HET TEAMPROFESSIONALS NETWERK

Repeating Question

De repeating question (herhalende vraag) is een manier om mensen te helpen snel tot de kern te komen. Ook helpt het de vraagsteller dat je vaak niet zo hard hoeft te werken, 1 vraag is genoeg.

Introductie: Zit in 2 -tallen tegen over elkaar.  2 rondes van 10 minuten. Zet een timer!  Zeg tegen de 2-tallen: bepaal wie A is die stelt de vraag en luistert, en wie B is die geeft antwoord.

Laat een hoge kwaliteit van aandacht ontstaan (even goed zitten in stilte, elkaar aankijken).

Vragen kun je aanpassen op je coachings/trainingsdoel bijvoorbeeld: wie wil je zijn als Teamcoach? wat is jouw Talent? waar ben je bang voor in groepen?

A mag alleen deze vraag stellen! Ga geen andere vragen stellen, samenvatten en  zeker niet lachen. Na het antwoord van B zeg je rustig dank je wel en stel je opnieuw dezelfde vraag.

Evaluatie in 2-tallen: na de 10 minuten vraag ronde: schrijft A voor zichzelf op hoe het was om deze vraag steeds te stellen.  B schrijft op wat hij/zij zichzelf heeft horen zeggen.

Daarna wisselen A en B van stoel en rol.

Evaluatie plenair: korte uitwisseling over de methodiek en het effect en eventueel de inhoud; wat levert het op qua inzicht.

 

 

 

Ik vind deze werkvorm altijd verrassend goed werken. Houd als trainer de leiding en wees wat ‘streng’ . Mensen vinden het vaak raar dat ze echt maar 1 vraag mogen stellen. De oefening werkt het beste als er een hoge concentratie is. 10 min. vind ik goed werken (meer kan ook!). Er moet ook even ongemak ontstaan, een stilte vallen om echt op een diepere laag te komen.
Komt uit de Appreciative inquiry (David Cooperrider)

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Aanmelden Ask me Anything

Zit je met een casus? Een lastige klus? Iets met je team of je rol als teamcoach of teamleider? Kom naar een online AmeA sessie, je mag alles vragen. Meld je aan! Het is van 10.00 tot 11.30. Kom wel op tijd, eerder weggaan kan.

Boek aanbevelen

Bestand delen

Je kunt een pdf-bestand delen op onze site. Een artikel, of iets anders moois. Stuur het ons en wij plaatsen het onder jouw naam op onze Download & Delen pagina.

Werkvorm posten

De instructie
Helder en in hele zinnen. Geen telegramstijl. Gebruik stappen of nummers. Of tussenkopjes in vet. Geef eventueel variaties of tips aan het eind. Doe géén copy-paste van een andere site of ander document!!

Account aanpassen

Minimaal 8 tekens, hoofdletter, cijfer en speciaal teken. Gebruik geen ww dat je elders gebruikt. 

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Let op – als je geen bevestiging hebt ontvangen is het maken van je account niet gelukt. Je kunt dan niet inloggen.

Profiel maken of aanpassen

Leuk als je zichtbaar wilt zijn op de site. Ook klanten kunnen je profiel zien, maar alleen mensen die zijn ingelogd hebben zicht op je contactgegevens. 

  • JPG/JPEG/PNG
  • Zo vierkant mogelijk
  • Vooral je gezicht
  • Max 500kb

Review maken

Onze studenten – misschien jij ook – hebben veel aan de reviews op onze site. Help jij toekomstige studenten met jouw review? Het mag eventueel anoniem of onder pseudoniem. Veel dank!

complete opleiding voor teamcoaches
Meer informatie +

Kom kennismaken met ons!

Je wilt wellicht met ons samenwerken of je bij ons laten opleiden, maar nog even ‘gevoel’ krijgen bij wie wij zijn? Of je hebt gewoon een aantal vragen die je liever persoonlijk bespreekt?

Laten we (video)bellen!

We ontmoeten elkaar via telefoon, Teams of Zoom. Geheel vrijblijvend uiteraard. In principe neemt Martijn Vroemen contact met je op, maar je kunt ook kiezen voor andere Teamchangers.

Handleiding Zoom + mini-werkvormen

Stel je vraag!