HET TEAMPROFESSIONALS NETWERK

Mindfull start van een bijeenkomst

In overdrukke sessies en overbelaste teams kun je met een paar minuten mindfulness de aandacht geweldig focussen. De vergadering of training geef je er een geweldige start mee. En iedereen kan dit!

Voor je start een vriendelijk verzoek of iedereen zijn telefoon op niet storen wil zetten.

“We doen deze oefening om de overgang te maken van waar je vandaan komt naar deze bijeenkomst. Zodat je met volledige aandacht en met meer ruimte in je hoofd aanwezig kan zijn.

Neem een moment om zo comfortabel mogelijk op je stoel te zitten. Met een rechte rug en je voeten op de grond. Je nek schouders en armen zijn zo ontspannen mogelijk. Sluit op een volgende uitademing je ogen of richt je ogen in een hoek van 45 graden voor je. Adem zoveel als mogelijk door je neus – in en uit – zonder iets aan je adem te veranderen.

Scan dan voor een moment je lichaam langs en als je ergens spanning voelt kan je daar even met je aandacht daarnaar toe gaan.  Misschien observeer je dat je de spanning op elke uitademing spanning meer loslaat.

Ga dan met je aandacht naar je adem. Gebruik je adem als het ware als een anker. Je observeert iedere in – en uitademing zonder dat je er iets aan verandert. Terwijl je zo zit zijn er ongetwijfeld gedachten beelden geluiden en gevoelens. Die zijn er altijd. Je observeert ze op een zo ontspannen mogelijke manier en geeft ze verder geen aandacht. Je aandacht blijft bij je adem. Als je merkt dat je toch afgeleid bent ontspan je en breng je je aandacht terug naar je adem.

……. Tijdje stil

Rond de oefening af [optioneel kun je nog inspreken: .. en neem even een moment de tijd om stil te staan bij je intentie voor de bijeenkomst van vandaag….]

Misschien maak je nog wat bewegingen voordat je je ogen opent

En dan heet je de deelnemers nogmaals welkom….

Het voelt voor vele mensen nog wat onwennig misschien, maar gelukkig is er steeds meer acceptatie van dit type oefeningen. Probeer het gewoon!
Mindfullness is al heel erg oud. Dit type oefeningen raakt meer en meer in zwang in de zakelijke context.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Aanmelden Ask me Anything

Zit je met een casus? Een lastige klus? Iets met je team of je rol als teamcoach of teamleider? Kom naar een online AmeA sessie, je mag alles vragen. Meld je aan! Het is van 10.00 tot 11.30. Kom wel op tijd, eerder weggaan kan.

Boek aanbevelen

Bestand delen

Je kunt een pdf-bestand delen op onze site. Een artikel, of iets anders moois. Stuur het ons en wij plaatsen het onder jouw naam op onze Download & Delen pagina.

Werkvorm posten

De instructie
Helder en in hele zinnen. Geen telegramstijl. Gebruik stappen of nummers. Of tussenkopjes in vet. Geef eventueel variaties of tips aan het eind. Doe géén copy-paste van een andere site of ander document!!

Account aanpassen

Minimaal 8 tekens, hoofdletter, cijfer en speciaal teken. Gebruik geen ww dat je elders gebruikt. 

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Let op – als je geen bevestiging hebt ontvangen is het maken van je account niet gelukt. Je kunt dan niet inloggen.

Profiel maken of aanpassen

Leuk als je zichtbaar wilt zijn op de site. Ook klanten kunnen je profiel zien, maar alleen mensen die zijn ingelogd hebben zicht op je contactgegevens. 

  • JPG/JPEG/PNG
  • Zo vierkant mogelijk
  • Vooral je gezicht
  • Max 500kb

Review maken

Onze studenten – misschien jij ook – hebben veel aan de reviews op onze site. Help jij toekomstige studenten met jouw review? Het mag eventueel anoniem of onder pseudoniem. Veel dank!

Meer informatie +

Kom kennismaken met ons!

Je wilt wellicht met ons samenwerken of je bij ons laten opleiden, maar nog even ‘gevoel’ krijgen bij wie wij zijn? Of je hebt gewoon een aantal vragen die je liever persoonlijk bespreekt?

Laten we (video)bellen!

We ontmoeten elkaar via telefoon, Teams of Zoom. Geheel vrijblijvend uiteraard. In principe neemt Martijn Vroemen contact met je op, maar je kunt ook kiezen voor andere Teamchangers.

Handleiding Zoom + mini-werkvormen

Stel je vraag!