Teamchange header

KENNISBANK - WERKVORMEN

Mindfull start van een bijeenkomst

In overdrukke sessies en overbelaste teams kun je met een paar minuten mindfulness de aandacht geweldig focussen. De vergadering of training geef je er een geweldige start mee. En iedereen kan dit!

Voor je start een vriendelijk verzoek of iedereen zijn telefoon op niet storen wil zetten.

“We doen deze oefening om de overgang te maken van waar je vandaan komt naar deze bijeenkomst. Zodat je met volledige aandacht en met meer ruimte in je hoofd aanwezig kan zijn.

Neem een moment om zo comfortabel mogelijk op je stoel te zitten. Met een rechte rug en je voeten op de grond. Je nek schouders en armen zijn zo ontspannen mogelijk. Sluit op een volgende uitademing je ogen of richt je ogen in een hoek van 45 graden voor je. Adem zoveel als mogelijk door je neus – in en uit – zonder iets aan je adem te veranderen.

Scan dan voor een moment je lichaam langs en als je ergens spanning voelt kan je daar even met je aandacht daarnaar toe gaan.  Misschien observeer je dat je de spanning op elke uitademing spanning meer loslaat.

Ga dan met je aandacht naar je adem. Gebruik je adem als het ware als een anker. Je observeert iedere in – en uitademing zonder dat je er iets aan verandert. Terwijl je zo zit zijn er ongetwijfeld gedachten beelden geluiden en gevoelens. Die zijn er altijd. Je observeert ze op een zo ontspannen mogelijke manier en geeft ze verder geen aandacht. Je aandacht blijft bij je adem. Als je merkt dat je toch afgeleid bent ontspan je en breng je je aandacht terug naar je adem.

……. Tijdje stil

Rond de oefening af [optioneel kun je nog inspreken: .. en neem even een moment de tijd om stil te staan bij je intentie voor de bijeenkomst van vandaag….]

Misschien maak je nog wat bewegingen voordat je je ogen opent

En dan heet je de deelnemers nogmaals welkom….

Het voelt voor vele mensen nog wat onwennig misschien, maar gelukkig is er steeds meer acceptatie van dit type oefeningen. Probeer het gewoon!
Mindfullness is al heel erg oud. Dit type oefeningen raakt meer en meer in zwang in de zakelijke context.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Werkvormen per type

Meer werkvormen

Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in.
Je zult een link via e-mail ontvangen om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Kom kennismaken met ons. Online!

Kennismaken met Teamchange kan meermaals per jaar. Het is online en gratis. In twee uur bespreken we al jouw vragen. Doorgaans betekent dat: het eerste uur praktijkvragen, en na een korte pauze gaan we in op opleidingsvragen. 

De volgende sessie is op 22 juni

We starten om 10.00 en gaan door tot 12.00. In deze sessie zullen we ons presenteren en je vragen beantwoorden. Maar daar blijft het niet bij. We kunnen oefeningen doen, kennis delen en cases bespreken. Geef jij maar aan waar je interesse ligt.

Meld je meteen aan! Daarna ontvang je van ons een uitnodiging met Zoom-link (na aanmelden kom je op een pagina waar je onze Zoom-handleiding kunt downloaden). Tot ziens. Oja: de sessie is gratis. 

logokleinpath