Teamchange header

176 reviews van deelnemers

Op deze pagina staan de ervaringen van onze deelnemers hebben gegeven. Teamchange scoort een gemiddelde van 9.4 op basis van 176 reviews. Alle inzendingen zijn van geverifieerde, ingelogde Teamchangers. Heel fijn als je ook een review wilt delen.  Even inloggen, dan zie je de link. Dank je!

4.6/5

18 april 2021

'Inspirerende verdieping met inzichten'

Het was een prettige, duidelijke en praktische cursus met veel handvatten die je kunt toepassen in je dagelijkse praktijk. Gegeven door een enthousiast duo Martijn en Wendel en een inspirerende mysteryguest. Ook het samenwerken met je studiegenoten was zeker in deze coronatijd een verademing. Kortom op naar het vervolg.

9 april 2021

'De teamcoach in jou'

Aan de hand van prettige visuele modellen die geregeld terugkomen wordt het vak teamcoachen uitgelegd. Martijn licht de theorie met passie toe. Die ook goed (terug) te lezen is in z’n boeken. Daarnaast wordt er in de modules met gastsprekers stil gestaan bij persoonlijke ontwikkeling om meer inzicht te krijgen in je kracht en valkuil als teamcoach.

19 maart 2021

'De teamcoach bril is aangezet!'

De leergang heeft veel inzichten opgeleverd over groepsdynamica in teams en teamontwikkeling. Dit vanuit verschillende invalshoeken, waarbij ik alleen maar nieuwsgieriger werd naar meer. Het levert uiteindelijk een mooie rugzak op met inzichten, tools en veel theoretische achtergronden die een goede basis zijn om aan de slag te gaan als teamcoach.

9 maart 2021

'Aanrader'

Inhoudelijk sterk, interessant uitdagend, spannend en inspirerend! Wanneer je op zoek bent naar een praktische opleiding tot teamcoach waar veel ruimte is voor eigen inbreng en ervaringeleer, is deze leergang een aanrader!

5 maart 2021

'Daar waar puzzelstukken op hun plek vallen'

De leergang Teamcoaching liet voor mij vele puzzelstukken op hun plek vallen. Puzzelstukken in de zin van kennis opgedaan uit eerdere trainingen en cursussen, Maar ook puzzelstukken aan opgedane ervaringen. De leergang biedt verdieping in kennis, modellen en structuren en geeft houvast voor de praktijk. Als je werkt met groepen en / of teams kan ik je de leergang Teamcoaching zeker aanraden!

15 februari 2021

'Knappe balans in uitdagen en bekrachtigen!'

Teamcoaching Topklas biedt je een stevige verdieping, waarbij je uiteraard jezelf als coach goed tegenkomt op een leerzame en intense manier. Martijn Vroemen en Wendel Greve zijn inspirerende, doorgewinterde experts. Ze bieden een knappe balans in uitdagen en bekrachtigen, zodat je uiteindelijk de opleiding met een ‘bewust bekwaam’ gevoel afrondt. Een reis boordevol persoonlijke ontwikkeling en inzichten.

14 februari 2021

'Mooie kans om kennis te maken met het gedachtengoed van Teamchange.'

De korte online basistraining was voor mijn een mooie kans om kennis te maken met het gedachtengoed van Teamchange. Theorie en coachmodellen uit het handboek en praktijkboek teamcoaching werden op een deskundige manier uitgelegd en gekoppeld aan de praktijk door twee ervaren teamcoaches. Er was voldoende ruimte voor vragen en het inbrengen van casussen uit mijn eigen praktijk. In kleine groepjes werd in breakout rooms de verdieping gezocht met elkaar. Ook tips en tools werden uitgewisseld op het gebied van werkvormen. Deze praktische insteek van deze korte opleiding sprak mij aan. Het was voor mij een relatief kleine tijdsinvestering omdat de training online werd aangeboden. Wat mij betreft is deze basistraining een aanrader voor startende teamcoaches.

11 februari 2021

'Productieve en ook leuke sessies vol inzichten'

Een heldere, praktische, afwisselende training waarin ik meegenomen werd langs de belangrijkste modellen van het handboek. De sessies zaten boordevol inzichten, tips en instrumenten/werkvormen die ik onmiddellijk kan gaan gebruiken in de praktijk. Martijn, Murielle en Astrid zijn spontane, betrokken en gedreven trainers en vullen elkaar goed aan. Zij beheersen de materie volledig en kunnen inspelen op de diverse vragen en thema’s die behandeld werden. Productieve en ook leuke sessies die om vlogen, ook online!

10 februari 2021

'Waardevol!'

Fijne complete mix van theorie, praktijk, tools en ervaringen die me zelf ook weer goed naar mijn eigen gedrag en handelingsbekwaamheid heeft laten kijken hoe ik als coach het impactvolle gesprek aanga met teams. Alles inspirerend gebracht door Martijn, Murielle en gastdocenten. Aan te bevelen als je in de breedte op zoek bent naar een goed fundament voor je teamcoachingskills.

5 februari 2021

'Super interessante, interactieve dag'

Super interessante, interactieve dag gehad over het werken met onderstroom in een team. Mooie nieuwe tools, handvatten en bewustwording van al aanwezige kennis en vaardigheden. Leuke groep mensen leren kennen en fijn om het hoofd weer te laten werken! En dan ook nog eens een hele dag online waarbij er nu, aan het einde van de dag, ook nog eens energie over is! Top! Dank Martijn Vroemen en Wendel Greve voor de prettige dag!

4 februari 2021

'Die onderstroom hè…'

Die onderstroom hè, om daar mee te werken, poeh dat doe je niet zo maar zonder ervaring of kennis. Deze workshop geeft een overzichtelijk kijk op het werken met de onderstroom: wanneer kan je het beter uit je hoofd halen en als er werk aan de winkel is, welke observaties en interventies zijn er dan te doen. Wendel en Martijn zijn heel benaderbaar voor al je vragen, ook tijdens deze online variant! Door de afwisseling met theorie en het in kleinere break-out rooms bespreken van een casus oefen je met elkaar én steek je veel op om in de volgende teamsessie metéen te kunnen toe passen!

4 februari 2021

'Zeer praktische workshop'

De onderstroom was een beladen woord voor mij. Beladen in de zin van ‘lastig te duiden’. Met deze workshop direct toepasbare handvatten gekregen en heb direct de drive gekregen om ermee aan de slag te gaan! Mocht je op gestructureerde en praktische manier de onderstroom willen doorgronden, kan ik deze workshop van harte aanraden!

4 februari 2021

'Verhelderende praktische dag'

Heldere en prettige training die mij boven- en ondertiteling gaf bij de vele intuïtieve interventies die ik al als teamcoach doe. Een kam ging door de vele kennis die ik al had. Deze verfrissende ordening geeft mij na deze dag weer vele handvatten en nieuwe inzichten mee om in de praktijk aan de slag te gaan. De dag had een duidelijke en goede opbouw van thema’s. En wederom geleid door de gedreven professionals Martijn en Wendel.. Ook online creëren ze een open en ontspannen leerklimaat met veel afwisseling van werkvormen en een enorme bagage aan kennis en ervaring.

4 februari 2021

'Een leerzame en interactieve online workshop!'

Ik ben blij dat ik deze workshop gevolgd heb! De twee docenten (Martijn en Wendel) wisten deze online workshop heel interactief te maken. De theorie werd duidelijk uitgelegd en er werd een mooie koppeling gemaakt naar de praktijk. Dank aan de trainers en de leuke groep deelnemers!

4 februari 2021

'Leerzame workshop, aanrader wat mij betreft!'

Goede workshop! Een goede opbouw met de juiste theorie, maar ook met diepgang door middel van casussen en praktijkvoorbeelden. Dat laatste vind ik erg belangrijk. Ik ben erg benieuwd wat ik de komende tijd ga herkennen aan observaties en interventies op de onderstroom. Ik heb echt het gevoel dat ik dat na deze workshop echt kan. En belangrijk: het was gezellig! Veel interactie en zeker niet saai (en dat is online niet vanzelfsprekend vind ik)

1 februari 2021

'Alle ruimte en tijd om je te ontwikkelen!'

De leergang is goed opgezet en wordt begeleid door goede trainers en coaches. Hierdoor is er ruime afwisseling, een goede opbouw tussen de theorie en het in de praktijk brengen van wat je geleerd hebt. De trainingsdagen zijn zeer waardevol waarin je heel veel leert en kan oefen met en van je medecursisten. Echt zeer waardevol om als teamleider en of coach deze opleiding te volgen!

31 januari 2021

'Stevig fundament, ontwikkeling én plezier!'

Ik was op zoek naar een brede teamcoach-opleiding die mij ook een certificering gaf, en heb die gevonden in de leergang teamcoaching. Het heeft me echt een stevig fundament gegeven om mijn kennis en ervaring in te bedden. Daarnaast heeft het mijn kennis en ervaring weer enorm verrijkt. Daarbij vond ik de bijeenkomsten echt heel waardevol, ook met de mededeelnemers. Om met elkaar te leren, te stretchen en tot nieuwe inzichten te komen. Fijne sfeer, deskundige en prettige begeleiders.

26 januari 2021

'Direct bruikbaar in de praktijk. Top!'

De Opleiding Teamchoaching Essenties is een absolute aanrader voor (aankomend) (team)coaches die op zoek zijn naar het verbreden, verdiepen en opfrissen van kennis, inzichten en vaardigheden. In een zeer fijne sfeer weet Martijn – in combinatie met Wendel of Els – een dynamische leeromgeving te creëren met een goede balans tussen theorie en praktijk en met veel ruimte voor het delen van (eigen) praktijkvoorbeelden. Alle lesstof wordt zo aangeboden dat het direct bruikbaar en toepasbaar in de eigen coachpraktijk. Top!

18 januari 2021

'Een inspirerende leergang waar theorie en praktijk bij elkaar komen!'

Midden in Corona tijd heb ik deze leergang gevolgd. Het was een inspirerend traject, met veel afwisseling in theorie en praktijk, ruimte voor reflectie en veel inspiratie vanuit de beroepspraktijk van Martijn en Wendel, beide zeer ervaren teamcoaches en geweldige trainers (tough love!) en van mijn mede cursisten. Ik heb veel geleerd, niet in de laatste plaats over mijzelf. Ik heb het – juist in deze bijzondere tijd – als een verademing en cadeau ervaren!

18 januari 2021

'Op zoek naar de teamcoach in jezelf? Volg dan de Topklas!'

In 2020 heb ik zowel de opleidingen Teamcoaching Essenties als de Topklas gevolgd. Waar de basis van teamcoaching en de bijbehorende tools in Essenties wordt gelegd, wordt in de Topklas verder de diepte in gegaan op de teamcoach in jezelf. Met veel zelfreflectie en -inzicht als gevolg. Een pittige reis naar de teamcoach in mezelf, maar absoluut de moeite waard. Martijn en Wendel zijn vakidioten, zeer kundig en begeleiden de opleiding en jouw eigen ontwikkeling met ‘power & (though) love’.

4 januari 2021

'Een prachtig kadootje!'

Tijdens deze leergang wordt je je bewust van het handelen van jezelf, anderen en teams. Praktisch ingestoken door prima docenten op top locaties. Het geleerde is meteen toepasbaar. Ruimte tussen de drie modules is voldoende om opdrachten en huiswerk te kunnen maken. Echt een kadootje!

4 januari 2021

'Een leerzame reis!'

Vorig jaar heb ik bij Martijn en Wendel de Essenties gevolgd en dit jaar de Topklas. Ik heb in beide opleidingen veel kennis opgedaan die ik in de praktijk meestal meteen kon toepassen. Wat minstens zo waardevol is geweest in deze opleidingen, is dat er veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. Martijn en Wendel zijn zeer deskundige opleiders die naast inhoudelijke kennis ook hun eigen ervaring delen. Ook de gastdocenten zijn met zorg uitgekozen. Het was voor mij, op meerdere fronten, een leerzame reis!

24 december 2020

'Een ontdekkingsreis vol met mogelijkheden'

De leergang is voor iedere teamcoach een aanrader. Een helder theoretisch kader met direct in de praktijk toepasbare modellen en tips. Veel aandacht wordt gegeven aan zelfreflectie en het herkennen van dynamiek in teams. De coaches zijn allemaal inspirerend en weten je op authentieke wijze mee te nemen in de wereld van de teams. De vorm van de leergang en de samenwerking met je studiegenoten daagt je uit tot zelfontwikkeling en je ontwikkeling als professional.

22 december 2020

'Top opleiding'

“Heel erg leerzaam. Zowel theorie als oefenen in de praktijk. De boeken zijn makkelijk leesbaar met hoge informatie dichtheid. Met 12 mensen kan je elkaar ook goed leren kennen. Meteen toepasbaar in eigen werk, aanrader.”

14 december 2020

'Hier komen theorie en praktijk bij elkaar!'

Ik startte in september 2020 in een nieuwe functie in een leidinggevende rol in Corona tijd, dus op afstand. De opleiding startte in dezelfde tijd en heeft me enorm veel praktische handvatten geboden die ik direct kon toepassen. Ook voor de toekomst biedt de opleiding inclusief studiemateriaal een waardevol houvast.

10 december 2020

'Inspirerend & zet aan tot reflectie'

Ik heb genoten van Martijn en Wendel en van mijn studiegenoten. Veel ruimte voor reflectie, veel speelsheid en diepgang. Een mooie balans in theorie, actieve werkvormen en zelfstudie.

8 december 2020

'Fundamentele aanvulling op mijn repertoire!'

De leergang ligt nu bijna 2 maanden achter me en ik merk dat ik de opgedane inzichten over teamcoaching dagelijks gebruik in mijn werk als HR-consultant. Mijn visie op teams heeft vorm gekregen. Als sparringspartner van het management kan ik de teamontwikkelvragen beter ophalen en framen om vervolgens de juiste interventie voor te stellen of toe te passen. Een waardevolle en fundamentele aanvulling op mijn repertoire!

21 november 2020

'Een praktische dag'

Een praktische dag waarbij je met de inspirerende materie van de onderstroom in groepen en teams aan de slag gaat. Op zo’n manier dat het je het goed kan koppelen aan je eigen praktijkervaringen en leervragen.

14 november 2020

'Mooie mix van theorie en praktijk'

Deze leergang is een aanrader! Met een mooie mix van theorie en praktijk, een ervaren teamcoach als trainer en inspirerende gastdocenten. Ook het ervaringsgericht leren is een meerwaarde. Martijn daagt je op een prettige manier uit en door zijn humor en nuchtere kijk op teamontwikkeling is het niet alleen leerzaam, maar ook echt leuk.

11 november 2020

'Een geweldige ervaring'

Zeer leerzame opleiding met een goede mix tussen theorie en praktijk. Zoveel ontwikkelmogelijkheden als deelnemer. De opleiding biedt een uitgebreid palet aan werkvormen theorie die allen zeer bruikbaar zijn in de praktijk. Het is echt horen, voelen en doen! De trainers stuk voor stuk fijne zeer ervaren mensen. Kortom een geweldige ervaring!

10 november 2020

'Spot on!'

Vanaf de 1e les meteen praktische, bruikbare en vernieuwende methoden. Ik had het gevoel of ik ‘trainings-handen en voeten kreeg’, waarmee ik meteen aan het werk kon in de praktijk (met heerlijk resultaat). Wat ik bijzonder vind, is de openheid en toegankelijkheid waarmee Martijn zijn kennis en materiaal voor iedereen toegankelijk maakt. Alles wordt gedeeld op de site en iedereen wordt uitgenodigd om zijn of haar bijdrage op de site toe te voegen. Hij creëert hiermee een heel betrokken netwerk. Mijn complimenten hiervoor. Verder ben je een heerlijk spontane trainer, met humor en ook met oog voor de schaduwkant, daar houd ik van. Met de zeer ervaren en getalenteerde Wendel Greve en Els Burger, maak je het compleet, wat een fijne vrouwen! Dank je wel en ik kijk nu al uit naar de Topklas in april volgend jaar. Tips: ik vind het fijn(er) om in blokken van 2 dagen te werken, dat helpt voor mij bij de groepsbinding. De locatie in Driebergen was heerlijk, Amsterdam oké, maar lastiger met (tegen)licht en geluid. Groeten, Simonet

9 november 2020

'Geweldige opleiding'

Geweldige opleiding waar ik veel geleerd heb over het prachtige vak van Teamcoach, maar zeker ook over mijzelf! Mooie theoretische handvaten die direct toepasbaar zijn. Genoeg prikkelende uitdagingen in de opleiding. Dit alles kan alleen met deskundige docenten en vakgenoten!

7 november 2020

'Heel inspirerend en leerzaam'

Een geweldige training! Heel inspirerend en leerzaam, een praktijkgerichte opleiding waarin alle thema’s van teamcoaching worden aangestipt. Ook het (samen)werken in de groep leverde mij veel nieuwe inzichten op door de diversiteit van de groep. Ik ging met energie naar de trainingen en kwam vol energie weer terug. Ik bewonder de manier waarop Martijn, Wendel en Els ons heeft begeleid, dank jullie wel!

6 november 2020

'Inspirerende dagen gehad!'

Mooie afwisselende opleiding waarin Martijn, samen met Wendel en Els, veel kennis en praktische toepasbaarheid bood en tegelijkertijd gebruik maakte van de aanwezige kennis in de groep. Inspirerende dagen gehad!

5 november 2020

'Leergang vol rendement'

De erkende leergang Teamcoaching heb ik ervaren als een leergang vol rendement. Het leverde mij op: dat ik een goed beeld heb hoe ik teams coach, wat mijn visie is, welke interventies ik nog meer kan toepassen, welke modellen daarin ondersteunend zijn en vooral door experimenten en zelfreflectie kan ik mezelf beter als instrument inzetten. En dat laatste is goud!

4 november 2020

'Uitstekende leergang'

Een uitstekende leergang, waarin ik veel geleerd heb, zowel over teamcoaching als over mezelf. De combinatie van theorie, modellen, experimenten en reflectie is erg goed en helpt om tijdens de leergang te leren in de praktijk. Martijn is een zeer ervaren coach en stimuleert het leerproces met zijn scherpe vragen en uitleg. De gastdocenten vullen de leergang mooi aan met specifieke onderwerpen. Een aanrader voor iedereen die zich wil ontwikkelen als teamcoach!

2 november 2020

'Ik vind deze leergang top'

De training is de perfecte mix van het aanbieden van modellen en concepten, het ervaren ervan en persoonlijke ontwikkeling. Martijn is enorm ervaren en raakt in de leergang precies de juiste snaar. Als trainer is hij rustig, vriendelijk, waarderend en scherp. En hij heeft humor. Ik vind deze leergang top en Martijn een toptrainer!

31 oktober 2020

'Vol nieuwe inzichten'

Een training van 5 inspirerende dagen, vol nieuwe inzichten, mooie werkvormen, uitdagende opdrachten en enthousiaste trainers die veel praktijkervaring in de rol van teamcoach delen met de deelnemers. Met de vele kennis die ik opgedaan heb, ben ik in staat om lekker in de praktijk aan de slag te gaan en me verder te ontwikkelen. Neemt niet weg de Opleiding ‘Teamcoaching topklas’ staat zeker nog op mijn verlanglijstje.

30 oktober 2020

'Training met impact'

Ontzettend veel geleerd van Martijn en mijn mede teamcoaches. Een training met impact, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Een aanrader voor iedereen die zich wil bekwamen in het vak van de teamcoach.

30 oktober 2020

'Supergoede leergang'

Supergoede leergang Teamcoaching! Mooie mix van inhoudelijke onderwerpen (methodieken, theorieën, oefeningen, etc) en persoonlijke ontwikkeling (ik als teamcoach). Martijn heeft heel veel ervaring en brengt die samen met de gastdocenten op een inspirerende manier over. Daarnaast ga je ook zelf flink aan de slag in je eigen omgeving. Een aanrader!

29 oktober 2020

'Voldaan!'

“Haal naar boven wat moet, laat dáár wat kan” (bron: Martijn Vroemen) De workshop groepsdynamica (geen schroom voor de onderstroom) bij teamchange geeft antwoord met concrete handvatten om op verschillende manieren ingang te vinden naar de onderstroom met teams. Martijn en Els weten direct (voor mij) een veilige sfeer neer te zetten waarin ze de groep (ook met humor en delen over eigen introspectie) in beweging weten te brengen. Deze dag geeft een theoretisch kader aangevuld met oefeningen en casuïstiek uitwisseling. In het hier & nu een duik in de onderstroom met het team dat ik koos om in gedachten te houden. Het werken met teams begint met het kennen van je eigen behoeftes (en dit onderhouden). In deze training was er veel aandacht voor introspectie – welke behoeftes heb ik als teamcoach zelf in groepen? Onmisbare kennis voor iedereen die met groepen werkt :-). Voor mij was dit mijn 2e training bij Martijn. Een inspirerende dag was dit weer met deze groep. De wijsheid van de groep was duidelijk aanwezig! Martijn en Els hebben tevens een bak met kennis en ervaring waardoor ik opnieuw geïnspireerd raak in het vak van teamcoaching. Opfrisser in wat ik al wist, bijgevuld met veel nieuwe inzichten en het ‘instrument’ gevoed. Voldaan! Tot een volgende keer. Hartelijke groeten, Sanne

29 oktober 2020

'Helder en praktisch'

Een heldere en praktische opleiding die handvatten biedt. Martijn Vroemen deelt niet alleen zijn kennis in zijn nuttige boeken maar gelukkig ook tijdens opleidingen. Martijn maakt gebruik van een duidelijke structuur en materiaal. Er was ruimte om te oefenen en te reflecteren met vakgenoten. Dit maakt de opleiding al met al dynamisch. Vervelen deed het geen moment. Ik ben blij dat ik gekozen heb voor Teamchange!

22 oktober 2020

'Gaat over teams en over jezelf'

De opleiding Teamcoaching Essenties is een training die gaat over het coachen van teams maar ook over jezelf als teamcoach. Als Lean Agile coach heb ik nog meer geleerd over teamdynamiek en onderwerpen zoals de onderstroom maar ook meer inzicht gekregen in bruikbare modellen zoals het keuzekruispunt. Het uitgebreide materiaal van zowel de leesboeken, het werkboek en de informatie op de website is praktijkgericht geschreven en inspirerend. Daarnaast zijn Martijn, Wendel en Els toppers van trainers die hun jarenlange prakrijkervaring met je delen d.m.v. theorie en leuke interactieve werkvormen die je ook zo zelf in de praktijk kan gebruiken. Voor mij stopt het gelukkig nog niet want ik ga in het voorjaar door naar de training Topklas. Wat mij betreft een aanrader voor iedere (team) coach!

25 september 2020

'Van grote waarde'

De 5 daagse opleiding Teamcoaching is van grote waarde vanwege de praktische toepasbaarheid op basis van gedegen theoretische kennis. Je krijgt een reeks van oefeningen en werkvormen; je herkent teamprocessen en je verdiept je mogelijkheden als teamcoach in professionele ontmoetingen met collega’s.

10 juli 2020

'Mooie tweedaagse'

Ik heb de tweedaagse Professioneel teamcoachen gevolgd. Een mooie tweedaagse, de praktische toepasbaarheid van de vele theorieën en werkvormen is erg prettig. Inhoudelijk nuttige handvatten meegekregen en er is ook voldoende aandacht voor je rol als teamcoach.

26 juni 2020

'Welkome aanvulling voor mij als teamcoach'

De workshop was een welkome aanvulling voor mij als Teamcoach. Groepsdynamica, daar heb ik als Teamcoach natuurlijk dagelijks mee te maken. De training heb ik als prettig ervaren, Martijn wist snel een sfeer van vertrouwen te creëren, heel fijn om met elkaar ervaringen te delen en te worden geholpen nieuwe inzichten te aanvaarden. De grootte van de was precies goed. De locatie is goed bereikbaar.

17 juni 2020

'Theorie, praktische werkvormen en humor!'

De opleiding Teamcoaching Essenties geeft je heel veel theorie, modellen en praktische werkvormen. In combinatie met het samenwerken en de reflectie van collega teamcoaches/teammanagers en veel humor, krijg je in korte tijd veel bagage en inspiratie mee. Het Handboek Teamcoaching is een ontzettend fijn naslagwerk wat ik nog regelmatig open sla en erbij pak als ik inspiratie wil of ‘even niet weet hoe ik nu verder moet’. Martijn en Wendel vullen en voelen elkaar ook heel erg goed aan en dat maakt het werken en leren in de groep heel erg prettig en inspirerend. De training wordt op goed bereikbare locaties met goede faciliteiten gegeven. Door corona werd de laatste opleiding dag online georganiseerd via Zoom en dit werkte verrassend goed. We hebben toch een fijne afsluiting met elkaar beleefd. Wil je een opleiding op het gebied van teamcoaching gaan volgen, dan kan ik je Teamchange van harte aanbevelen! Zelf wil ik zeker nog de Topklas gaan volgen.

17 juni 2020

'Zeer volledige basisleergang'

Een zeer volledige basisleergang teamcoaching als voorbereiding op de Topklas. Qua structuur zit het sterk in elkaar: theorie en praktijk zijn in balans, er is naast kennisoverdracht veel oog voor ervaren en “doen”. De opdrachten en intervisies maken het geleerde persoonlijk én goed toepasbaar in de praktijk. En dit alles gegeven met humor en een fijne “flow”. Ik zou deze inspirerende training zeker aanraden aan iedereen die zich (verder) wil bekwamen als teamcoach.

17 juni 2020

'Inspirerend en energiek'

De training werd verzorgd door Martijn Vroemen en Wendel Greve. Mooi complementair trainingskoppel met goede afwisseling tussen praktische werkvormen en theorie. Niet alleen heel leerzaam, ook erg leuk om te volgen! De hele training is een demonstratie van oefeningen. Martijn en Wendel “practice what they preach” waardoor je echt geïnspireerd en vol energie de training uitkomt, zelfs na de online training.

14 juni 2020

'Ik heb genoten van de workshop'

Ik heb genoten van de workshop Teamontwikkeling (Martijn en Wendel). Het heeft mij een enorme rugzak gegeven in mijn rol als interne coach. Ik heb het Teamwiel goed op mijn netvlies gekregen. Een gedegen fundament om op voort te borduren en mij verder te ontwikkelen. Gelukkig kan ik aankomende dinsdag nog eenmaal genieten van jullie training Groepsdynamica!

10 juni 2020

'Goede afwisseling in theorie en actie'

Het teamwiel, een mooie bruikbare tool voor mijn werk als teamcoach. Ik heb de training als zeer waardevol ervaren. Goede afwisseling in theorie en actie. De trainersvaardigheden van Martijn en Wendel zorgden bij mij voor veel inspiratie

10 juni 2020

'Glimlach op mijn gezicht'

Zeer bruikbare en inspirerende training over teamontwikkeling. Ik verliet de (overigens geweldige) locatie met een glimlach op mijn gezicht en een rugzak vol inzichten en bruikbare tools. Heel knap hoe Wendel en Martijn de energie tijdens de training van het begin tot het eind zo hoog hebben weten te houden. De dag vloog voorbij. Deze training is echt een aanrader voor iedereen die met teams werkt.

10 juni 2020

'Je kunt er direct mee aan de slag'

Workshop waarin kennis, interactie en zelfervaren aanbod zijn gekomen. Je neemt naast een mooi werkboek, handvatten mee waar je direct mee aan de slag kunt. Door de RIVM richtlijnen was de groep iets kleiner dan normaliter begreep ik, hierdoor was er voor iedere deelnemer ruim voldoende mogelijkheid tot het stellen van vagen. Dat vond ik een meerwaarde

10 juni 2020

'Practice what you preach'

Martijn is voor mij de verpersoonlijking van practice what you preach. Hij helpt je zonder bemoeizucht en straalt daardoor absoluut niet uit dat hij het wel even allemaal komt vertellen. Zeer prettige persoonlijkheid!

6 juni 2020

'Deze leergang bood alles'

Mijn motivatie om aan deze leergang deel te nemen was dat ik behoefte had aan meer theoretische achtergrond en een model als basis voor mijn aanpak. Deze leergang bood alles: diepgang, brede benadering van teamproblemen, modellen, goede afwisseling theorie/praktijk, snelheid, inspirirende docenten/coaches en perfecte trainingslocaties. Kortom een leergang die ik elke teamcoach zou aanbevelen.

5 juni 2020

'Ik heb heel veel geleerd'

Na de twee daagse training durf ik mezelf steeds meer teamcoach te noemen. Martijn is excellent in zijn vakgebied, de inhoud is op maat en de kwaliteit is hoog. Ik heb veel geleerd! Dank!

15 mei 2020

'Inspirerende en gedegen opleiding in het vak'

De leergang Teamcoaching heb ik ervaren als een inspirerende en gedegen opleiding in het vak van Teamcoach. Martijn Vroemen is een vakman die op een bevlogen en authentieke manier zijn ruime kennis van het vakgebied combineert met warme aandacht voor de deelnemer als mens. Een echte aanrader als je als Teamcoach op zoek bent naar verdieping en uitbreiding van je kennis en vaardigheden.

9 mei 2020

'Deskundige, inspirerende en persoonlijke begeleiding'

De opleiding resulteert in een ruim gevulde gereedschapskist om als teamcoach mee aan de slag te kunnen gaan. Deskundige, inspirerende en persoonlijke begeleiding maakt het tot een prima opleiding! Top!

5 mei 2020

'Training zit kundig en grondig in elkaar'

Mooi gebalanceerde training, zit kundig en grondig in elkaar. De trainers hebben niet alleen veel praktijkervaring, maar staan ook op een stevige theoretische bodem. Theorie, materiaal, oefeningen en ook de interventies door de trainers zelf sluiten mooi op elkaar aan, wat absoluut bevorderlijk is voor je leerproces als deelnemer. Er is ook voldoende ruimte om je eigen leerdoelen te ontdekken en te oefenen en je krijgt veel feedback van zowel trainers als deelnemers. Martijn Vroemen heeft een heldere, no-nonsense stijl, waar ik erg fan van ben. Er wordt vooraf aangeraden om de training te volgen terwijl je ook daadwerkelijk zelf in de praktijk met teams werkt, en dit advies is zeker niet overbodig.

24 april 2020

'Zeer waardevol'

Ik heb de training als zeer waardevol ervaren door het afwisselende programma van theorie en praktijk. Ik heb meer inzicht en praktische handvatten gekregen om als teamcoach aan de slag te gaan. Martijn en Wendel hebben laten zien zeer ervaren en inspirerende trainers te zijn.

16 mei 2019

'Direct toepasbaar'

Dit was een eerste kennismaking voor mij met Martijn Vroemen. Zowel de theorie als de praktische zaken die er gedurende de dag voorbij kwamen dragen bij aan een leerzame cursusdag. Er zijn veel zaken die ik direct kan toepassen in de dagelijkse praktijk.

4 februari 2021

'Leerzame workshop, aanrader wat mij betreft!'

Goede workshop! Een goede opbouw met de juiste theorie, maar ook met diepgang door middel van casussen en praktijkvoorbeelden. Dat laatste vind ik erg belangrijk. Ik ben erg benieuwd wat ik de komende tijd ga herkennen aan observaties en interventies op de onderstroom. Ik heb echt het gevoel dat ik dat na deze workshop echt kan. En belangrijk: het was gezellig! Veel interactie en zeker niet saai (en dat is online niet vanzelfsprekend vind ik)

23 januari 2019

'Fantastische leergang'

Martijn heeft een fantastische leergang neer weten te zetten. De leergang is goed van niveau, een mooie combinatie van theorie, praktijk, modellen en inzichten. Echt geschikt voor zowel teamcoaches als teamleiders. Door de inzet van gastdocenten ontvang je veel gereedschap dat zeer bruikbaar is in de praktijk. De leergang is geschikt voor teamcoaches die in de spiegel willen kijken. Er is ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en tough love wordt zeker gegeven.

28 december 2018

'Veel geleerd en vooral veel geoefend'

Goeie dag gehad, veel geleerd en vooral veel geoefend. Altijd weer prettig om door Martijn begeleid te worden! Een echte aanrader voor mensen die te maken hebben met teams om de ontwikkeling die hierbij nodig is een zetje te geven!

27 juni 2018

'TOP-leergang'

TOP-leergang, legt theoretisch en praktisch de verbinding tussen zelfkennis en kennis over teamcoaching. Deze verbinding maakt je bewust van het mooie, moeilijke en uitdagende vak van teamcoach. Authentiek, professioneel en enthousiast, legt Martijn met de leergang een stevige basis voor jouw verdere groei als coach.

11 februari 2021

'Productieve en ook leuke sessies vol inzichten'

Een heldere, praktische, afwisselende training waarin ik meegenomen werd langs de belangrijkste modellen van het handboek. De sessies zaten boordevol inzichten, tips en instrumenten/werkvormen die ik onmiddellijk kan gaan gebruiken in de praktijk. Martijn, Murielle en Astrid zijn spontane, betrokken en gedreven trainers en vullen elkaar goed aan. Zij beheersen de materie volledig en kunnen inspelen op de diverse vragen en thema’s die behandeld werden. Productieve en ook leuke sessies die om vlogen, ook online!

18 april 2019

'Veel geleerd'

Veel geleerd tijdens deze training. Het was een prettige afwisseling tussen: luisteren, oefeningen doen, nadenken en lezen. De trainers waren heel kundig en betrokken. Er werd veel tijd gemaakt om diepgang te creëren en daardoor ga je toch een stap verder dan in gewone situaties.

13 september 2019

'Hoog niveau'

Martijn verstaat de Kunst om trainen en coachen te verenigen op hoog niveau, met blijvende verandering bij het team (want dat werd het) en individuele deelnemers. De gedoseerde afwisseling met net zo ervaren co-trainers versterkte de sterke opzet van de leergang maakt dat alles beklijft en uitdagend blijft. Boek en aantekeningen zal ik nog vaak raadplegen!

5 juni 2020

'Ik heb heel veel geleerd'

Na de twee daagse training durf ik mezelf steeds meer teamcoach te noemen. Martijn is excellent in zijn vakgebied, de inhoud is op maat en de kwaliteit is hoog. Ik heb veel geleerd! Dank!

15 mei 2019

'Dat smaakt naar meer!'

Goede, praktische down to earth workshop met fijne handvatten om meteen in te kunnen zetten. De dynamiek en humor tussen Martijn en Els maakte het daarnaast ook een leuke en luchtige dag. Aangezien ik zelf vaak de rol als trainer heb, leg ik de lat voor andere trainers hoog. In het geval van Martijn en Els was dat ruimschoots in orde en hebben ze me geïnspireerd met nieuwe inzichten en handvatten! Dat smaakt naar meer!

9 april 2020

'Gevarieerd en direct toepasbaar in de praktijk'

Ik heb de leergang als zeer waardevol ervaren door het gevarieerde en direct in de praktijk toepasbare aanbod van kennis en vaardigheden. De trainers creëren zowel voor de groep als voor de individuele deelnemer telkens weer een toegankelijk veld waar experimenten plaats mogen vinden. Vanaf de eerste dag is de zo mooi besproken containment een feit. De slotdag online, waar ook wij aan moesten geloven in deze bijzondere coronaperiode, was zonder meer zeer geslaagd. Martijn & Murielle dank voor de mooie ervaringen!

7 november 2020

'Heel inspirerend en leerzaam'

Een geweldige training! Heel inspirerend en leerzaam, een praktijkgerichte opleiding waarin alle thema’s van teamcoaching worden aangestipt. Ook het (samen)werken in de groep leverde mij veel nieuwe inzichten op door de diversiteit van de groep. Ik ging met energie naar de trainingen en kwam vol energie weer terug. Ik bewonder de manier waarop Martijn, Wendel en Els ons heeft begeleid, dank jullie wel!

9 juli 2018

'De leergang haalt het beste in je boven'

Niets belangrijker bij een training of opleiding dan de persoon van de trainer/opleider. Martijn is kalm, sensitief, betrokken, vriendelijk, alert, hij heeft een schat aan vak- en ervaringskennis en hij is buitengewoon taalvaardig. Op dat laatste kwam ik af als een beer op de strooppot; de site van Teamchange was de enige met een authentieke signatuur: krachtig, helder en eenvoudig. Geen humbug, geen poeha. Die signatuur kenmerkt ook de Leergang Teamcoaching. Deze is uitstekend naar inhoud, duur en belasting, haalt het beste in je boven en geeft je de kennis en tools om te doen waarvoor je kwam leren: teams adequaat begeleiden op hun weg naar een solide, open en betrokken samenwerking waarbij ieders inbreng en belang ertoe doet.

18 januari 2021

'Een inspirerende leergang waar theorie en praktijk bij elkaar komen!'

Midden in Corona tijd heb ik deze leergang gevolgd. Het was een inspirerend traject, met veel afwisseling in theorie en praktijk, ruimte voor reflectie en veel inspiratie vanuit de beroepspraktijk van Martijn en Wendel, beide zeer ervaren teamcoaches en geweldige trainers (tough love!) en van mijn mede cursisten. Ik heb veel geleerd, niet in de laatste plaats over mijzelf. Ik heb het – juist in deze bijzondere tijd – als een verademing en cadeau ervaren!

14 november 2019

'De dag vloog voorbij'

Goede workshop waar je handvatten meekrijgt om in de praktijk mee aan de slag te gaan. Ik heb het als erg leerzaam ervaren en de dag vloog voorbij. Mijn eerste training bij Martijn, maar zeker niet de laatste training.

10 november 2020

'Spot on!'

Vanaf de 1e les meteen praktische, bruikbare en vernieuwende methoden. Ik had het gevoel of ik ‘trainings-handen en voeten kreeg’, waarmee ik meteen aan het werk kon in de praktijk (met heerlijk resultaat). Wat ik bijzonder vind, is de openheid en toegankelijkheid waarmee Martijn zijn kennis en materiaal voor iedereen toegankelijk maakt. Alles wordt gedeeld op de site en iedereen wordt uitgenodigd om zijn of haar bijdrage op de site toe te voegen. Hij creëert hiermee een heel betrokken netwerk. Mijn complimenten hiervoor. Verder ben je een heerlijk spontane trainer, met humor en ook met oog voor de schaduwkant, daar houd ik van. Met de zeer ervaren en getalenteerde Wendel Greve en Els Burger, maak je het compleet, wat een fijne vrouwen! Dank je wel en ik kijk nu al uit naar de Topklas in april volgend jaar. Tips: ik vind het fijn(er) om in blokken van 2 dagen te werken, dat helpt voor mij bij de groepsbinding. De locatie in Driebergen was heerlijk, Amsterdam oké, maar lastiger met (tegen)licht en geluid. Groeten, Simonet

9 mei 2020

'Deskundige, inspirerende en persoonlijke begeleiding'

De opleiding resulteert in een ruim gevulde gereedschapskist om als teamcoach mee aan de slag te kunnen gaan. Deskundige, inspirerende en persoonlijke begeleiding maakt het tot een prima opleiding! Top!

22 december 2020

'Top opleiding'

“Heel erg leerzaam. Zowel theorie als oefenen in de praktijk. De boeken zijn makkelijk leesbaar met hoge informatie dichtheid. Met 12 mensen kan je elkaar ook goed leren kennen. Meteen toepasbaar in eigen werk, aanrader.”

19 mei 2019

'Geweldige ervaring'

Een geweldige ervaring deze leergang. Veel nuttige en praktische kennis opgedaan. Martijn is een vakman, mooi aangevuld met diverse trainers. De groep was divers en vanaf het begin een veilige setting om volop te leren. En last but nog least de prachtige locaties in Doorn en Utrecht. Ik kan echt geen minpunt bedenken. Aanrader voor elke teamcoach.

21 november 2018

'Een feest'

Martijn is een doorgewinterde adviseur, schrijver en docent. Deze combinatie maakt het een feest om aan zijn leergang te mogen deelnemen. Hij heeft een inspirerend netwerk om zich heen van mededocenten en daardoor ook medestudenten. Ik vond het een traktatie om te kunnen deelnemen en breng zijn oefeningen dagelijks in mijn praktijk als teamcoach. Als je op zoek bent naar de praktijk van teamcoaching en/of naar de vertaalslag van zijn boek Handboek Teamcoaching, dan zeg ik: doen! Schrijf je! Echt:-)!

9 mei 2019

'De leergang der leergangen!'

De Leergang der Leergangen! Hoog niveau, veel vaart en een enorme boost in kennis, praktische ervaring, persoonlijke en professionele ontwikkeling. Voor iedereen die het vak Teamcoach serieus neemt of zoals ik de omslag maakt vanuit een management rol.

22 oktober 2020

'Gaat over teams en over jezelf'

De opleiding Teamcoaching Essenties is een training die gaat over het coachen van teams maar ook over jezelf als teamcoach. Als Lean Agile coach heb ik nog meer geleerd over teamdynamiek en onderwerpen zoals de onderstroom maar ook meer inzicht gekregen in bruikbare modellen zoals het keuzekruispunt. Het uitgebreide materiaal van zowel de leesboeken, het werkboek en de informatie op de website is praktijkgericht geschreven en inspirerend. Daarnaast zijn Martijn, Wendel en Els toppers van trainers die hun jarenlange prakrijkervaring met je delen d.m.v. theorie en leuke interactieve werkvormen die je ook zo zelf in de praktijk kan gebruiken. Voor mij stopt het gelukkig nog niet want ik ga in het voorjaar door naar de training Topklas. Wat mij betreft een aanrader voor iedere (team) coach!

18 april 2018

'De workshop heeft me erg geïnspireerd'

De workshop heeft me erg geïnspireerd om meer stil te staan bij mijn eigen gevoelens binnen een groep en de tijd te nemen voor introspectie. Daarnaast heeft de workshop meer bewustwording gegeven over de thema’s die kunnen spelen in de onderstroom binnen een projectgroep.

5 mei 2020

'Training zit kundig en grondig in elkaar'

Mooi gebalanceerde training, zit kundig en grondig in elkaar. De trainers hebben niet alleen veel praktijkervaring, maar staan ook op een stevige theoretische bodem. Theorie, materiaal, oefeningen en ook de interventies door de trainers zelf sluiten mooi op elkaar aan, wat absoluut bevorderlijk is voor je leerproces als deelnemer. Er is ook voldoende ruimte om je eigen leerdoelen te ontdekken en te oefenen en je krijgt veel feedback van zowel trainers als deelnemers. Martijn Vroemen heeft een heldere, no-nonsense stijl, waar ik erg fan van ben. Er wordt vooraf aangeraden om de training te volgen terwijl je ook daadwerkelijk zelf in de praktijk met teams werkt, en dit advies is zeker niet overbodig.

8 april 2020

'Groot succes'

Het zijn bijzondere tijden. Toen ik in november 2019 aan de Leergang Teamcoaching van Teamchange was begonnen had niemand van de deelnemers nog de trainers kunnen voorspellen dat we de de slotdag, vanwege een wereldwijde crisis veroorzaakt door virus, virtueel gingen houden. Eerst de afweging wel of niet doorgaan net de slotdag. Dan hoe te organiseren met alles wat speelt. En uiteindelijk met elkaar besloten de slotdag in 2en te hakken. Gisteren was het eerste deel. De helft van de groep heeft hun manifest gepitcht. En dat live en digitaal via Zoom en onder begeleiding van de trainers! Het was de beste oplossing in deze omstandigheid en een groot succes! Ik kijk uit naar de 2de helft op 29 mei. Dank Martijn, Muriëlle en mede cursisten voor de inspiratie, inclusie, invloed…

14 juni 2020

'Ik heb genoten van de workshop'

Ik heb genoten van de workshop Teamontwikkeling (Martijn en Wendel). Het heeft mij een enorme rugzak gegeven in mijn rol als interne coach. Ik heb het Teamwiel goed op mijn netvlies gekregen. Een gedegen fundament om op voort te borduren en mij verder te ontwikkelen. Gelukkig kan ik aankomende dinsdag nog eenmaal genieten van jullie training Groepsdynamica!

18 december 2019

'Je moet aan de bak! Leuk!'

Wat een inspirerende training vol enthousiaste mensen, veel geleerd wat direct in de praktijk toepasbaar is. Je krijgt modellen aan gereikt, waar je mee aan de slag kan om het je eigen te maken. Je moet aan de bak! Leuk!

29 september 2019

'Goede mix van theorie en praktijk'

Goede mix van theorie en praktijk met Martijn Vroemen als inspirerend boegbeeld van de opleiding. Het handboek teamcoaching is hierbij een overzichtelijk naslagwerk. Het vak van teamcoach wordt vanuit diverse perspectieven belicht.

14 maart 2019

'Helder en zeer praktisch'

Het concept teamchange is sterk. Martijn zijn boek, team op vleugels en handboek teamcoaching is helder en zeer praktisch. de training eveneens. aan iedereen die een vorm van leiderschap heeft te nemen, warm aanbevolen.

5 juli 2019

'Super training'

Vanmiddag mijn diploma opleiding Teamcoaching Essenties ontvangen van Teamchange. Dank aan alle andere deelnemers voor de mooie gesprekken de praktische cases en alle inzichten en dankjewel Martijn voor de super training en het enorm fijne handboek.

17 januari 2019

'Zeer waardevolle en inspirerende leergang'

Zeer waardevolle en inspirerende leergang met theorie en inzichten die direct toe te passen zijn op de teams waarmee je werkt. Er is binnen de leergang, naast een fijne dosis theorie, meer dan voldoende aandacht voor reflectie en het maken van de vertaalslag naar de dagelijkse werkpraktijk. De diverse instroom van deelnemers is van grote meerwaarde. Martijn weet hier, met zijn teamcoachingsvaardigheden, in een mum van tijd een veilige, hecht commmunity van de maken.

4 juli 2018

'Steile leercurve'

Martijn heeft met zijn ‘facility’ een heel inspirerende leergang gebracht. De docenten/coaches weten een mooie balans te brengen tussen theorie en praktijk, ook met onderwerpen die je in eerste instantie misschien niet zou verwachten, maar naadloos aansluiten bij je ontwikkeling tot teamcoach en daardoor juist zo waardevol zijn (bv stemcoaching en mindfulness). Met als leidraad het Handboek Teamcoaching, zijn enthousiaste persoonlijkheid en in een veilige en uitdagende leeromgeving weet Martijn je een steile leercurve te laten doorlopen. Deze erkende leergang teamcoach heeft mij dan ook een hele stevige basis gegeven voor mijn eigen bedrijf in teamontwikkeling (www.flyingpanda.nl).

5 juli 2018

'Een ware ontdekkingsreis'

Ik heb de Leergang Teamcoaching bij Martijn Vroemen ervaren als fantastisch, waardevol, inspirerend, leerzaam en leuk. Mijn rugzak is verder gevuld met theorieën en modellen en het was vooral ook een ware ontdekkingsreis naar de Teamcoach die ‘ik wil zijn’. Ik voel en merk dat ik nog meer in mijn kracht sta als professioneel Teamcoach.

10 juni 2020

'Practice what you preach'

Martijn is voor mij de verpersoonlijking van practice what you preach. Hij helpt je zonder bemoeizucht en straalt daardoor absoluut niet uit dat hij het wel even allemaal komt vertellen. Zeer prettige persoonlijkheid!

30 oktober 2018

'Geweldig inspirerend'

Martijn is een inspirerende trainer. Door zijn heldere taal, enthousiasme, positieve insteek en herkenbare en aansprekende voorbeelden, wist hij mij geweldig te inspireren. Met het model, dat hij vanuit zijn praktijkervaring heeft ontwikkeld, kan ik meteen aan de slag: zo krachtig is die namelijk! De training is een aanrader!

16 oktober 2018

'Fijne leerzame dag gehad!'

Hele leerzame training gehad over Teamontwikkeling! De modellen en informatie die werden aangereikt, kan ik gelijk toepassen op de verschillende teams die ik train incl. de oefeningen. Heerlijk! Martijn Vroemen heeft ook zoveel kennis & ervaring en brengt dit op zo’n fijne en natuurlijke wijze over! Genoeg ruimte ook om je eigen vragen in te brengen en te sparren. Kortom een heel fijne leerzame dag gehad, wat ik echt iedereen die met teams werkt, kan aanbevelen!

17 juni 2020

'Inspirerend en energiek'

De training werd verzorgd door Martijn Vroemen en Wendel Greve. Mooi complementair trainingskoppel met goede afwisseling tussen praktische werkvormen en theorie. Niet alleen heel leerzaam, ook erg leuk om te volgen! De hele training is een demonstratie van oefeningen. Martijn en Wendel “practice what they preach” waardoor je echt geïnspireerd en vol energie de training uitkomt, zelfs na de online training.

14 november 2020

'Mooie mix van theorie en praktijk'

Deze leergang is een aanrader! Met een mooie mix van theorie en praktijk, een ervaren teamcoach als trainer en inspirerende gastdocenten. Ook het ervaringsgericht leren is een meerwaarde. Martijn daagt je op een prettige manier uit en door zijn humor en nuchtere kijk op teamontwikkeling is het niet alleen leerzaam, maar ook echt leuk.

4 februari 2021

'Een leerzame en interactieve online workshop!'

Ik ben blij dat ik deze workshop gevolgd heb! De twee docenten (Martijn en Wendel) wisten deze online workshop heel interactief te maken. De theorie werd duidelijk uitgelegd en er werd een mooie koppeling gemaakt naar de praktijk. Dank aan de trainers en de leuke groep deelnemers!

26 februari 2018

'Erg inspirerende en leuke dag gehad!'

Martijn en Wendel vertellen het leuk en kunnen met een aantal zinnen gelijk je vinger op de juiste plek leggen binnen een team, zonder dat ze er geweest zijn. Ook de manier van uitleggen is erg fijn, met een vertaling naar de werkvloer. Erg inspirerende en leuke dag gehad!

25 mei 2019

'Oordeelloos leren begeleiden'

Intensieve opleiding met uiteenlopende onderwerpen, die zowel theoretisch als praktisch vaardig worden ingezet. Vanuit verschillende perspectieven (het team, het systeem, de teamcoach) word je uitgedaagd en getraind om het team verantwoordelijkheid te geven en oordeelloos te begeleiden naar wat het team zelf nodig heeft. Martijn Vroemen weet zowel beginnende als ervaren teamcoaches op een hoger en dieper niveau te brengen. Inspirerend en een waardevolle verdieping van zijn uitmuntende boeken.

28 februari 2018

'Met veel plezier deelgenomen'

Ik heb met veel plezier deelgenomen aan de Workshop Groepsdynamica. Martijn is een inspirerend docent en collega die op verhelderende wijze licht weet te werpen op ingewikkelde materie. Zijn verhalen zitten vol goede voorbeelden en zijn ook nog eens ‘leuk verteld’. Dit zorgt voor een prettige energie in de groep. Hij biedt de cursisten ook oefeningen aan waardoor geboden inzichten direct kunnen worden toegepast. Zo worden inzichten voor de deelnemers direct ter plekke bruikbaar en ongetwijfeld hanteerbaar in de eigen werkpraktijk. In deze workshop wordt ook – terecht – nadrukkelijk ingegaan op wat zich ‘onder de oppervlakte’ afspeelt in een groep. Ook dat maakt dat ik deelname aan de Workshop Groepsdynamica van Martijn van harte aanbeveel!

30 oktober 2020

'Training met impact'

Ontzettend veel geleerd van Martijn en mijn mede teamcoaches. Een training met impact, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Een aanrader voor iedereen die zich wil bekwamen in het vak van de teamcoach.

29 maart 2019

'Top opleiding'

Top opleiding, achteraf had ik wel meer van dit soort topdagen willen meemaken. Wendel en Martijn zijn een mooi op elkaar ingespeeld koppel. Mooi samenspel! En leuk om te zien hoe beide karakters aanvullend voor elkaar zijn.

15 mei 2020

'Inspirerende en gedegen opleiding in het vak'

De leergang Teamcoaching heb ik ervaren als een inspirerende en gedegen opleiding in het vak van Teamcoach. Martijn Vroemen is een vakman die op een bevlogen en authentieke manier zijn ruime kennis van het vakgebied combineert met warme aandacht voor de deelnemer als mens. Een echte aanrader als je als Teamcoach op zoek bent naar verdieping en uitbreiding van je kennis en vaardigheden.

23 januari 2020

'Wat een verrijking heeft mij dit opgeleverd'

Met bijna 20 jaar ervaring als teamcoach, ben ik deze opleiding gaan volgen. Wat een verrijking heeft mij dit opgeleverd! Martijn Vroemen is een krachtige opleider: hij spreekt en schrijft in begrijpelijke taal, hij weet je te prikkelen om echt goed naar jezelf en elkaar te kijken, en heeft zowel oog voor de groep als voor het individu. Ook zijn de andere docenten allemaal vakmensen. Echt een fantastische opleiding die geschikt is voor zowel beginnende teamcoaches als de gevorderden. Een aanrader!

23 september 2019

'Uitermate prettig en leerzaam'

Wat mij betreft was dit een uitermate prettige en leerzame cursus. De cursus werd gegeven in een schitterende omgeving en door trainers die inspireren. Ondanks mijn beperkte kennis van het onderwerp kon ik makkelijk aansluiten bij meer ervaren cursisten. Dit had naar mijn idee niet gelukt als de opzet van de cursus dan wel het niveau van de trainers niet van een hoog kaliber hadden geweest. maximaal geleerd in een korte tijd!

26 januari 2021

'Direct bruikbaar in de praktijk. Top!'

De Opleiding Teamchoaching Essenties is een absolute aanrader voor (aankomend) (team)coaches die op zoek zijn naar het verbreden, verdiepen en opfrissen van kennis, inzichten en vaardigheden. In een zeer fijne sfeer weet Martijn – in combinatie met Wendel of Els – een dynamische leeromgeving te creëren met een goede balans tussen theorie en praktijk en met veel ruimte voor het delen van (eigen) praktijkvoorbeelden. Alle lesstof wordt zo aangeboden dat het direct bruikbaar en toepasbaar in de eigen coachpraktijk. Top!

18 juni 2019

'Zeker een aanrader'

Zeker een aanrader. Martijn is 1 van de goeroe’s op het gebied van teamcoaching. Hij weet ontzettend veel. In zijn coachende stijl is hij scherp en confronterend. Locatie’s zijn prima.

17 juni 2020

'Theorie, praktische werkvormen en humor!'

De opleiding Teamcoaching Essenties geeft je heel veel theorie, modellen en praktische werkvormen. In combinatie met het samenwerken en de reflectie van collega teamcoaches/teammanagers en veel humor, krijg je in korte tijd veel bagage en inspiratie mee. Het Handboek Teamcoaching is een ontzettend fijn naslagwerk wat ik nog regelmatig open sla en erbij pak als ik inspiratie wil of ‘even niet weet hoe ik nu verder moet’. Martijn en Wendel vullen en voelen elkaar ook heel erg goed aan en dat maakt het werken en leren in de groep heel erg prettig en inspirerend. De training wordt op goed bereikbare locaties met goede faciliteiten gegeven. Door corona werd de laatste opleiding dag online georganiseerd via Zoom en dit werkte verrassend goed. We hebben toch een fijne afsluiting met elkaar beleefd. Wil je een opleiding op het gebied van teamcoaching gaan volgen, dan kan ik je Teamchange van harte aanbevelen! Zelf wil ik zeker nog de Topklas gaan volgen.

14 december 2020

'Hier komen theorie en praktijk bij elkaar!'

Ik startte in september 2020 in een nieuwe functie in een leidinggevende rol in Corona tijd, dus op afstand. De opleiding startte in dezelfde tijd en heeft me enorm veel praktische handvatten geboden die ik direct kon toepassen. Ook voor de toekomst biedt de opleiding inclusief studiemateriaal een waardevol houvast.

23 januari 2019

'Deze leergang klopt'

In deze leergang worden de onderwerpen zo gebracht dat je deze direct kunt toepassen in de praktijk. Martijn weet je constant te boeien met voorbeelden en diverse werkvormen. In de leergang zitten veel afwisselende onderwerpen en de masterclasses zorgen er voor dat de leergang klopt. Een aanrader niet alleen voor teamcoaches maar zeker ook voor leidinggevende die werken met teams.

3 augustus 2018

'Bevlogen trainers'

Via internet viel mijn oog op deze leergang daar gestelde leervragen naadloos bij die van mij aansloten. De bevlogenheid van Martijn, i.s.m. de gastdocenten, heeft me geïnspireerd om me van binnenuit te ontwikkelen tot teamcoach. Aanrader!

22 mei 2019

'Zeer waardevolle dag'

Het was een zeer waardevolle dag! Zeer tevreden over de training op inhoud en de manier waarop de training gegeven werd, met humor en bezieling. De training heeft een praktische opzet om teamontwikkeling binnen je eigen organisatie een positieve richting in te krijgen. Erg blij met de trainers Martijn en Els.

20 september 2019

'Verrijkend en vérrijkend'

De leergang van Martijn en de gastdocenten is verrijkend en vérrijkend. Niet alleen door de vorm en inhoud, maar ook doordat Martijn een leerklimaat schept met loads of containment waarin alle deelnemers kunnen groeien. Een mooi voorbeeld van het coachen van een volkstuinteam in de praktijk!

26 juni 2020

'Welkome aanvulling voor mij als teamcoach'

De workshop was een welkome aanvulling voor mij als Teamcoach. Groepsdynamica, daar heb ik als Teamcoach natuurlijk dagelijks mee te maken. De training heb ik als prettig ervaren, Martijn wist snel een sfeer van vertrouwen te creëren, heel fijn om met elkaar ervaringen te delen en te worden geholpen nieuwe inzichten te aanvaarden. De grootte van de was precies goed. De locatie is goed bereikbaar.

18 oktober 2019

'Een intensieve en leuke dag'

Een intensieve en leuke dag super gefocust werken met het teamwiel. Er zijn weinig trainingen waar zoveel aan bod komt in 1 dag als bij deze zonder dat het teveel of te oppervlakkig wordt. Ik kan er veel uit meenemen in mijn eigen begeleidingspraktijk. Martijn heeft erg veel kennis en draagt deze prettig en inspirerend over.

24 september 2019

'Zeer inspirerende training'

Zeer inspirerende training, prima balans tussen luisteren en zelf aan de slag, goed samenspel tussen de beide trainers (echt synergie). Vol energie en met veel inspiratie naar huis gegaan, je kunt de volgende dag meteen aan de slag. Absolute aanrader om deze training te volgen!

13 september 2019

'Ervarend leren'

Deze leergang biedt ervarend leren met een rijke theoretische opbouw. Confronterend en met humor wordt je tijdens deze opleiding gespiegeld in je eigen leertraject tot een excellente teamcoach. Het programma is gevarieerd en verrassend.

3 juli 2018

'De trainers weten waar ze het over hebben'

Inhoudelijk een complete én interessante basistraining voor teamcoaches en teamleiders. Je kunt met de succesfactoren voor teams direct aan de slag. De trainers weten waar ze het over hebben. Nadeel van het grote aanbod voor één dag was dat verdieping weinig ruimte kon krijgen. Maar daar is de leergang Teamcoaching ongetwijfeld voor. Aanrader.

Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in.
Je zult een link via e-mail ontvangen om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Kom Kennismaken met ons. Online!

Kennismaken met Teamchange kan meermaals per jaar. Het is online en gratis. In twee uur bespreken we al jouw vragen. Doorgaans betekent dat: het eerste uur praktijkvragen, en na een korte pauze gaan we in op opleidingsvragen. 

De volgende sessie is op 18 mei

We starten om 10.00 en gaan door tot 12.00. In deze sessie zullen we ons presenteren en je vragen beantwoorden. Maar daar blijft het niet bij. We kunnen oefeningen doen, kennis delen en cases bespreken. Geef jij maar aan waar je interesse ligt.

Meld je meteen aan! Daarna ontvang je van ons een uitnodiging met Zoom-link (na aanmelden kom je op een pagina waar je onze Zoom-handleiding kunt downloaden). Tot ziens. Oja: de sessie is gratis.