Teamchange header

CASES - WAT ZOU JIJ DOEN?

"Oh wacht, het gaat over háár?"

Vraag: Wat is je primaire, eerste gevoel hierbij? Waarom is dit een ethische kwestie?

Situatieschets

Bij een intervisiegroep brengt iemand een casus in over een opdracht. De toelichting op het verhaal is al een tijdje gaande, en het gaat over een opdrachtgever waarvan de casusinbrenger vernomen heeft dat zij aangeklaagd gaat worden voor een fikse fraude. De inbrenger wil weten hoe ze met deze opdracht zal omgaan… en dan ineens besef je dat het gaat over iemand die lid is van een bestuur dat jij coacht! Je bent al drie maanden met dit team bezig en het gaat erg goed. Er zijn nog diverse sessies gepland.

Wat vinden lezers?

Eén reactie

  1. Mijn eerste gevoel is dat ik me eigenlijk terug zou moeten trekken en hen zal moeten adviseren een andere coach te zoeken.

    Met deze extra kennis kan ik niet meer geheel objectief zijn in mijn werk.

    Ethische kwestie, omdat ik ook niet zomaar naar het bestuur kan stappen en kan zeggen dat mij iets ter ore is gekomen waardoor ik niet met hen door kan gaan. Privacy van de casusinbrenger. Privacy van de frauduleuze persoon.

    Van mijn kant uit ook weer een goede casus om in te brengen in de intervisiegroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in.
Je zult een link via e-mail ontvangen om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Kom Kennismaken met ons. Online!

Kennismaken met Teamchange kan meermaals per jaar. Het is online en gratis. In twee uur bespreken we al jouw vragen. Doorgaans betekent dat: het eerste uur praktijkvragen, en na een korte pauze gaan we in op opleidingsvragen. 

De volgende sessie is op 18 mei

We starten om 10.00 en gaan door tot 12.00. In deze sessie zullen we ons presenteren en je vragen beantwoorden. Maar daar blijft het niet bij. We kunnen oefeningen doen, kennis delen en cases bespreken. Geef jij maar aan waar je interesse ligt.

Meld je meteen aan! Daarna ontvang je van ons een uitnodiging met Zoom-link (na aanmelden kom je op een pagina waar je onze Zoom-handleiding kunt downloaden). Tot ziens. Oja: de sessie is gratis.