Teamchange header

KENNISBANK - WERKVORMEN

Online kennismaken

Online kennismaking waarbij de deelnemers elkaar tekenen en ondertussen elkaar uitvragen over ieders kwaliteit. Kun jij raden wie wie getekend heeft?

Deze werkvorm is uitgewerkt om online te doen.

Stap 1 – vertellen wat we gaan doen: We gaan elkaar beter leren kennen. De groep wordt verdeeld in subgroepen van 2 personen.  Je tekent de ander van jouw groepje en vraagt ondertussen aan de ander een kwaliteit of kwaliteiten te noemen wat passend is bij diegene en waarom, multitasking dus. We hebben hier 8 minuten voor. Zorg ervoor dat je de kwaliteiten van diegene die jij getekend hebt onthoud of opschrijft. Je tekend dus elkaar en vraagt elkaars kwalieit(en) uit.

Nadat we weer als groep terug zijn laten we om de beurt de tekening zien en de rest van de groep raad wie jij getekend hebt. Zodra dit geraden is vertel jij de kwaliteit(en) van de ander en waarom deze kwaliteit(en) zo passend zijn bij de ander, je hebt hier 2 minuten voor.

Stap 2: de groep verdelen in subgroepen van 2 > 8 minuten tekentijd

Stap 3: de groep terughalen

Stap 4: Geef de deelnemers één voor één de beurt om de tekening te laten zien, de rest van de groep raad wie er getekend is. Degene die de tekening laat zien verteld de kwaliteit(en) van de ander en waarom deze kwalitet(en) bij de ander passen. > maximaal 2 minuten per deelnemer.

Omdat deze werkvorm online is en er subgroepen gemaakt zijn van 2 personen is het snel duidelijk dat wie de ene getekend heeft, de andere dus de andere getekend heeft. Om deze reden heb ik niet degene die getekend is een beurt daarna gegeven, maar juist iemand anders. Op deze manier kan iedereen zijn tekening laten zien en laten raden wie hij of zij getekend heeft.

Stap 5: Bedank iedereen voor het meedoen en dat er echt wel picasso’s uit gekomen zijn.

De tijdsindicatie is zelf in te vullen, wanneer je meer tijd hebt kun je hier ook meer tijd voor nemen. Wanneer je deze werkvorm klassikaal wilt doen dan kun je de deelnemers een briefje geven met de naam van een andere deelnemer erop. Het uitwisselen van kwaliteiten kan dan niet, maar wanneer de groep elkaar al langer kent kunt je een aantal positieve eigenschappen laten benoemen.
Het tekenen komt uit 101werkvormen, de kwaliteiten bespreken heb ik er zelf bij bedacht.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Werkvormen per type

Meer werkvormen

Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in.
Je zult een link via e-mail ontvangen om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Kom Kennismaken met ons. Online!

Kennismaken met Teamchange kan meermaals per jaar. Het is online en gratis. In twee uur bespreken we al jouw vragen. Doorgaans betekent dat: het eerste uur praktijkvragen, en na een korte pauze gaan we in op opleidingsvragen. 

De volgende sessie is op 18 mei

We starten om 10.00 en gaan door tot 12.00. In deze sessie zullen we ons presenteren en je vragen beantwoorden. Maar daar blijft het niet bij. We kunnen oefeningen doen, kennis delen en cases bespreken. Geef jij maar aan waar je interesse ligt.

Meld je meteen aan! Daarna ontvang je van ons een uitnodiging met Zoom-link (na aanmelden kom je op een pagina waar je onze Zoom-handleiding kunt downloaden). Tot ziens. Oja: de sessie is gratis.