KENNISBANK - WERKVORMEN

Online kennismaken

Online kennismaking waarbij de deelnemers elkaar tekenen en ondertussen elkaar uitvragen over ieders kwaliteit. Kun jij raden wie wie getekend heeft?

Deze werkvorm is uitgewerkt om online te doen.

Stap 1 – vertellen wat we gaan doen: We gaan elkaar beter leren kennen. De groep wordt verdeeld in subgroepen van 2 personen.  Je tekent de ander van jouw groepje en vraagt ondertussen aan de ander een kwaliteit of kwaliteiten te noemen wat passend is bij diegene en waarom, multitasking dus. We hebben hier 8 minuten voor. Zorg ervoor dat je de kwaliteiten van diegene die jij getekend hebt onthoud of opschrijft. Je tekend dus elkaar en vraagt elkaars kwalieit(en) uit.

Nadat we weer als groep terug zijn laten we om de beurt de tekening zien en de rest van de groep raad wie jij getekend hebt. Zodra dit geraden is vertel jij de kwaliteit(en) van de ander en waarom deze kwaliteit(en) zo passend zijn bij de ander, je hebt hier 2 minuten voor.

Stap 2: de groep verdelen in subgroepen van 2 > 8 minuten tekentijd

Stap 3: de groep terughalen

Stap 4: Geef de deelnemers één voor één de beurt om de tekening te laten zien, de rest van de groep raad wie er getekend is. Degene die de tekening laat zien verteld de kwaliteit(en) van de ander en waarom deze kwalitet(en) bij de ander passen. > maximaal 2 minuten per deelnemer.

Omdat deze werkvorm online is en er subgroepen gemaakt zijn van 2 personen is het snel duidelijk dat wie de ene getekend heeft, de andere dus de andere getekend heeft. Om deze reden heb ik niet degene die getekend is een beurt daarna gegeven, maar juist iemand anders. Op deze manier kan iedereen zijn tekening laten zien en laten raden wie hij of zij getekend heeft.

Stap 5: Bedank iedereen voor het meedoen en dat er echt wel picasso’s uit gekomen zijn.

De tijdsindicatie is zelf in te vullen, wanneer je meer tijd hebt kun je hier ook meer tijd voor nemen. Wanneer je deze werkvorm klassikaal wilt doen dan kun je de deelnemers een briefje geven met de naam van een andere deelnemer erop. Het uitwisselen van kwaliteiten kan dan niet, maar wanneer de groep elkaar al langer kent kunt je een aantal positieve eigenschappen laten benoemen.
Het tekenen komt uit 101werkvormen, de kwaliteiten bespreken heb ik er zelf bij bedacht.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Werkvormen per type

Meer werkvormen

De Team Talkshow

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Profiel maken

  • JPG/JPEG/PNG
  • Zo vierkant mogelijk
  • Vooral je gezicht
  • Max 1 mb
Het Teamchange Jaarcongres en Alumnidag 2023
Meer informatie +

Kom kennismaken met ons!

Je wilt wellicht met ons samenwerken of je bij ons laten opleiden, maar nog even ‘gevoel’ krijgen bij wie wij zijn? Of je hebt gewoon een aantal vragen die je liever persoonlijk bespreekt?

Laten we (video)bellen!

Laat hieronder je gegevens achter en we boeken samen een (half)uurtje in dat ons past. We ontmoeten elkaar via telefoon, Teams of Zoom. Geheel vrijblijvend uiteraard. Wij vinden kennismaken altijd waardevol. In principe neemt Martijn Vroemen contact met je op, maar je kunt ook kiezen voor andere Teamchangers.

Handleiding Zoom + mini-werkvormen

logokleinpath