CASES: WAT ZOU JIJ DOEN?

"Help ons gewoon even!"

Vraag: Bedenk een reactie die het probleem omdraait in een voordeel

Situatieschets

Je bent lekker aan het werk, het team ogenschijnlijk ook. Er worden open gesprekken gevoerd en regelmatig stelt men leuke vragen aan jou: hoe zou jij dit, hoe moeten we dat? Jij geeft soms antwoord, maar de meesten keer je behendig om. Samen zoeken, zelf het antwoord vinden, niet teveel overnemen, dat is bemoeizuchtig. Hup, daar is weer zo’n vraag. Wat zou jij in ons geval doen? Je speelt de vraag slim terug. Dan komt iemand ineens vrij scherp uit de hoek: zeg, dat trucje hebben we nu wel gehad. Wij huren jou in om ons te helpen. Geef gewoon dat antwoord even, jij hebt hier veel meer ervaring mee!

Wat vinden lezers?

2 reacties

 1. Contract! Als dit blijft terugkomen opnieuw in gesprek daarover: wat is het contract dat we hebben gesloten? Moeten we dat bijstellen? Het kan best zijn dat ze je hebben willen inhuren om snelle antwoorden en oplossingen te krijgen, terwijl jij je dat niet realiseert of van mening bent dat dat niet is waar ze op lange termijn mee geholpen zijn. Ik zou dus terugpakken naar contract.

 2. Ik snap je vraag. En je hebt in zekere zin ook gelijk. Ik ben ingehuurd om jullie te helpen. Maar jullie zijn mij er inmiddels van aan het overtuigen dat jullie het prima zelf kunnen.
  Straks ben ik er niet meer voor jullie, maar dan hebben jullie met vandaag wel een ervaring/herinnering waar je aan terug kunt denken. En dan niet een per se een herinnering aan mij, maar aan jullie zelf. Zodra je open voor elkaar staat, de tijd voor elkaar neem – zoals jullie nu doen – vind je samen de antwoorden op jullie vragen. Help elkaar. Ieder weet weer iets anders. Teamleden kunnen elkaar aanvullen. Je hoeft niet allemaal hetzelfde te zijn. Liever niet zelfs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer minicases

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Profiel maken

 • JPG/JPEG/PNG
 • Zo vierkant mogelijk
 • Vooral je gezicht
 • Max 1 mb

Profiel maken

 • JPG/JPEG/PNG
 • Zo vierkant mogelijk
 • Vooral je gezicht
 • Max 1 mb
Verdiepende opleiding - met Essenties erbij heb je de erkenning
Meer informatie +

Kom kennismaken met ons!

Je wilt wellicht met ons samenwerken of je bij ons laten opleiden, maar nog even ‘gevoel’ krijgen bij wie wij zijn? Of je hebt gewoon een aantal vragen die je liever persoonlijk bespreekt?

Laten we (video)bellen!

Laat hieronder je gegevens achter en we boeken samen een (half)uurtje in dat ons past. We ontmoeten elkaar via telefoon, Teams of Zoom. Geheel vrijblijvend uiteraard. Wij vinden kennismaken altijd waardevol. In principe neemt Martijn Vroemen contact met je op, maar je kunt ook kiezen voor andere Teamchangers.

Handleiding Zoom + mini-werkvormen

logokleinpath