COMPLETE HANLEIDING

Spel voor meerdere teams: Kasteel den Klick

Dit spel wordt je aangeboden door Teamchange en staat beschreven in het Praktijkboek Teamcoaching van Martijn Vroemen. We hoeven er niets voor te hebben. Je kunt het gebruiken als begeleider van je team, maar het niet vermenigvuldigen of commercieel exploiteren en niet doen alsof het van jou is. Gebruik het altijd met bronvermelding: print het materiaal van deze PDF, daar staat de bron al op. Wees sportief: als je een eigen spel wilt hebben, dan maak een eigen spel ?

In dit artikel

We zouden het leuk vinden als je ons zou laten weten hoe het is gegaan. Deel je ervaringen en tips met ons. Ook als je je vragen hebt, schroom niet contact met ons te zoeken: info@teamchange.nl

Wat is dit voor teamgame?

Dit is een spelsimulatie, met meerdere rondes, meerdere teams en het duurt gerust twee uur. Je kunt er met voor- en nawerk een dagdeel voor uittrekken. Het leent zich uitstekend voor nabespreking met het Teamwiel® en gaat over samenwerken ín teams, tussen teams, over communicatie, competitie, afstemming, leiderschap en resultaat. Het is onderhoudend en creatief en leidt uiteindelijk tot een fraai product dat je mee naar huis kunt nemen.

In het kort Vier tot zes teams werken ieder aan een deelproduct. Tezamen moeten die bij de afronding aaneen ‘geklikt’ worden tot één bouwwerk.
Hoe lang – Twee uur tot een dagdeel.
Hoeveel mensen – Minimaal 12 (teams van 2), optimaal 24 (teams van 4). Maximaal 40 (teams van 6 plus bijvoorbeeld nog 4 aparte observatoren).
Wat nodig – Twee begeleiders, veel aparte ruimtes of zitjes waar teams kunnen werken.
Materialen – Zes kleuren stevig A4 papier: rood, groen, blauw, geel, oranje, paars. Voor elke team een schaar, liniaal, rollen plakband en lijmstiften.
Thema’s – Samenwerken tussen teams, competitie, afstemming, leiderschap en communicatie.

Zoek je begeleiders?

Teamchange kan je helpen met de begeleiding van dit spel. Wij zijn ervaren spelbegeleiders en zorgen dat je er het maximale uithaalt. We kunnen het spel uitbouwen tot een meer uitgebreide teamtraining. Geheel op maat.

Ga naar de downloadpagina om de handleiding aan te vragen.

Aanverwante artikelen

Wat is Blended Learning? Teamchange gebruikt eLearning Sandwich

Interview met Martijn Vroemen over contact en contract bij teamcoaching

Verhaal van Teamchange student Marcoen

Bezieling. Wie willen we zijn?

Interview met Martijn Vroemen over contact en contract bij teamcoaching

Geef een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Aanmelden Ask me Anything

Zit je met een casus? Een lastige klus? Iets met je team of je rol als teamcoach of teamleider? Kom naar een online AmeA sessie, je mag alles vragen. Meld je aan! Het is van 10.00 tot 11.30. Kom wel op tijd, eerder weggaan kan.

Boek aanbevelen

Bestand delen

Je kunt een pdf-bestand delen op onze site. Een artikel, of iets anders moois. Stuur het ons en wij plaatsen het onder jouw naam op onze Download & Delen pagina.

Werkvorm posten

De instructie
Helder en in hele zinnen. Geen telegramstijl. Gebruik stappen of nummers. Of tussenkopjes in vet. Geef eventueel variaties of tips aan het eind. Doe géén copy-paste van een andere site of ander document!!

Account aanpassen

Minimaal 8 tekens, hoofdletter, cijfer en speciaal teken. Gebruik geen ww dat je elders gebruikt. 

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Let op – als je geen bevestiging hebt ontvangen is het maken van je account niet gelukt. Je kunt dan niet inloggen.

Profiel maken of aanpassen

Leuk als je zichtbaar wilt zijn op de site. Ook klanten kunnen je profiel zien, maar alleen mensen die zijn ingelogd hebben zicht op je contactgegevens. 

  • JPG/JPEG/PNG
  • Zo vierkant mogelijk
  • Vooral je gezicht
  • Max 500kb

Review maken

Onze studenten – misschien jij ook – hebben veel aan de reviews op onze site. Help jij toekomstige studenten met jouw review? Het mag eventueel anoniem of onder pseudoniem. Veel dank!

complete opleiding voor teamcoaches
Meer informatie +

Kom kennismaken met ons!

Je wilt wellicht met ons samenwerken of je bij ons laten opleiden, maar nog even ‘gevoel’ krijgen bij wie wij zijn? Of je hebt gewoon een aantal vragen die je liever persoonlijk bespreekt?

Laten we (video)bellen!

We ontmoeten elkaar via telefoon, Teams of Zoom. Geheel vrijblijvend uiteraard. In principe neemt Martijn Vroemen contact met je op, maar je kunt ook kiezen voor andere Teamchangers.

Handleiding Zoom + mini-werkvormen

Stel je vraag!