CASES: WAT ZOU JIJ DOEN?

"We zijn alvast begonnen"

Vraag: Wat zou je willen doen, maar is misschien onhandig?

Situatieschets

Een mooie dag met het team, maar tot twee keer toe kwamen ze niet ‘vanzelf’ op tijd terug van koffiepauze en werken in subjes. Je stelt voor dat jij ze niet meer gaat ophalen, maar dat ze zelf op de tijd letten. Het team stemt in, enkelen zeggen expliciet dat ze het fijn vinden dat je dat zegt. Die middag, theepauze, kom jij één minuut voordat de pauze over is de zaal in, en het hele team zit daar en is in gesprek. Serieus zo te zien. Je loopt naar jouw plek, en nog voor je kunt gaan zitten zegt iemand: oh, we waren vast begonnen…

Wat vinden lezers?

4 reacties

 1. Super fijn dat het team na een goede afspraak zelfstandig aan de slag is gegaan. voor mij het teken dat ik hiermee ook kan werken in mijn programma’s met deze groep. Schijnbaar weten ze goed wat hen te doen staat dus op een later moment zou je kunnen evalueren wat de afspraak heeft bijgedragen en wat heeft gemaakt dat hij zo succesvol was, om dit ook in andere situaties toe te kunnen passen als team.

 2. Ik zou ze ook complimenteren dat ze zelf op de tijd hebben gelet en zelfs al zijn begonnen. Vervolgens zou ik vragen om me bij te praten waar ze mee bezig zijn en waarom en hoe het gaat.. Om vandaar uit gezamenlijk de draad weer verder op te pakken.

 3. Ik zou ze complimenteren voor hun enthousiastme en hoe ze zich aan de nieuwe ‘groepsregel’ hebben gehouden. Mocht het op dat moment in de tijd passen, zou ik met het team exploreren of er nog behoefte is aan meer ‘groepsregels’ (aangezien sommige expliciet aangaven deze nieuwe regel prettig te vinden).

 4. Graag zou ik willen weten wat het verschil heeft gemaakt. Waarom vanmorgen te laat en nu zelf al actief en serieus aan de slag? Maar beter zo laten. Anders wordt het wel heel erg schoolklas-achtig. Je hebt waarschijnlijk eerder ergens de goede snaar geraakt en daar kun je het op dat moment bij laten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer minicases

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Profiel maken

 • JPG/JPEG/PNG
 • Zo vierkant mogelijk
 • Vooral je gezicht
 • Max 1 mb

Profiel maken

 • JPG/JPEG/PNG
 • Zo vierkant mogelijk
 • Vooral je gezicht
 • Max 1 mb
Verdiepende opleiding - met Essenties erbij heb je de erkenning
Meer informatie +

Kom kennismaken met ons!

Je wilt wellicht met ons samenwerken of je bij ons laten opleiden, maar nog even ‘gevoel’ krijgen bij wie wij zijn? Of je hebt gewoon een aantal vragen die je liever persoonlijk bespreekt?

Laten we (video)bellen!

Laat hieronder je gegevens achter en we boeken samen een (half)uurtje in dat ons past. We ontmoeten elkaar via telefoon, Teams of Zoom. Geheel vrijblijvend uiteraard. Wij vinden kennismaken altijd waardevol. In principe neemt Martijn Vroemen contact met je op, maar je kunt ook kiezen voor andere Teamchangers.

Handleiding Zoom + mini-werkvormen

logokleinpath