HET TEAMPROFESSIONALS NETWERK

Online kennismaken

Online kennismaking waarbij de deelnemers elkaar tekenen en ondertussen elkaar uitvragen over ieders kwaliteit. Kun jij raden wie wie getekend heeft?

Deze werkvorm is uitgewerkt om online te doen.

Stap 1 – vertellen wat we gaan doen: We gaan elkaar beter leren kennen. De groep wordt verdeeld in subgroepen van 2 personen.  Je tekent de ander van jouw groepje en vraagt ondertussen aan de ander een kwaliteit of kwaliteiten te noemen wat passend is bij diegene en waarom, multitasking dus. We hebben hier 8 minuten voor. Zorg ervoor dat je de kwaliteiten van diegene die jij getekend hebt onthoud of opschrijft. Je tekend dus elkaar en vraagt elkaars kwalieit(en) uit.

Nadat we weer als groep terug zijn laten we om de beurt de tekening zien en de rest van de groep raad wie jij getekend hebt. Zodra dit geraden is vertel jij de kwaliteit(en) van de ander en waarom deze kwaliteit(en) zo passend zijn bij de ander, je hebt hier 2 minuten voor.

Stap 2: de groep verdelen in subgroepen van 2 > 8 minuten tekentijd

Stap 3: de groep terughalen

Stap 4: Geef de deelnemers één voor één de beurt om de tekening te laten zien, de rest van de groep raad wie er getekend is. Degene die de tekening laat zien verteld de kwaliteit(en) van de ander en waarom deze kwalitet(en) bij de ander passen. > maximaal 2 minuten per deelnemer.

Omdat deze werkvorm online is en er subgroepen gemaakt zijn van 2 personen is het snel duidelijk dat wie de ene getekend heeft, de andere dus de andere getekend heeft. Om deze reden heb ik niet degene die getekend is een beurt daarna gegeven, maar juist iemand anders. Op deze manier kan iedereen zijn tekening laten zien en laten raden wie hij of zij getekend heeft.

Stap 5: Bedank iedereen voor het meedoen en dat er echt wel picasso’s uit gekomen zijn.

De tijdsindicatie is zelf in te vullen, wanneer je meer tijd hebt kun je hier ook meer tijd voor nemen. Wanneer je deze werkvorm klassikaal wilt doen dan kun je de deelnemers een briefje geven met de naam van een andere deelnemer erop. Het uitwisselen van kwaliteiten kan dan niet, maar wanneer de groep elkaar al langer kent kunt je een aantal positieve eigenschappen laten benoemen.
Het tekenen komt uit 101werkvormen, de kwaliteiten bespreken heb ik er zelf bij bedacht.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Aanmelden Ask me Anything

Zit je met een casus? Een lastige klus? Iets met je team of je rol als teamcoach of teamleider? Kom naar een online AmeA sessie, je mag alles vragen. Meld je aan! Het is van 10.00 tot 11.30. Kom wel op tijd, eerder weggaan kan.

Boek aanbevelen

Bestand delen

Je kunt een pdf-bestand delen op onze site. Een artikel, of iets anders moois. Stuur het ons en wij plaatsen het onder jouw naam op onze Download & Delen pagina.

Werkvorm posten

De instructie
Helder en in hele zinnen. Geen telegramstijl. Gebruik stappen of nummers. Of tussenkopjes in vet. Geef eventueel variaties of tips aan het eind. Doe géén copy-paste van een andere site of ander document!!

Account aanpassen

Minimaal 8 tekens, hoofdletter, cijfer en speciaal teken. Gebruik geen ww dat je elders gebruikt. 

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Let op – als je geen bevestiging hebt ontvangen is het maken van je account niet gelukt. Je kunt dan niet inloggen.

Profiel maken of aanpassen

Leuk als je zichtbaar wilt zijn op de site. Ook klanten kunnen je profiel zien, maar alleen mensen die zijn ingelogd hebben zicht op je contactgegevens. 

  • JPG/JPEG/PNG
  • Zo vierkant mogelijk
  • Vooral je gezicht
  • Max 500kb

Review maken

Onze studenten – misschien jij ook – hebben veel aan de reviews op onze site. Help jij toekomstige studenten met jouw review? Het mag eventueel anoniem of onder pseudoniem. Veel dank!

Meer informatie +

Kom kennismaken met ons!

Je wilt wellicht met ons samenwerken of je bij ons laten opleiden, maar nog even ‘gevoel’ krijgen bij wie wij zijn? Of je hebt gewoon een aantal vragen die je liever persoonlijk bespreekt?

Laten we (video)bellen!

We ontmoeten elkaar via telefoon, Teams of Zoom. Geheel vrijblijvend uiteraard. In principe neemt Martijn Vroemen contact met je op, maar je kunt ook kiezen voor andere Teamchangers.

Handleiding Zoom + mini-werkvormen

Stel je vraag!