Teamchange header

CASES: WAT ZOU JIJ DOEN?

"Help ons gewoon even!"

Vraag: Bedenk een reactie die het probleem omdraait in een voordeel

Situatieschets

Je bent lekker aan het werk, het team ogenschijnlijk ook. Er worden open gesprekken gevoerd en regelmatig stelt men leuke vragen aan jou: hoe zou jij dit, hoe moeten we dat? Jij geeft soms antwoord, maar de meesten keer je behendig om. Samen zoeken, zelf het antwoord vinden, niet teveel overnemen, dat is bemoeizuchtig. Hup, daar is weer zo’n vraag. Wat zou jij in ons geval doen? Je speelt de vraag slim terug. Dan komt iemand ineens vrij scherp uit de hoek: zeg, dat trucje hebben we nu wel gehad. Wij huren jou in om ons te helpen. Geef gewoon dat antwoord even, jij hebt hier veel meer ervaring mee!

Wat vinden lezers?

2 reacties

  1. Contract! Als dit blijft terugkomen opnieuw in gesprek daarover: wat is het contract dat we hebben gesloten? Moeten we dat bijstellen? Het kan best zijn dat ze je hebben willen inhuren om snelle antwoorden en oplossingen te krijgen, terwijl jij je dat niet realiseert of van mening bent dat dat niet is waar ze op lange termijn mee geholpen zijn. Ik zou dus terugpakken naar contract.

  2. Ik snap je vraag. En je hebt in zekere zin ook gelijk. Ik ben ingehuurd om jullie te helpen. Maar jullie zijn mij er inmiddels van aan het overtuigen dat jullie het prima zelf kunnen.
    Straks ben ik er niet meer voor jullie, maar dan hebben jullie met vandaag wel een ervaring/herinnering waar je aan terug kunt denken. En dan niet een per se een herinnering aan mij, maar aan jullie zelf. Zodra je open voor elkaar staat, de tijd voor elkaar neem – zoals jullie nu doen – vind je samen de antwoorden op jullie vragen. Help elkaar. Ieder weet weer iets anders. Teamleden kunnen elkaar aanvullen. Je hoeft niet allemaal hetzelfde te zijn. Liever niet zelfs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in.
Je zult een link via e-mail ontvangen om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Kom kennismaken met ons. Online!

Kennismaken met Teamchange kan meermaals per jaar. Het is online en gratis. In twee uur bespreken we al jouw vragen. Doorgaans betekent dat: het eerste uur praktijkvragen, en na een korte pauze gaan we in op opleidingsvragen. 

De volgende sessie is op 18 mei

We starten om 10.00 en gaan door tot 12.00. In deze sessie zullen we ons presenteren en je vragen beantwoorden. Maar daar blijft het niet bij. We kunnen oefeningen doen, kennis delen en cases bespreken. Geef jij maar aan waar je interesse ligt.

Meld je meteen aan! Daarna ontvang je van ons een uitnodiging met Zoom-link (na aanmelden kom je op een pagina waar je onze Zoom-handleiding kunt downloaden). Tot ziens. Oja: de sessie is gratis. 

logokleinpath