HET TEAMPROFESSIONALS NETWERK

Tel samen tot 25!

Doel: mensen laten ervaren hoe belangrijk in samenwerking echte afstemming op elkaar is en dat we de neiging hebben direct procedures te verzinnen

Stap 1: groep in kring, ga er zelf buiten staan

stap 2: de opdracht is samen tot 25 te tellen, om de beurt een getal zeggen (start bij 1 tot 25) , iedereen doet mee,  als 2 of meer op hetzelfde moment het getal zeggen opnieuw beginnen,  geen overleg.

stap 3: laat ze het een keer doen:  meestal verzint de groep een procedure (rondje, hand op steken dan getal zeggen etc)

stap 4: next level: jullie mogen geen procedure (verbaal nog non-verbaal) afspreken.

stap 5: nabespreken: wat werkte? verschil tussen met procedure en nu?  wat ervaren?

Vaak gaat het om: aanvoelen, aandacht hebben voor de ander, echt elkaar goed zien.  Het interactieaspect van samenwerken hebben ze echt ervaren!

 

Het is een korte maar impactvolle ervaringsgerichte oefening. Het laat echt zien dat het niet alleen gaat om werkafspraken in samenwerken (kan ook helpen een goede procedure) maar dat het ook gaat om echte afstemming, elkaar aanvoelen. Je kan het in teamcaching ook heel goed als diagnose gebruiken, hoe pakt het team deze oefening aan? wat zegt dit over hoe ze in de praktijk samenwerken?
Geleerd bij de training ‘de trainer als regisseur’ van het balkon

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Aanmelden Ask me Anything

Zit je met een casus? Een lastige klus? Iets met je team of je rol als teamcoach of teamleider? Kom naar een online AmeA sessie, je mag alles vragen. Meld je aan! Het is van 10.00 tot 11.30. Kom wel op tijd, eerder weggaan kan.

Boek aanbevelen

Bestand delen

Je kunt een pdf-bestand delen op onze site. Een artikel, of iets anders moois. Stuur het ons en wij plaatsen het onder jouw naam op onze Download & Delen pagina.

Werkvorm posten

De instructie
Helder en in hele zinnen. Geen telegramstijl. Gebruik stappen of nummers. Of tussenkopjes in vet. Geef eventueel variaties of tips aan het eind. Doe géén copy-paste van een andere site of ander document!!

Account aanpassen

Minimaal 8 tekens, hoofdletter, cijfer en speciaal teken. Gebruik geen ww dat je elders gebruikt. 

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Let op – als je geen bevestiging hebt ontvangen is het maken van je account niet gelukt. Je kunt dan niet inloggen.

Profiel maken of aanpassen

Leuk als je zichtbaar wilt zijn op de site. Ook klanten kunnen je profiel zien, maar alleen mensen die zijn ingelogd hebben zicht op je contactgegevens. 

  • JPG/JPEG/PNG
  • Zo vierkant mogelijk
  • Vooral je gezicht
  • Max 500kb

Review maken

Onze studenten – misschien jij ook – hebben veel aan de reviews op onze site. Help jij toekomstige studenten met jouw review? Het mag eventueel anoniem of onder pseudoniem. Veel dank!

Meer informatie +

Kom kennismaken met ons!

Je wilt wellicht met ons samenwerken of je bij ons laten opleiden, maar nog even ‘gevoel’ krijgen bij wie wij zijn? Of je hebt gewoon een aantal vragen die je liever persoonlijk bespreekt?

Laten we (video)bellen!

We ontmoeten elkaar via telefoon, Teams of Zoom. Geheel vrijblijvend uiteraard. In principe neemt Martijn Vroemen contact met je op, maar je kunt ook kiezen voor andere Teamchangers.

Handleiding Zoom + mini-werkvormen

Stel je vraag!