KENNISBANK - WERKVORMEN

Mindfull start van een bijeenkomst

In overdrukke sessies en overbelaste teams kun je met een paar minuten mindfulness de aandacht geweldig focussen. De vergadering of training geef je er een geweldige start mee. En iedereen kan dit!

Voor je start een vriendelijk verzoek of iedereen zijn telefoon op niet storen wil zetten.

“We doen deze oefening om de overgang te maken van waar je vandaan komt naar deze bijeenkomst. Zodat je met volledige aandacht en met meer ruimte in je hoofd aanwezig kan zijn.

Neem een moment om zo comfortabel mogelijk op je stoel te zitten. Met een rechte rug en je voeten op de grond. Je nek schouders en armen zijn zo ontspannen mogelijk. Sluit op een volgende uitademing je ogen of richt je ogen in een hoek van 45 graden voor je. Adem zoveel als mogelijk door je neus – in en uit – zonder iets aan je adem te veranderen.

Scan dan voor een moment je lichaam langs en als je ergens spanning voelt kan je daar even met je aandacht daarnaar toe gaan.  Misschien observeer je dat je de spanning op elke uitademing spanning meer loslaat.

Ga dan met je aandacht naar je adem. Gebruik je adem als het ware als een anker. Je observeert iedere in – en uitademing zonder dat je er iets aan verandert. Terwijl je zo zit zijn er ongetwijfeld gedachten beelden geluiden en gevoelens. Die zijn er altijd. Je observeert ze op een zo ontspannen mogelijke manier en geeft ze verder geen aandacht. Je aandacht blijft bij je adem. Als je merkt dat je toch afgeleid bent ontspan je en breng je je aandacht terug naar je adem.

……. Tijdje stil

Rond de oefening af [optioneel kun je nog inspreken: .. en neem even een moment de tijd om stil te staan bij je intentie voor de bijeenkomst van vandaag….]

Misschien maak je nog wat bewegingen voordat je je ogen opent

En dan heet je de deelnemers nogmaals welkom….

Het voelt voor vele mensen nog wat onwennig misschien, maar gelukkig is er steeds meer acceptatie van dit type oefeningen. Probeer het gewoon!
Mindfullness is al heel erg oud. Dit type oefeningen raakt meer en meer in zwang in de zakelijke context.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Werkvormen per type

Meer werkvormen

De Team Talkshow

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Profiel maken

  • JPG/JPEG/PNG
  • Zo vierkant mogelijk
  • Vooral je gezicht
  • Max 1 mb
Het Teamchange Jaarcongres en Alumnidag 2023
Meer informatie +

Kom kennismaken met ons!

Je wilt wellicht met ons samenwerken of je bij ons laten opleiden, maar nog even ‘gevoel’ krijgen bij wie wij zijn? Of je hebt gewoon een aantal vragen die je liever persoonlijk bespreekt?

Laten we (video)bellen!

Laat hieronder je gegevens achter en we boeken samen een (half)uurtje in dat ons past. We ontmoeten elkaar via telefoon, Teams of Zoom. Geheel vrijblijvend uiteraard. Wij vinden kennismaken altijd waardevol. In principe neemt Martijn Vroemen contact met je op, maar je kunt ook kiezen voor andere Teamchangers.

Handleiding Zoom + mini-werkvormen

logokleinpath