Teamchange header

214 reviews van deelnemers

Op deze pagina staan de ervaringen van onze deelnemers hebben gegeven. Teamchange scoort een gemiddelde van 9.4 op basis van 214 reviews. Alle inzendingen zijn van geverifieerde Teamchangers. Heel fijn als jij ook een review wilt delen. 

4.6/5

22 juli 2021

'Werken met teams wordt nog leuker!'

Uitstekende opleiding, goede balans tussen theorie en praktijk. Inspirerende aanpak, trainers laten zien, voelen en ervaren hoe teamcoaching werkt. Smaakt echt naar meer!

22 juli 2021

'Teamcoach , het is een vak!'

De leergang Teamcoaching welke ik de afgelopen maanden heb doorlopen is een enorme ontwikkeling voor mezelf geweest, ik had niet gedacht dat ik zover zou komen. Alle bijeenkomsten, scholings- en oefenmomenten waren de ultieme bewustwording voor het vak als coach voor teams, waarbij dankbaar gebruik gemaakt werd van de medestudenten, interactie in groepsprocessen, sociale psychologie en natuurlijk het reflecteren, waardoor ik vertrouwen gekregen heb in mijn mogelijkheden/vaardigheden om als volwaardig teamcoach te gaan werken. Mijn motivatie maar ook zelfvertrouwen om teamcoach te worden is gegroeid en wat een leuk vak is dit! Ben er trots op dat ik dit vak mag uitvoeren! Dank is groot aan de docenten van de opleiding, maar zeker ook aan alle medestudenten, wat hebben we veel van elkaar geleerd en onze inzichten vergroot!

20 juli 2021

'Inspirerend naar een volgend level in teamcoaching'

Een prachtige en zeer waardevolle opleiding waarin ik veel over teams, groepen en de instrumenten om daarmee te werken heb geleerd. Maar vooral ook weer veel geleerd over mijzelf. Dank ook aan Astrid Rutten voor de goede begeleiding van onze Leergang 12. Het was intensief en waardevol. Grootste opbrengst: de reflectie practitioner in mijzelf geactiveerd.

20 juli 2021

'Teamcoaching essenties is essentieel voor elke teamcoach!'

Volg geen opleiding bij teamchange als je niet zelf wilt veranderen. De opleiding zit vol handige en duidelijke theorie en modellen, tot leven gebracht door hilarische en aansprekende praktijkvoorbeelden. Ook ga je zelf aan de slag om de theorie en praktijk eigen te maken, in te zetten en hierop te reflecteren. Martijn en Wendel zijn een topduo die elkaar perfect in balans houden en elkaar en ook de deelnemers een topervaring gunnen. Teamcoaching essenties is essentieel voor elke teamcoach (en iedereen die wil helpen teams successvol maken)!

14 juli 2021

'Praktisch fundament dat houvast biedt'

Waardevolle, leuke een leerzame training die inzicht geeft. Martijn en zijn collega’s maken gebruik van praktische en toepasbare modellen en reiken concrete praktijkvoorbeelden aan. Daarnaast is het bespreken van praktijkverhalen met de andere deelnemers heel leerzaam. Een goede basis om op door te bouwen.

14 juli 2021

'Inspirerende leergang'

De online leergang teamcoaching geeft in 4 ochtenden zowel inzichten in teamgedrag als modellen waarmee je als coach van teams of als manager direct aan de slag kan. Ook het handboek dat als basis wordt gebruikt is een goed naslagwerk. De aanpak online was prettig, met goede interactie met de groep. Al met al was de leergang de investering zeker waard.

14 juli 2021

'Veel geleerd en ontdekt'

Veel geleerd, veel ontdekt en bewust geworden van veel aspecten van Teamcoaching in deze interactieve online training. De kennis en ervaring die Martijn en zijn collega’s overbrengen op een toegankelijke en aanstekelijke manier is voor mij erg waardevol. geweest….en smaakt naar meer.

14 juli 2021

'Van complex naar meer eenvoud voor vervolg'

De Leergang was van begin tot eind inspirerend, beeldend en praktisch. Complexe situaties voor coaching worden via verschillende invalshoeken met zeer bruikbare modellen ‘eenvoudig’ gemaakt en biedt inzicht en handvaten om concreet te coachen!

13 juli 2021

'Waardevolle online training'

Fijne afwisseling tussen theorie en ervaringen delen met andere deelnemers (ook heel leerzaam!). Het feit dat het online was maakt de training heel toegankelijk en je leert ontzettend veel in slechts 4 sessies.

8 juli 2021

'Energieke en praktische training op Onderstromen'

De energie en het plezier van anderen meenemen en trainen in het herkennen en beïnvloeden van Onderstromen spatten er af bij Martijn en Wendel. Ook het uitwisselen van ervaringen en beelden met kritische medestudenten voelt heerlijk. Dank je wel voor deze zeer leerzame en fijne dag met elkaar.

6 juli 2021

'Inspirerend en waardevol, leer het vak en jezelf kennen'

Wat een inspirerende en waardevolle opleiding. Met name de diepgang tijdens de verschillende modules, de combinatie tussen praktijk en theorie en de zoektocht naar jezelf hebben me enorm geholpen en gaan me enorm helpen in de toekomst. Een dikke aanrader voor iedereen die iets met teams doet of wil doen.

1 juli 2021

'Sterke theorie, diepgang door persoonlijke verbinding'

Door de stukjes theorie af te wisselen met praktijk en diepgaande evaluatie, kan je persoonlijk diep verbinden met het systemisch coachen. Er was veel energie maar dat kwam niet alleen door de docenten, maar ook door de groep en de setting.

29 juni 2021

'Een gereedschapskist voor een teamcoach'

Teamcoaching uitgelegd door concepten en modellen die middels voorbeelden en casussen concreet gemaakt worden. Martijn en de andere docenten laten blijken dat ze veel praktijkervaring hebben en kunnen deze goed overbrengen. Door deze training on-line te volgen kregen we tevens tips en suggesties over het leiden van videosessies. Ik heb hier veel aan gehad.

29 juni 2021

'Aanrader!'

Met heel veel plezier heb ik de Basistraining Teamcoaching gevolgd . Vond het boeiend en inspirerend. Theorie, direct toepasbaar, volop afwisseling en diverse werkvormen/tools. Veel geleerd, echt en aanrader!

24 juni 2021

'Zeer leerzame dagen!'

Hoewel ik niet werk als (team)coach, werk ik wel altijd met en voor teams dus het leek me goed er meer over te leren. Ben heel blij dat ik deze twee dagen gevolgd heb! De vele theorieën, inzichten en praktijkvoorbeelden gaan me in volgende opdrachten zeker goed van pas komen. Het gaf me nieuwe inzichten over teamontwikkelingen en -processen én over mijn eigen rol daarbinnen. Het is grappig dat je altijd weer nieuwe dingen leert en een stapje verder komt. De uitwisseling met groepsgenoten was een mooie bonus!

23 juni 2021

'Slalommen door de COVID maatregelen'

Beste Martijn en Murielle, onwijs bedankt voor deze prachtige leerervaringen. Door jullie begeleiding en jouw prachtige praktische boeken Martijn ben ik een betere teamcoach geworden en dat was mijn doel. Check!

14 juni 2021

'Fris en open blijven kijken'

“Fris en open blijven kijken” gaf Martijn ons mee, om op afstand toch betrokken te zijn (verbinding maken zonder ondergedompeld te worden) met een verantwoordelijkheid voor de eigen behoeften.

9 juni 2021

'Leren over jezelf en het vak'

Deze opleiding is een geweldige combinatie van leren over jezelf als persoon (en teamcoach) en de theorie van het teamcoachen met de boeken van Martijn als rijk uitgangspunt. Wat er voor mij uitgesprongen is: 1) het meesterschap van teamcoach Martijn en hoe hij op de theoriedagen zijn eigen theorie in praktijk bracht. 2) de gastdocenten zijn echt experts binnen hun vakgebied en brengen inzicht en beweging in jezelf als mens.

9 juni 2021

'Leergang Teamcoaching: zeer inspirerend!'

Nieuwsgierig geworden door de geweldige boeken van Martijn Vroemen besloot ik deel te nemen aan de leergang Teamcoaching. Verrijkt met nog meer kennis over teams, theorieën en modellen en mezelf heb ik deze leergang afgesloten. Een groot compliment ook aan de gastdocenten, zij zijn allemaal van een fantastisch niveau. Voor mij persoonlijk een speciale vernoeming voor de praktijkdagen van zowel Margit Sleeuwenhoek als Els Burger. Bijzonder inspirerend! Dank daarvoor.

8 juni 2021

'Workshop teamontwikkeling – Teamwiel'

Verrassend verfrissende presentatie gelardeerd met illustrerende filmpjes en schema’s. De gekende inhouden in een frisser hesje. Bedankt!

7 juni 2021

'Veelzijdige opleiding'

Deze leergang brengt je nieuwe inzichten op teams, maar ook op jezelf. Er is een mooie balans tussen theorie, praktische tools en zelfontwikkeling in een hele fijne setting. Absoluut een aanrader voor iedereen die met teams werkt.

7 juni 2021

'Theorie tot leven gebracht!'

Wat een boeiende, leerzame en inspirerende training over psychologie in teams! Super om in korte tijd meer te leren over Transactionele Analyse én dit door praktische oefeningen te vertalen naar mijn eigen werk. Heel verhelderend hoe Margit haar jarenlange ervaring met TA samenvat in één model, en dit aanvult met veel voorbeelden uit de praktijk. De theorie wordt hiermee echt tot leven gebracht. Dit gecombineerd met de deskundigheid, humor en persoonlijke begeleiding van Martijn en Wendel maakte dit voor mij een bruikbare en waardevolle training. Dank jullie wel!

4 juni 2021

'Je bent je eigen instrument'

Als teamcoach neem je jezelf altijd mee. Ik vond het daarom belangrijk om meer psychologische kennis op te doen. Waardoor ik mijn eigen gedrag beter begrijp en het gedrag binnen teams beter kan plaatsen. Zodat ik beiden in kan zetten bij het nog beter begeleiden van teams. En super handig natuurlijk ook in het dagelijkse leven! De 1-daagse Psychologie voor teamcoaches voldeed in alle opzichten. Het was een inspirerende en confronterende dag die bovenal, veilig, leuk en leerzaam was. Ik heb diepgaande inzichten over mijzelf opgedaan en hoe deze inzichten ook van toepassing zijn op teams. Margit, Martijn en Wendel dank jullie wel voor het delen van al jullie kennis, ervaring en menselijkheid.

2 juni 2021

'Ik weet waar ik heen ga'

Wat een mooie training was dit! Ik heb zoveel geleerd. En niet alleen over mezelf als teamcoach maar vooral ook over wat voor mij belangrijk is en waar ik mezelf verder in wil ontwikkelen. Een mooie combinatie van de theorie uit het boek van Martijn en verdieping met gastdocenten. Ik heb mij bij deze training ook heel veilig gevoeld. Dat is wat Martijn heel goed doet, een veilige omgeving creëren.

31 mei 2021

'Geweldige training'

Een opleiding die verder gaat dan alleen kennis over teamcoaching en het aanleveren van vaardigheden. De groei die ik tijdens deze maanden heb doorgemaakt op zowel kennisvlak als persoonlijk vlak, zorgen ervoor dat ik als een zelfbewuste teamcoach aan de slag kan gaan. Bewust van mijn sterke kanten en mijn aandachtspunten, waardoor ik als teamcoach alleen maar beter kan worden.

16 mei 2021

'inspirerende training!'

De online basistraining teamcoaching was voor mij inspirerend, veel waar voor je geld, zeker met het boek erbij waar ik veel aan gehad heb. Ik heb in korte tijd veel mogen leren waar ik gebruik van kan maken bij mijn werk als pedagogisch coach, zowel individueel als met teams!

11 mei 2021

'Een gereedschapskist met hulpmiddelen om te starten met teamcoaching'

Als beginnend teamcoach is de online Basistraining Teamcoaching een goed startpunt voor je ontwikkeling als mens en als coach. In een veilige leeromgeving leer je direct wat teamcoaching is. De trainers zetten tools in om ons als studenten te laten ervaren hoe je een groep mensen bij een teamcoaching betrekt. Het inchecken bij de start is zo’n waardevolle techniek, die klein is, maar heel effectief. Zo gaan leren, voordoen en trainen mooi samen in de training. En wat ik belangrijk vond is dat de stof met humor en realisme werd gebracht. Ik heb nu een gereedschapskist met goed geordende hulpmiddelen gekregen om de eerste stappen te zetten in het vak van teamcoaching!

10 mei 2021

'Leren door reflectie.in actie 😊'

In de vier online bijeenkomsten heel veel gelijk in de praktijk toepasbare inzichten en tools/werkvormen gekregen. Martijn, Astrid en Muriëlle zijn goed op elkaar in gespeeld. Voor iedereen die wil proeven aan teamcoaching of die met (nog) meer vertrouwen een team wil begeleiden een echte aanrader. Voor mij smaakt het naar meer.

30 april 2021

'Onderstroom? Begin bij je binnenstroom'

Voor mij kenmerkte de training zich door de perfecte combinatie van praktijk en theorie. De dag had een logische opbouw waarin ik werd geïnspireerd, opgefrist in mijn kennis en er nieuwe perspectieven en essentiële kennis bij kreeg. Online werkte prima voor deze training.

27 april 2021

'Inkijkje met veel stof om over na te denken'

Het handboek Teamcoaching en de gestructureerde manier van aanbieden van o.a. het coach- en team wiel, een quickscan, de onderstroom waren een mooie leidraad om online samen mee aan de slag te gaan. Variatie genoeg in deze online sessies. Deskundige en veilige leeromgeving boden mij een opstapje naar meer weten. Zelf vlieguren maken en daar de tijd voor nemen is de volgende uitdaging.

26 april 2021

'stoomcursus teamcoachen'

Martijn heeft in 4 ochtenden de basis van teamcoaching weten uit te leggen en dat ook nog online. Het waren afwisselende, motiverende, stimulerende sessies en ik heb echt de basis uitgelegd gekregen. Ook heb ik een goed beeld en ideeen gekregen hoe een goede online sessie in te richten, zodat je actief betrokken blijft bij de training. Nu nog zelf aan de slag en dat blijft spannend….

26 april 2021

'Wat een geweldige ervaring was het'

Met een sabbatical in het vooruitzicht. Een carriéreswitch om naar toe te werken! Ben ik gestart met deze leergang. Wat een geweldige ervaring was het. Top teamcoach, Martijn Vroemen, maakte van elke bijeenkomst een experience. De theorie, de gehele programmering met enthousiaste gedreven en deskundige gastdocenten, is goed op elkaar afgestemd. Alle onderdelen en thema’s zijn goed op de praktijk af te stemmen en meteen in te zetten. Al doende ervaarde ik een enorme groei in het teamcoach zijn. Dit betekende ook een verdiepende kennismaking met mijzelf als mens. En hierdoor lukte het mij een goed beeld en visie te ontwikkelen over de teamcoach die ik wens en kan zijn. Hiervoor werd een open en veilige omgeving gecreëerd. Ik ervaar in de praktijk dat ik een lerende professionele teamcoach ben. Deze leergang is op het juiste moment op mijn pad gekomen.

23 april 2021

'Groots(t)e inzichten…'

Herken je dat, van die gebeurtenissen in je leven die je als parels koestert? Deze leergang is er absoluut 1 van! Na deze prachtige opleiding kan ik echt zeggen, ja ik ben een proffesioneel Teamcoach geworden. En dat komt door de duidelijke theorie, gekoppeld aan praktijk. Inspirerende docenten met elk hun expertise. Uitdagende feedback, bijzondere reflecties, mooie groep deelnemers. Het is ervaren en toepassen. De leergang doe je met elkaar. Zowel de docenten als de deelnemers. Elkaar aanvullen, duidelijk doel en het goed hebben met elkaar. En goed is soms ook Tough Love geven. Ben niet alleen gegroeid in het vak maar ook als mens. Dankjewel allemaal! Een aanrader voor iedereen die met en voor teams werkt. Als er ooit nog iets van een vervolg komt sta ik vooraan in de rij.

23 april 2021

'Verrijking, inzichten en inspiratie'

Met plezier heb ik de Basistraining Teamcoachen gevolgd bij Teamchange. Wat een verrijking, inzichten en inspiratie! En stof tot nadenken… dat ook! Theorie, direct toepasbaar, volop afwisseling en diverse werkvormen/tools. Gegeven door ervaren en bevlogen docenten. Van begin tot eind van toegevoegde waarde voor iedereen die met teams samenwerkt. Een aanrader. Op naar mooie avonturen in samenwerking met en ondersteuning van teams!

23 april 2021

'Afwisselend en heel toepasbaar'

De tijd vloog om. Knap aangezien de training online was. Heel afwisselend, goed gebruik gemaakt van alle online tools. En vooral heel praktisch inzetbaar. Ik heb er veel aan gehad en dus meteen kunnen toepassen in de praktijk! Zeker een aanrader 🙂

23 april 2021

'Praktisch, pakkend en waardevol voor teammanagers'

Een zeer waardevolle leergang voor iedereen die met, tussen en in teams werkt. Praktische handvatten, verdiepende modellen en inspiratie van experts uit de praktijk. Wetenschap en praktijk komen mooi samen in deze leergang.

23 april 2021

'Een pracht reis!'

Wat een mooie reis! We startten in september en door Corona eindigden we met een pracht groep in april. Veel inzichten, verdieping, plezier, diepgang en ontroering. De verschillen in de groep hadden soms niet groter kunnen zijn, maar misschien juist daardoor wel prachtig aanvullend. Martijn is inspirerend, grappig, scherp met zachtheid en slim. Hij weet veel en kan stil staan bij dat wat er op dat moment speelt. De training heeft een mooie opbouw die je helpt om stap voor stap met teams aan de slag te gaan. Een mooie, waardevolle en leerzame reis!

21 april 2021

'Een geweldige beleving die ik zo over zou willen doen!'

Deze opleiding is voor mij veel meer dan een opleiding geweest. Het heeft me ontzettend veel nieuwe inzichten gegeven, waardoor ik anders naar teamontwikkeling ben gaan kijken en anders ben gaan handelen. Het heeft op persoonlijk vlak zoveel inzicht gegeven en in beweging gezet, daar kunnen heel wat coachingsuren die ik eerder heb gehad niet tegenop. En dit alles in een hele fijne groep met een trainer die scherp kan zijn, humor heeft, betrokken is, inspirerend kan vertellen, in het moment laat zien hoe je met een groep kan werken en een trainer die ergens voor staat. Ik vond het een geweldige beleving die ik zo over zou willen doen.

18 april 2021

'Inspirerende verdieping met inzichten'

Het was een prettige, duidelijke en praktische cursus met veel handvatten die je kunt toepassen in je dagelijkse praktijk. Gegeven door een enthousiast duo Martijn en Wendel en een inspirerende mysteryguest. Ook het samenwerken met je studiegenoten was zeker in deze coronatijd een verademing. Kortom op naar het vervolg.

9 april 2021

'De teamcoach in jou'

Aan de hand van prettige visuele modellen die geregeld terugkomen wordt het vak teamcoachen uitgelegd. Martijn licht de theorie met passie toe. Die ook goed (terug) te lezen is in z’n boeken. Daarnaast wordt er in de modules met gastsprekers stil gestaan bij persoonlijke ontwikkeling om meer inzicht te krijgen in je kracht en valkuil als teamcoach.

19 maart 2021

'De teamcoach bril is aangezet!'

De leergang heeft veel inzichten opgeleverd over groepsdynamica in teams en teamontwikkeling. Dit vanuit verschillende invalshoeken, waarbij ik alleen maar nieuwsgieriger werd naar meer. Het levert uiteindelijk een mooie rugzak op met inzichten, tools en veel theoretische achtergronden die een goede basis zijn om aan de slag te gaan als teamcoach.

9 maart 2021

'Aanrader'

Inhoudelijk sterk, interessant uitdagend, spannend en inspirerend! Wanneer je op zoek bent naar een praktische opleiding tot teamcoach waar veel ruimte is voor eigen inbreng en ervaringeleer, is deze leergang een aanrader!

5 maart 2021

'Daar waar puzzelstukken op hun plek vallen'

De leergang Teamcoaching liet voor mij vele puzzelstukken op hun plek vallen. Puzzelstukken in de zin van kennis opgedaan uit eerdere trainingen en cursussen, Maar ook puzzelstukken aan opgedane ervaringen. De leergang biedt verdieping in kennis, modellen en structuren en geeft houvast voor de praktijk. Als je werkt met groepen en / of teams kan ik je de leergang Teamcoaching zeker aanraden!

15 februari 2021

'Knappe balans in uitdagen en bekrachtigen!'

Teamcoaching Topklas biedt je een stevige verdieping, waarbij je uiteraard jezelf als coach goed tegenkomt op een leerzame en intense manier. Martijn Vroemen en Wendel Greve zijn inspirerende, doorgewinterde experts. Ze bieden een knappe balans in uitdagen en bekrachtigen, zodat je uiteindelijk de opleiding met een ‘bewust bekwaam’ gevoel afrondt. Een reis boordevol persoonlijke ontwikkeling en inzichten.

14 februari 2021

'Mooie kans om kennis te maken met het gedachtengoed van Teamchange.'

De korte online basistraining was voor mijn een mooie kans om kennis te maken met het gedachtengoed van Teamchange. Theorie en coachmodellen uit het handboek en praktijkboek teamcoaching werden op een deskundige manier uitgelegd en gekoppeld aan de praktijk door twee ervaren teamcoaches. Er was voldoende ruimte voor vragen en het inbrengen van casussen uit mijn eigen praktijk. In kleine groepjes werd in breakout rooms de verdieping gezocht met elkaar. Ook tips en tools werden uitgewisseld op het gebied van werkvormen. Deze praktische insteek van deze korte opleiding sprak mij aan. Het was voor mij een relatief kleine tijdsinvestering omdat de training online werd aangeboden. Wat mij betreft is deze basistraining een aanrader voor startende teamcoaches.

11 februari 2021

'Productieve en ook leuke sessies vol inzichten'

Een heldere, praktische, afwisselende training waarin ik meegenomen werd langs de belangrijkste modellen van het handboek. De sessies zaten boordevol inzichten, tips en instrumenten/werkvormen die ik onmiddellijk kan gaan gebruiken in de praktijk. Martijn, Murielle en Astrid zijn spontane, betrokken en gedreven trainers en vullen elkaar goed aan. Zij beheersen de materie volledig en kunnen inspelen op de diverse vragen en thema’s die behandeld werden. Productieve en ook leuke sessies die om vlogen, ook online!

10 februari 2021

'Waardevol!'

Fijne complete mix van theorie, praktijk, tools en ervaringen die me zelf ook weer goed naar mijn eigen gedrag en handelingsbekwaamheid heeft laten kijken hoe ik als coach het impactvolle gesprek aanga met teams. Alles inspirerend gebracht door Martijn, Murielle en gastdocenten. Aan te bevelen als je in de breedte op zoek bent naar een goed fundament voor je teamcoachingskills.

5 februari 2021

'Super interessante, interactieve dag'

Super interessante, interactieve dag gehad over het werken met onderstroom in een team. Mooie nieuwe tools, handvatten en bewustwording van al aanwezige kennis en vaardigheden. Leuke groep mensen leren kennen en fijn om het hoofd weer te laten werken! En dan ook nog eens een hele dag online waarbij er nu, aan het einde van de dag, ook nog eens energie over is! Top! Dank Martijn Vroemen en Wendel Greve voor de prettige dag!

4 februari 2021

'Die onderstroom hè…'

Die onderstroom hè, om daar mee te werken, poeh dat doe je niet zo maar zonder ervaring of kennis. Deze workshop geeft een overzichtelijk kijk op het werken met de onderstroom: wanneer kan je het beter uit je hoofd halen en als er werk aan de winkel is, welke observaties en interventies zijn er dan te doen. Wendel en Martijn zijn heel benaderbaar voor al je vragen, ook tijdens deze online variant! Door de afwisseling met theorie en het in kleinere break-out rooms bespreken van een casus oefen je met elkaar én steek je veel op om in de volgende teamsessie metéen te kunnen toe passen!

4 februari 2021

'Zeer praktische workshop'

De onderstroom was een beladen woord voor mij. Beladen in de zin van ‘lastig te duiden’. Met deze workshop direct toepasbare handvatten gekregen en heb direct de drive gekregen om ermee aan de slag te gaan! Mocht je op gestructureerde en praktische manier de onderstroom willen doorgronden, kan ik deze workshop van harte aanraden!

4 februari 2021

'Verhelderende praktische dag'

Heldere en prettige training die mij boven- en ondertiteling gaf bij de vele intuïtieve interventies die ik al als teamcoach doe. Een kam ging door de vele kennis die ik al had. Deze verfrissende ordening geeft mij na deze dag weer vele handvatten en nieuwe inzichten mee om in de praktijk aan de slag te gaan. De dag had een duidelijke en goede opbouw van thema’s. En wederom geleid door de gedreven professionals Martijn en Wendel.. Ook online creëren ze een open en ontspannen leerklimaat met veel afwisseling van werkvormen en een enorme bagage aan kennis en ervaring.

4 februari 2021

'Een leerzame en interactieve online workshop!'

Ik ben blij dat ik deze workshop gevolgd heb! De twee docenten (Martijn en Wendel) wisten deze online workshop heel interactief te maken. De theorie werd duidelijk uitgelegd en er werd een mooie koppeling gemaakt naar de praktijk. Dank aan de trainers en de leuke groep deelnemers!

4 februari 2021

'Leerzame workshop, aanrader wat mij betreft!'

Goede workshop! Een goede opbouw met de juiste theorie, maar ook met diepgang door middel van casussen en praktijkvoorbeelden. Dat laatste vind ik erg belangrijk. Ik ben erg benieuwd wat ik de komende tijd ga herkennen aan observaties en interventies op de onderstroom. Ik heb echt het gevoel dat ik dat na deze workshop echt kan. En belangrijk: het was gezellig! Veel interactie en zeker niet saai (en dat is online niet vanzelfsprekend vind ik)

1 februari 2021

'Alle ruimte en tijd om je te ontwikkelen!'

De leergang is goed opgezet en wordt begeleid door goede trainers en coaches. Hierdoor is er ruime afwisseling, een goede opbouw tussen de theorie en het in de praktijk brengen van wat je geleerd hebt. De trainingsdagen zijn zeer waardevol waarin je heel veel leert en kan oefen met en van je medecursisten. Echt zeer waardevol om als teamleider en of coach deze opleiding te volgen!

31 januari 2021

'Stevig fundament, ontwikkeling én plezier!'

Ik was op zoek naar een brede teamcoach-opleiding die mij ook een certificering gaf, en heb die gevonden in de leergang teamcoaching. Het heeft me echt een stevig fundament gegeven om mijn kennis en ervaring in te bedden. Daarnaast heeft het mijn kennis en ervaring weer enorm verrijkt. Daarbij vond ik de bijeenkomsten echt heel waardevol, ook met de mededeelnemers. Om met elkaar te leren, te stretchen en tot nieuwe inzichten te komen. Fijne sfeer, deskundige en prettige begeleiders.

26 januari 2021

'Direct bruikbaar in de praktijk. Top!'

De Opleiding Teamchoaching Essenties is een absolute aanrader voor (aankomend) (team)coaches die op zoek zijn naar het verbreden, verdiepen en opfrissen van kennis, inzichten en vaardigheden. In een zeer fijne sfeer weet Martijn – in combinatie met Wendel of Els – een dynamische leeromgeving te creëren met een goede balans tussen theorie en praktijk en met veel ruimte voor het delen van (eigen) praktijkvoorbeelden. Alle lesstof wordt zo aangeboden dat het direct bruikbaar en toepasbaar in de eigen coachpraktijk. Top!

18 januari 2021

'Een inspirerende leergang waar theorie en praktijk bij elkaar komen!'

Midden in Corona tijd heb ik deze leergang gevolgd. Het was een inspirerend traject, met veel afwisseling in theorie en praktijk, ruimte voor reflectie en veel inspiratie vanuit de beroepspraktijk van Martijn en Wendel, beide zeer ervaren teamcoaches en geweldige trainers (tough love!) en van mijn mede cursisten. Ik heb veel geleerd, niet in de laatste plaats over mijzelf. Ik heb het – juist in deze bijzondere tijd – als een verademing en cadeau ervaren!

18 januari 2021

'Op zoek naar de teamcoach in jezelf? Volg dan de Topklas!'

In 2020 heb ik zowel de opleidingen Teamcoaching Essenties als de Topklas gevolgd. Waar de basis van teamcoaching en de bijbehorende tools in Essenties wordt gelegd, wordt in de Topklas verder de diepte in gegaan op de teamcoach in jezelf. Met veel zelfreflectie en -inzicht als gevolg. Een pittige reis naar de teamcoach in mezelf, maar absoluut de moeite waard. Martijn en Wendel zijn vakidioten, zeer kundig en begeleiden de opleiding en jouw eigen ontwikkeling met ‘power & (though) love’.

4 januari 2021

'Een prachtig kadootje!'

Tijdens deze leergang wordt je je bewust van het handelen van jezelf, anderen en teams. Praktisch ingestoken door prima docenten op top locaties. Het geleerde is meteen toepasbaar. Ruimte tussen de drie modules is voldoende om opdrachten en huiswerk te kunnen maken. Echt een kadootje!

4 januari 2021

'Een leerzame reis!'

Vorig jaar heb ik bij Martijn en Wendel de Essenties gevolgd en dit jaar de Topklas. Ik heb in beide opleidingen veel kennis opgedaan die ik in de praktijk meestal meteen kon toepassen. Wat minstens zo waardevol is geweest in deze opleidingen, is dat er veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. Martijn en Wendel zijn zeer deskundige opleiders die naast inhoudelijke kennis ook hun eigen ervaring delen. Ook de gastdocenten zijn met zorg uitgekozen. Het was voor mij, op meerdere fronten, een leerzame reis!

9 november 2018

'Erg leuke energieke leerdag'

Erg leuke energieke leerdag. Beide trainers waren super enthousiast en zeer ervaren in hun kunnen. Niveau was hoog en op hun wijze namen ze ons allemaal mee. Kritische vragen. Niet oppervlakkig maar juist heel erg diepgaan.

29 juni 2021

'Aanrader!'

Met heel veel plezier heb ik de Basistraining Teamcoaching gevolgd . Vond het boeiend en inspirerend. Theorie, direct toepasbaar, volop afwisseling en diverse werkvormen/tools. Veel geleerd, echt en aanrader!

22 juli 2021

'Teamcoach , het is een vak!'

De leergang Teamcoaching welke ik de afgelopen maanden heb doorlopen is een enorme ontwikkeling voor mezelf geweest, ik had niet gedacht dat ik zover zou komen. Alle bijeenkomsten, scholings- en oefenmomenten waren de ultieme bewustwording voor het vak als coach voor teams, waarbij dankbaar gebruik gemaakt werd van de medestudenten, interactie in groepsprocessen, sociale psychologie en natuurlijk het reflecteren, waardoor ik vertrouwen gekregen heb in mijn mogelijkheden/vaardigheden om als volwaardig teamcoach te gaan werken. Mijn motivatie maar ook zelfvertrouwen om teamcoach te worden is gegroeid en wat een leuk vak is dit! Ben er trots op dat ik dit vak mag uitvoeren! Dank is groot aan de docenten van de opleiding, maar zeker ook aan alle medestudenten, wat hebben we veel van elkaar geleerd en onze inzichten vergroot!

23 april 2021

'Afwisselend en heel toepasbaar'

De tijd vloog om. Knap aangezien de training online was. Heel afwisselend, goed gebruik gemaakt van alle online tools. En vooral heel praktisch inzetbaar. Ik heb er veel aan gehad en dus meteen kunnen toepassen in de praktijk! Zeker een aanrader 🙂

29 juni 2021

'Een gereedschapskist voor een teamcoach'

Teamcoaching uitgelegd door concepten en modellen die middels voorbeelden en casussen concreet gemaakt worden. Martijn en de andere docenten laten blijken dat ze veel praktijkervaring hebben en kunnen deze goed overbrengen. Door deze training on-line te volgen kregen we tevens tips en suggesties over het leiden van videosessies. Ik heb hier veel aan gehad.

5 juli 2019

'Super training'

Vanmiddag mijn diploma opleiding Teamcoaching Essenties ontvangen van Teamchange. Dank aan alle andere deelnemers voor de mooie gesprekken de praktische cases en alle inzichten en dankjewel Martijn voor de super training en het enorm fijne handboek.

20 juli 2021

'Inspirerend naar een volgend level in teamcoaching'

Een prachtige en zeer waardevolle opleiding waarin ik veel over teams, groepen en de instrumenten om daarmee te werken heb geleerd. Maar vooral ook weer veel geleerd over mijzelf. Dank ook aan Astrid Rutten voor de goede begeleiding van onze Leergang 12. Het was intensief en waardevol. Grootste opbrengst: de reflectie practitioner in mijzelf geactiveerd.

21 april 2020

'Zeer waardevol'

Inhoud opgefrist en uitgebouwd, op prima locaties en online dag, met goede verzorging op alle fronten. Feedback en input van trainers en medecursisten zeer waardevol. Literatuur praktisch en goed toepasbaar.

26 januari 2021

'Direct bruikbaar in de praktijk. Top!'

De Opleiding Teamchoaching Essenties is een absolute aanrader voor (aankomend) (team)coaches die op zoek zijn naar het verbreden, verdiepen en opfrissen van kennis, inzichten en vaardigheden. In een zeer fijne sfeer weet Martijn – in combinatie met Wendel of Els – een dynamische leeromgeving te creëren met een goede balans tussen theorie en praktijk en met veel ruimte voor het delen van (eigen) praktijkvoorbeelden. Alle lesstof wordt zo aangeboden dat het direct bruikbaar en toepasbaar in de eigen coachpraktijk. Top!

12 oktober 2018

'Kan er gelijk mee aan de slag'

Hele fijne dag waar iedereen vertrok met een rugzak vol praktische, goede en gestructureerde oefeningen en geen vol hoofd. Kan er gelijk mee aan de slag. De leergierigheid was bij iedereen geprikkeld en meer dan een deelnemer besloot zich direct in te schrijven voor de opleiding. Dat moet je kunnen als trainer!

16 mei 2021

'inspirerende training!'

De online basistraining teamcoaching was voor mij inspirerend, veel waar voor je geld, zeker met het boek erbij waar ik veel aan gehad heb. Ik heb in korte tijd veel mogen leren waar ik gebruik van kan maken bij mijn werk als pedagogisch coach, zowel individueel als met teams!

16 april 2020

'Ontzettend veel inzichten en instrumenten'

Samen met Wendel Greve heeft Martijn Vroemen gedurende deze training ontzettend veel inzichten en instrumenten gegeven voor teamcoaching. Werkend vanuit het teamwiel/coachwiel leer je praktisch en onderbouwd met methodieken alle facetten van teamcoaching in te zetten. Fijne locaties en ook online hebben we de samenwerking goed voort kunnen zetten.

22 december 2020

'Top opleiding'

“Heel erg leerzaam. Zowel theorie als oefenen in de praktijk. De boeken zijn makkelijk leesbaar met hoge informatie dichtheid. Met 12 mensen kan je elkaar ook goed leren kennen. Meteen toepasbaar in eigen werk, aanrader.”

12 juli 2018

'Deze leergang heeft mij verrassend veel geboden'

Deze leergang heeft mij verrassend veel geboden aan inzichten over teamcoaching en hoe je dat in de praktijk gaat uitvoeren; de lessen gaan over de inhoud van teamcoaching maar ook zeker over de teamcoach zelf;en hoe de teamcoach vaardigheden kan inzetten in de rol van teamleider;het Handboek Teamcoaching van Martijn Vroemen is fantastish: toegankelijk, veel materiaal om te weten en te gebruiken; een aanzet tot meer!

23 oktober 2018

'Een hele goede training'

Een hele goede training, een aanrader voor elke teamleider die samen met zijn en of haar team een sprong wil maken in teamontwikkeling en behalen van gezamenlijk doelen. Kennis opdoen en praktisch aan de slag met twee zeer kundige en inspirerende trainers. Hartelijk dank Martijn en Wendel, dit smaakt naar meer.

9 november 2020

'Geweldige opleiding'

Geweldige opleiding waar ik veel geleerd heb over het prachtige vak van Teamcoach, maar zeker ook over mijzelf! Mooie theoretische handvaten die direct toepasbaar zijn. Genoeg prikkelende uitdagingen in de opleiding. Dit alles kan alleen met deskundige docenten en vakgenoten!

13 juli 2021

'Waardevolle online training'

Fijne afwisseling tussen theorie en ervaringen delen met andere deelnemers (ook heel leerzaam!). Het feit dat het online was maakt de training heel toegankelijk en je leert ontzettend veel in slechts 4 sessies.

29 oktober 2020

'Voldaan!'

“Haal naar boven wat moet, laat dáár wat kan” (bron: Martijn Vroemen) De workshop groepsdynamica (geen schroom voor de onderstroom) bij teamchange geeft antwoord met concrete handvatten om op verschillende manieren ingang te vinden naar de onderstroom met teams. Martijn en Els weten direct (voor mij) een veilige sfeer neer te zetten waarin ze de groep (ook met humor en delen over eigen introspectie) in beweging weten te brengen. Deze dag geeft een theoretisch kader aangevuld met oefeningen en casuïstiek uitwisseling. In het hier & nu een duik in de onderstroom met het team dat ik koos om in gedachten te houden. Het werken met teams begint met het kennen van je eigen behoeftes (en dit onderhouden). In deze training was er veel aandacht voor introspectie – welke behoeftes heb ik als teamcoach zelf in groepen? Onmisbare kennis voor iedereen die met groepen werkt :-). Voor mij was dit mijn 2e training bij Martijn. Een inspirerende dag was dit weer met deze groep. De wijsheid van de groep was duidelijk aanwezig! Martijn en Els hebben tevens een bak met kennis en ervaring waardoor ik opnieuw geïnspireerd raak in het vak van teamcoaching. Opfrisser in wat ik al wist, bijgevuld met veel nieuwe inzichten en het ‘instrument’ gevoed. Voldaan! Tot een volgende keer. Hartelijke groeten, Sanne

24 maart 2019

'Mix theorie / praktijk erg goed'

IK geeft deze training een hoge beoordeling omdat ik de mix theorie en praktijk erg goed vond. Veel afwisseling met heldere uitleg over toepasbaarheid van werkvormen. Veel modellen kennen (ontvangen in een werkboek) helpt om zaken eenvoudiger uit te leggen en (zelf)inzicht aan teams te vergroten. Naast de aandacht voor teams werd er ook gewerkt aan je eigen rol als teamcoach. Kortom een aanrader.

15 mei 2020

'Inspirerende en gedegen opleiding in het vak'

De leergang Teamcoaching heb ik ervaren als een inspirerende en gedegen opleiding in het vak van Teamcoach. Martijn Vroemen is een vakman die op een bevlogen en authentieke manier zijn ruime kennis van het vakgebied combineert met warme aandacht voor de deelnemer als mens. Een echte aanrader als je als Teamcoach op zoek bent naar verdieping en uitbreiding van je kennis en vaardigheden.

19 december 2019

'Veel over mezelf geleerd'

Tijdens de training ‘teamcoaching essentials’ heb ik veel geleerd, niet alleen theorie over teamcoaching, maar ook over mezelf. Professionele trainers die duidelijk met gemak en plezier anderen trainen in het vak. En dat doen ze goed!

4 februari 2021

'Die onderstroom hè…'

Die onderstroom hè, om daar mee te werken, poeh dat doe je niet zo maar zonder ervaring of kennis. Deze workshop geeft een overzichtelijk kijk op het werken met de onderstroom: wanneer kan je het beter uit je hoofd halen en als er werk aan de winkel is, welke observaties en interventies zijn er dan te doen. Wendel en Martijn zijn heel benaderbaar voor al je vragen, ook tijdens deze online variant! Door de afwisseling met theorie en het in kleinere break-out rooms bespreken van een casus oefen je met elkaar én steek je veel op om in de volgende teamsessie metéen te kunnen toe passen!

1 juli 2021

'Sterke theorie, diepgang door persoonlijke verbinding'

Door de stukjes theorie af te wisselen met praktijk en diepgaande evaluatie, kan je persoonlijk diep verbinden met het systemisch coachen. Er was veel energie maar dat kwam niet alleen door de docenten, maar ook door de groep en de setting.

10 april 2020

'Wat een goede opleiding! Een mooi cadeau voor jezelf'

Afgelopen week heb ik de opleiding Teamcoaching Essenties afgerond. Wat een goede opleiding! Met een rugzak vol theorie, modellen, praktische werkvormen, nieuwe collega teamcoaches en veel humor heb ik deze 5-daagse opleiding afgesloten. Op naar de Topklas vanaf september 2020 om de volledig leergang tot teamcoach te volgen. Het Handboek Teamcoaching geeft je ontzettend veel praktische tips en inzichten over je hoe je daadwerkelijk kunt helpen zonder bemoeizucht. Martijns’ kennis en ervaring deelt hij met plezier en ook Wendel Greve schroomt niet om haar kennis, ervaring en vooral ook humor met de groep te delen. Complimenten aan de trainers en de groep; heerlijk om op deze manier met elkaar ervarend te leren. De training wordt op goed bereikbare locaties met prima faciliteiten gegeven. Door alle corona-perikelen werd de laatste opleidingsdag online georganiseerd via Zoom, maar ook dat was een topdag. Ik kan niet anders zeggen…. Wil je een opleiding op het gebied van teamcoaching gaan volgen? Kies Teamchange! Een mooi cadeau voor jezelf en alle teams die je in de toekomst gaat begeleiden.

23 januari 2019

'Intensief, leerzaam, leuk en verrijkend'

Ik heb de training ‘Erkende Leergang Teamcoach’ gedaan. Het was intensief, leerzaam, leuk en verrijkend. Ik zou dit zeer aanbevelen voor iedereen die professioneel met teams werkt of wil werken. De leergang wordt verzorgd door meerdere, zeer ervaren en boeiende trainers. Veel praktijkervaring gestoeld op een solide theoretische basis. En dat merk je!

4 februari 2021

'Een leerzame en interactieve online workshop!'

Ik ben blij dat ik deze workshop gevolgd heb! De twee docenten (Martijn en Wendel) wisten deze online workshop heel interactief te maken. De theorie werd duidelijk uitgelegd en er werd een mooie koppeling gemaakt naar de praktijk. Dank aan de trainers en de leuke groep deelnemers!

23 juni 2021

'Slalommen door de COVID maatregelen'

Beste Martijn en Murielle, onwijs bedankt voor deze prachtige leerervaringen. Door jullie begeleiding en jouw prachtige praktische boeken Martijn ben ik een betere teamcoach geworden en dat was mijn doel. Check!

5 mei 2020

'Training zit kundig en grondig in elkaar'

Mooi gebalanceerde training, zit kundig en grondig in elkaar. De trainers hebben niet alleen veel praktijkervaring, maar staan ook op een stevige theoretische bodem. Theorie, materiaal, oefeningen en ook de interventies door de trainers zelf sluiten mooi op elkaar aan, wat absoluut bevorderlijk is voor je leerproces als deelnemer. Er is ook voldoende ruimte om je eigen leerdoelen te ontdekken en te oefenen en je krijgt veel feedback van zowel trainers als deelnemers. Martijn Vroemen heeft een heldere, no-nonsense stijl, waar ik erg fan van ben. Er wordt vooraf aangeraden om de training te volgen terwijl je ook daadwerkelijk zelf in de praktijk met teams werkt, en dit advies is zeker niet overbodig.

6 juni 2019

'Een must voor elke leidinggevende of coach'

De leergang is een must voor elke leidinggevende of Teamcoach! Helpen zonder bemoeizucht is de perfecte ondertiteling van zijn Handboek Teamcoaching! Zijn kijk op teamontwikkeling helpen jou en je teams om tot teamsucces te komen. Hij staat ook stil bij de verschillende soorten probleemteams en hoe daarmee om te gaan. Martijn heeft een aantal eenvoudige modellen ontwikkeld, die zeer bruikbaar zijn in de praktijk! En niet onbelangrijk; er wordt uitgebreid aandacht besteed aan de onderstroom in teams. Martijn is als trainer zeer goed in staat om zoveel containment te bieden dat alles er mag en kan zijn, waardoor je uitgenodigd wordt uit je comfortzone te komen en te leren, ook als persoon! Hij is een zeer ervaren en kundige trainer en Teamcoach!

2 juni 2021

'Ik weet waar ik heen ga'

Wat een mooie training was dit! Ik heb zoveel geleerd. En niet alleen over mezelf als teamcoach maar vooral ook over wat voor mij belangrijk is en waar ik mezelf verder in wil ontwikkelen. Een mooie combinatie van de theorie uit het boek van Martijn en verdieping met gastdocenten. Ik heb mij bij deze training ook heel veilig gevoeld. Dat is wat Martijn heel goed doet, een veilige omgeving creëren.

9 mei 2020

'Deskundige, inspirerende en persoonlijke begeleiding'

De opleiding resulteert in een ruim gevulde gereedschapskist om als teamcoach mee aan de slag te kunnen gaan. Deskundige, inspirerende en persoonlijke begeleiding maakt het tot een prima opleiding! Top!

14 september 2019

'Een stevige basis'

Ik raad de opleiding van harte aan! Martijn heeft goede inhoudelijke blokken samengesteld en werkt daarbij samen met iedere tweede dag van een module een andere co-trainer. Dat werkt heel erg versterkend omdat het de opleiding verbreed en verdiept. Martijn heeft een eigen kijk op het vakgebied van teamcoachen. Zijn teamontwikkelingsmodel is heel praktisch en veel beter toepasbaar dan ‘Tuckman’. Dat is voor mij de reden geweest om de opleiding te volgen en mij een goede fundatie gegeven om daadwerkelijk als teamcoach aan de slag te gaan. Als je zoekt naar een stevige basis om als teamcoach te willen gaan werken, zeg ik: meld je aan.

4 januari 2021

'Een leerzame reis!'

Vorig jaar heb ik bij Martijn en Wendel de Essenties gevolgd en dit jaar de Topklas. Ik heb in beide opleidingen veel kennis opgedaan die ik in de praktijk meestal meteen kon toepassen. Wat minstens zo waardevol is geweest in deze opleidingen, is dat er veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. Martijn en Wendel zijn zeer deskundige opleiders die naast inhoudelijke kennis ook hun eigen ervaring delen. Ook de gastdocenten zijn met zorg uitgekozen. Het was voor mij, op meerdere fronten, een leerzame reis!

28 februari 2018

'Nieuwe praktische inzichten'

De workshop heeft mij nieuwe (praktische!) inzichten opgeleverd t.a.v. het ontstaan en bestaan van onderstromen in groepen. Vooral het maken van een onderscheid tussen het stellen van de diagnose en vervolgens bepalen van een passende interventie helpt mij direct in de praktijk bij het beïnvloeden en zo nodig (bij) sturen van een groepsproces.

13 september 2019

'Ervarend leren'

Deze leergang biedt ervarend leren met een rijke theoretische opbouw. Confronterend en met humor wordt je tijdens deze opleiding gespiegeld in je eigen leertraject tot een excellente teamcoach. Het programma is gevarieerd en verrassend.

10 juni 2020

'Glimlach op mijn gezicht'

Zeer bruikbare en inspirerende training over teamontwikkeling. Ik verliet de (overigens geweldige) locatie met een glimlach op mijn gezicht en een rugzak vol inzichten en bruikbare tools. Heel knap hoe Wendel en Martijn de energie tijdens de training van het begin tot het eind zo hoog hebben weten te houden. De dag vloog voorbij. Deze training is echt een aanrader voor iedereen die met teams werkt.

30 november 2018

'Absolute aanrader!'

Ik ben begonnen met een losse trainingsdag, vooral om te kijken of ik het wat vind en of ik een hele dag kon volhouden ivm energiebeperking. Op beide kon ik volmondig JA zeggen, dus ik ben doorgegaan met de andere losse trainingen en tot slot de tweedaagse Professioneel Teamcoachen, zodat ik uiteindelijk toch de hele training Teamcoaching Essenties heb afgerond. De trainers Martijn en Wendel vind ik erg goed, een goed op elkaar ingespeeld complementair duo. Voor elke ingebrachte casus hebben ze een degelijk en bruikbaar advies. De inhoud van de training is goed van niveau en logisch opgebouwd; het geleerde is direct en praktisch bruikbaar. De dagprogramma’s zitten goed in elkaar, theorie en beleven worden goed en dynamisch afgewisseld zodat ik tot het eind toe alert bleef en stof kon opnemen. Absolute aanrader!

29 september 2019

'Waardevol voor elke teamcoach'

Rustig en scherp. Humor en serieus. Oog voor iedere deelnemer en voor de groep. Laten ontstaan en grenzen stellend. Ontschuldigend en confronterend. En steeds de vakman. Steeds het inspirerende voorbeeld. Steeds ongewoon ‘gewoon Martijn’. Martijn verrijkt. Waardevol voor elke teamcoach die verdieping wenst in zichzelf en het vak.

16 mei 2019

'Bruikbaar, helder en verruimend'

Een heel bruikbare, heldere en verruimende training. Direct toe te passen in ontwikkeling binnen teams, op een flexibele manier. Door het Teamwiel wat dmv 6 elementen een ingang biedt tot het ontwikkelvraagstuk wat leeft binnen een team. Martijn is inspirerend, scherp en fijn zichzelf. De training is een aanrader!

23 mei 2019

'Humor en deskundigheid'

Teamwiel: training waarin theorie en praktijk moeiteloos werden verbonden door Martijn en Els. Een scala aan tools meegekregen om meteen in de praktijk te gebruiken. Humor, deskundigheid en een strakke structuur kenmerkt beide trainers. Een echte aanrader.

14 maart 2019

'Helder en zeer praktisch'

Het concept teamchange is sterk. Martijn zijn boek, team op vleugels en handboek teamcoaching is helder en zeer praktisch. de training eveneens. aan iedereen die een vorm van leiderschap heeft te nemen, warm aanbevolen.

14 juli 2021

'Praktisch fundament dat houvast biedt'

Waardevolle, leuke een leerzame training die inzicht geeft. Martijn en zijn collega’s maken gebruik van praktische en toepasbare modellen en reiken concrete praktijkvoorbeelden aan. Daarnaast is het bespreken van praktijkverhalen met de andere deelnemers heel leerzaam. Een goede basis om op door te bouwen.

8 april 2020

'Groot succes'

Het zijn bijzondere tijden. Toen ik in november 2019 aan de Leergang Teamcoaching van Teamchange was begonnen had niemand van de deelnemers nog de trainers kunnen voorspellen dat we de de slotdag, vanwege een wereldwijde crisis veroorzaakt door virus, virtueel gingen houden. Eerst de afweging wel of niet doorgaan net de slotdag. Dan hoe te organiseren met alles wat speelt. En uiteindelijk met elkaar besloten de slotdag in 2en te hakken. Gisteren was het eerste deel. De helft van de groep heeft hun manifest gepitcht. En dat live en digitaal via Zoom en onder begeleiding van de trainers! Het was de beste oplossing in deze omstandigheid en een groot succes! Ik kijk uit naar de 2de helft op 29 mei. Dank Martijn, Muriëlle en mede cursisten voor de inspiratie, inclusie, invloed…

18 juni 2019

'Zeker een aanrader'

Zeker een aanrader. Martijn is 1 van de goeroe’s op het gebied van teamcoaching. Hij weet ontzettend veel. In zijn coachende stijl is hij scherp en confronterend. Locatie’s zijn prima.

1 juni 2018

'Praktische training met veel tools'

Praktische training met veel tools, tips, oefeningen en onderbouwing en genoeg ruimte voor vragen. Theorie en praktijk in mooi evenwicht. Je kunt er de volgende dag mee aan de slag met je team.

17 juni 2020

'Inspirerend en energiek'

De training werd verzorgd door Martijn Vroemen en Wendel Greve. Mooi complementair trainingskoppel met goede afwisseling tussen praktische werkvormen en theorie. Niet alleen heel leerzaam, ook erg leuk om te volgen! De hele training is een demonstratie van oefeningen. Martijn en Wendel “practice what they preach” waardoor je echt geïnspireerd en vol energie de training uitkomt, zelfs na de online training.

19 maart 2021

'De teamcoach bril is aangezet!'

De leergang heeft veel inzichten opgeleverd over groepsdynamica in teams en teamontwikkeling. Dit vanuit verschillende invalshoeken, waarbij ik alleen maar nieuwsgieriger werd naar meer. Het levert uiteindelijk een mooie rugzak op met inzichten, tools en veel theoretische achtergronden die een goede basis zijn om aan de slag te gaan als teamcoach.

28 maart 2019

'Walk the talk'

Er zijn veel trainers die een trucje leren en dan een workshop geven. Als je dat wil moet je niet bij Martijn zijn. Hij en zijn co-trainer Els zijn vakmensen. Ze begrijpen inhoudelijk heel goed waar ze het over hebben. En zorgen ervoor dat de transfer of learning op een prettige wijze plaatsvindt. Walk the talk. Wat ik persoonlijk als ‘studeerman’ ook prettig vind is de grote hoeveelheid inhoudelijke academische kennis die Martijn bezit. Hij is gewoon een expert. Hoe leuk & effectief is het om van zulke ervaren mensen een workshop te volgen? Kortom: zoek je inhoudelijke kennis en inzicht op dit vakgebied? Bel Teamchange!

14 maart 2019

'Het vak leren is echt wat deze training onderscheidt'

De training voegt echt wat toe aan het boek. Dezelfde no-nonsens stijl, zonder diepgang te verliezen. Veel humor en scherpe trainers. Praktische adviezen, je krijgt duidelijk waar je je eigen stijl kunt kiezen en waar je écht scherp op moet zijn als teamcoach. Goeie training om de basis van het vak te leren, naast uiteraard ook wat over je rol en persoon als teamcoach. Dat laatste kan ook op heel veel andere plekken, het vak leren is echt wat deze training onderscheidt.

30 oktober 2018

'Geweldig inspirerend'

Martijn is een inspirerende trainer. Door zijn heldere taal, enthousiasme, positieve insteek en herkenbare en aansprekende voorbeelden, wist hij mij geweldig te inspireren. Met het model, dat hij vanuit zijn praktijkervaring heeft ontwikkeld, kan ik meteen aan de slag: zo krachtig is die namelijk! De training is een aanrader!

29 januari 2020

'Ik heb zelden zo’n fijne training gehad met zo’n fijne groep en trainers'

Ik vond je als trainer heel prettig. Door je humor en omdat je op relevante momenten uitstraalde dat ‘je jezelf niet te serieus moet nemen’ ontstond een fijne open sfeer en een sfeer van gelijkwaardigheid. Dat had z’n weerslag op de hele groep. Ondanks dat ik me van te voren bewust was dat ik me minder ervaren voelde, heb ik me geen moment onzeker gevoeld. Dat vond ik echt heel erg fijn. Je uitleg bij de modellen was heel helder met goede voorbeelden uit de praktijk en suggesties voor het coaching van onze teams. Ook merkte ik dat ik me gesteund voelde door alles wat ik tijdens de training heb meegekregen. Ik zei tegen een collega: ik heb zelden zo’n fijne, goede training gehad met zo’n fijne groep en zulke fijne trainers. Want ook Wendel vond ik super!

17 november 2019

'Een topdag'

De training plaatst je ervaring in een bruikbaar kader/model waardoor je de aanwezige team dynamiek beter kan duiden en vervolgens ook beinvloeden. Inzet nuttige oefeningen met de wegroep maakte het een top dag met Martijn en Wendel.

15 mei 2019

'Dat smaakt naar meer!'

Goede, praktische down to earth workshop met fijne handvatten om meteen in te kunnen zetten. De dynamiek en humor tussen Martijn en Els maakte het daarnaast ook een leuke en luchtige dag. Aangezien ik zelf vaak de rol als trainer heb, leg ik de lat voor andere trainers hoog. In het geval van Martijn en Els was dat ruimschoots in orde en hebben ze me geïnspireerd met nieuwe inzichten en handvatten! Dat smaakt naar meer!

4 januari 2021

'Een prachtig kadootje!'

Tijdens deze leergang wordt je je bewust van het handelen van jezelf, anderen en teams. Praktisch ingestoken door prima docenten op top locaties. Het geleerde is meteen toepasbaar. Ruimte tussen de drie modules is voldoende om opdrachten en huiswerk te kunnen maken. Echt een kadootje!

3 augustus 2018

'Bevlogen trainers'

Via internet viel mijn oog op deze leergang daar gestelde leervragen naadloos bij die van mij aansloten. De bevlogenheid van Martijn, i.s.m. de gastdocenten, heeft me geïnspireerd om me van binnenuit te ontwikkelen tot teamcoach. Aanrader!

20 januari 2020

'Super!!!'

Zeer volledige leergang voor teamcoaches, met meer of minder ervaring. Je leert al doende met elkaar en door elkaar (buddy groep) allerlei modellen/interventies, coaching- en team processen via persoonlijke ontwikkeling en groei als mens. Er is veel ruimte om jouw persoonlijke coachkwaliteiten te vinden. Martijn is continue voorbeeld als teamcoach die met hoofd, hart en handen werkt. Ik heb de afgelopen 5 maanden zeer veel geleerd en sta als mens en als coach ‘stevig’. Super!!!

18 april 2021

'Inspirerende verdieping met inzichten'

Het was een prettige, duidelijke en praktische cursus met veel handvatten die je kunt toepassen in je dagelijkse praktijk. Gegeven door een enthousiast duo Martijn en Wendel en een inspirerende mysteryguest. Ook het samenwerken met je studiegenoten was zeker in deze coronatijd een verademing. Kortom op naar het vervolg.

17 juni 2020

'Theorie, praktische werkvormen en humor!'

De opleiding Teamcoaching Essenties geeft je heel veel theorie, modellen en praktische werkvormen. In combinatie met het samenwerken en de reflectie van collega teamcoaches/teammanagers en veel humor, krijg je in korte tijd veel bagage en inspiratie mee. Het Handboek Teamcoaching is een ontzettend fijn naslagwerk wat ik nog regelmatig open sla en erbij pak als ik inspiratie wil of ‘even niet weet hoe ik nu verder moet’. Martijn en Wendel vullen en voelen elkaar ook heel erg goed aan en dat maakt het werken en leren in de groep heel erg prettig en inspirerend. De training wordt op goed bereikbare locaties met goede faciliteiten gegeven. Door corona werd de laatste opleiding dag online georganiseerd via Zoom en dit werkte verrassend goed. We hebben toch een fijne afsluiting met elkaar beleefd. Wil je een opleiding op het gebied van teamcoaching gaan volgen, dan kan ik je Teamchange van harte aanbevelen! Zelf wil ik zeker nog de Topklas gaan volgen.

31 mei 2021

'Geweldige training'

Een opleiding die verder gaat dan alleen kennis over teamcoaching en het aanleveren van vaardigheden. De groei die ik tijdens deze maanden heb doorgemaakt op zowel kennisvlak als persoonlijk vlak, zorgen ervoor dat ik als een zelfbewuste teamcoach aan de slag kan gaan. Bewust van mijn sterke kanten en mijn aandachtspunten, waardoor ik als teamcoach alleen maar beter kan worden.

23 januari 2019

'Deze leergang klopt'

In deze leergang worden de onderwerpen zo gebracht dat je deze direct kunt toepassen in de praktijk. Martijn weet je constant te boeien met voorbeelden en diverse werkvormen. In de leergang zitten veel afwisselende onderwerpen en de masterclasses zorgen er voor dat de leergang klopt. Een aanrader niet alleen voor teamcoaches maar zeker ook voor leidinggevende die werken met teams.

Review maken

Welke opleiding?

Korte samenvattende titel in ongeveer 6 woorden.

Waardering? Spread the love!

Geef een korte beschrijving van je ervaringen. Wat vond je kenmerkend, interessant, waardevol aan deze opleiding? Je hoeft er niet in te zetten: “ik raad dit (niet) aan”. Dat blijkt (hopelijk) uit je tekst.

Naam en beroep wordt zichtbaar, email niet!

Leuk als mensen je kunnen vinden. 

Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in.
Je zult een link via e-mail ontvangen om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Kom kennismaken met ons!

Je wilt wellicht met ons samenwerken of je bij ons laten opleiden, maar nog even ‘gevoel’ krijgen bij wie wij zijn? Of je hebt gewoon een aantal vragen die je liever persoonlijk bespreekt?

Laten we (video)bellen!

Laat hieronder je gegevens achter en we boeken samen een (half)uurtje in dat ons past. We ontmoeten elkaar via telefoon, Teams of Zoom. Geheel vrijblijvend uiteraard. Wij vinden kennismaken altijd waardevol. In principe neemt Martijn Vroemen contact met je op, maar je kunt ook kiezen voor andere Teamchangers.

logokleinpath