar. We organiseren en begeleiden de sessies, en je leert ook nog eens steeds weer nieuwe werkvormen. Na elke serie ontvang je van ons een afgetekend deelnamebewijs. We organiseren de intervisie regionaal, zodat je reistijd niet al te groot is.

Bloggen – Teamchange is behalve aanbieder van opleiding ook hét kennisplatform voor teamprofessionals. Onze site bevat ruim 150 artikelen en posts, en dat aantal groeit gestaag. Steeds meer artikelen worden ook door alumni en relaties geleverd. Je kunt dus bij ons een mooi artikel publiceren, dat door honderden mensen wordt gelezen. En de link naar je artikel kan je makkelijk naar klanten sturen. Speciaal om je te helpen hebben we een handleiding om een goede blogpost te maken.

Jaarcongres – Dit is nog in ontwikkeling, maar Teamchange zal jaarlijks een kennisevent organiseren en daar ook PE-punten accreditatie voor aanvragen bij de StiR. Save the date: 19 maart 2021. Alumni krijgen korting!

Er zijn vijf verschillende leergroepen

 

Onze opleidingen

Erkenning & kwaliteit

Even kennismaken?

Nieuwsbrief krijgen?

Kom kennismaken met ons!

Je wilt wellicht met ons samenwerken of je bij ons laten opleiden, maar nog even ‘gevoel’ krijgen bij wie wij zijn? Of je hebt gewoon een aantal vragen die je liever persoonlijk bespreekt?

Laten we (video)bellen!

Laat hieronder je gegevens achter en we boeken samen een (half)uurtje in dat ons past. We ontmoeten elkaar via telefoon, Teams of Zoom. Geheel vrijblijvend uiteraard. Wij vinden kennismaken altijd waardevol. In principe neemt Martijn Vroemen contact met je op, maar je kunt ook kiezen voor andere Teamchangers.

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Profiel maken

 • JPG/JPEG/PNG
 • Zo vierkant mogelijk
 • Vooral je gezicht
 • Max 1 mb

Profiel maken

 • JPG/JPEG/PNG
 • Zo vierkant mogelijk
 • Vooral je gezicht
 • Max 1 mb
Verdiepende opleiding - met Essenties erbij heb je de erkenning
Meer informatie +

Handleiding Zoom + mini-werkvormen

logokleinpath