Boeken van Martijn Vroemen

De oprichter van Teamchange is Martijn Vroemen. Hij heeft enkele boeken over het vak geschreven, voor alle soorten teamprofessionals. Teamcoaches, teamleiders en teamtrainers. De meest recente boeken vormen een belangrijke basis voor onze opleidingen. En de boeken zijn onderdeel van onze Kennisbank, vol artikelen, werkvormen en downloads. Iedereen kan daaraan bijdragen.

In 2018 bekroond door de Ooa als managementboek van het jaar.

De opvolger van het Handboek werd in 2020 het Praktijkboek. 

21179 Team op vleugels_omslag.indd

Hét basisboek voor iedereen die met teams werkt. Met onder andere het Teamwiel.

Dit ebook telt 100 pagina’s. Er staan 25 oefeningen en modellen in.

Met 50 oefeningen die je zonder begeleiding kunt doen.

Martijn Vroemen Samen Leren in Onderwijsteams Sibrenne Wagenaar Marieke Dresen

In opdracht van de Open Universiteit gemaakt. Je kunt het bij ons  gratis downloaden.

Waarom zijn zoveel mensen ongelukkig op het werk? Uitverkocht, maar bij Teamchange te bestellen

Gratis ebook, met 10 checklists, voor iedereen die graag overzicht heeft. 

Het door de Ooa in 2018 bekroonde boek voor teamprofessionals. In 12 thematische hoofdstukken wordt je meegenomen naar het Coachwiel, het Keuzekruispunt, onderstroom en systemisch werken. 

De opvolger van het Handboek werd in 2020 het Praktijkboek. Vol met modellen, toepassingen, oefeningen en tips. Ga nu echt aan de slag met je team, en met jezelf.

21179 Team op vleugels_omslag.indd

Sinds 2009 een basisboek voor iedereen die met teams werkt. Met het Teamwiel®, valkuilen voor teamleiders, teamvaardigheden, modellen, oefeningen en toepassingen. 

Dit ebook van 100 pagina’s verscheen tegelijkertijd met het Handboek in 2017. Er staan 25 oefeningen en modellen in, en een competentieprofiel en zelfassessment voor teamcoaches. 

Veel teams willen aan de slag met onlinetools. Dat gaat niet altijd gemakkelijk. Met deze 50 oefeningen die je zonder begeleiding kunt doen, ontdek je samen hoe leuk het is om elkaar ook online te ontmoeten.

Martijn Vroemen Samen Leren in Onderwijsteams Sibrenne Wagenaar Marieke Dresen

In opdracht van de Open Universiteit is dit praktische boek gemaakt, speciaal voor onderwijsteams. Centraal staat de vraag hoe teams samen kunnen leren. En het goed nieuws is dat het gratis is te downloaden.

Met dit bevlogen pamflet ging Martijn Vroemen op zoek naar de vraag waarom zoveel mensen ongelukkig zijn op het werk. Met dit boek ga je organisaties weer ‘vreemd’ vinden, en dat helpt tegen vervreemding.

Gratis ebook, met 10 checklists, voor iedereen die graag overzicht heeft. Wat staat er in een teamplan? Wat zijn thema’s per fase van Tuckman? Welk regels gelden ook alweer voor het geven en ontvangen van feedback.

E-book Samen leren in onderwijsteams

Ebook Tien checklists voor teams

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Aanmelden Ask me Anything

Zit je met een casus? Een lastige klus? Iets met je team of je rol als teamcoach of teamleider? Kom naar een online AmeA sessie, je mag alles vragen. Meld je aan! Het is van 10.00 tot 11.30. Kom wel op tijd, eerder weggaan kan.

Boek aanbevelen

Bestand delen

Je kunt een pdf-bestand delen op onze site. Een artikel, of iets anders moois. Stuur het ons en wij plaatsen het onder jouw naam op onze Download & Delen pagina.

Werkvorm posten

De instructie
Helder en in hele zinnen. Geen telegramstijl. Gebruik stappen of nummers. Of tussenkopjes in vet. Geef eventueel variaties of tips aan het eind. Doe géén copy-paste van een andere site of ander document!!

Account aanpassen

Minimaal 8 tekens, hoofdletter, cijfer en speciaal teken. Gebruik geen ww dat je elders gebruikt. 

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Let op – als je geen bevestiging hebt ontvangen is het maken van je account niet gelukt. Je kunt dan niet inloggen.

Profiel maken of aanpassen

Leuk als je zichtbaar wilt zijn op de site. Ook klanten kunnen je profiel zien, maar alleen mensen die zijn ingelogd hebben zicht op je contactgegevens. 

  • JPG/JPEG/PNG
  • Zo vierkant mogelijk
  • Vooral je gezicht
  • Max 500kb

Review maken

Onze studenten – misschien jij ook – hebben veel aan de reviews op onze site. Help jij toekomstige studenten met jouw review? Het mag eventueel anoniem of onder pseudoniem. Veel dank!

Meer informatie +

Kom kennismaken met ons!

Je wilt wellicht met ons samenwerken of je bij ons laten opleiden, maar nog even ‘gevoel’ krijgen bij wie wij zijn? Of je hebt gewoon een aantal vragen die je liever persoonlijk bespreekt?

Laten we (video)bellen!

We ontmoeten elkaar via telefoon, Teams of Zoom. Geheel vrijblijvend uiteraard. In principe neemt Martijn Vroemen contact met je op, maar je kunt ook kiezen voor andere Teamchangers.

Handleiding Zoom + mini-werkvormen

Stel je vraag!