HET TEAMPROFESSIONALS NETWERK

Een paar sokken voor het scherm

Een leuke energizer die je in bijna alle online groepen kan doen. Kan hilarisch zijn en speelt in op het thuis werken en online sessies. Je moet echt even bewegen en het is grappig.

Hou een korte inleiding over dat we elkaar maar zeer gedeeltelijk zien voor het scherm. Misschien kan je een linkje leggen met ‘wat onder tafel speelt’ of iets van ‘voetje vrijen’. Kleed het maar leuk in.

Daarna geef je de opdracht: “Toon allebei je sokken voor het scherm”!

Doe het wel één voor één. Jij noemt de namen om de vaart er een beetje in te houden. Mensen kunnen creatief zijn: twee benen omhoog tillen, op de stoel gaan staan, de camera naar beneden richten, de sokken uittrekken, enzovoorts. Kijk maar wat er gebeurt.

Tip: waarschuw wel voor bureaustoelen met wieltjes, want anders klapt iemand misschien naar achteren.

Variatie: laat eerst de groep raden hoe iemand onder tafel ‘erbij’ zit. Wel/geen schoenen aan? Wel/geen joggingbroek? Sokken of blootsvoets?

Misschien niet zo geschikt als start van een hele nieuwe groep, maar als jij er mee weg komt: gewoon doen. Tip: zorg dat je zelf een paar leuke sokken aan hebt ;)
Zelf bedacht in coronajaar.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Aanmelden Ask me Anything

Zit je met een casus? Een lastige klus? Iets met je team of je rol als teamcoach of teamleider? Kom naar een online AmeA sessie, je mag alles vragen. Meld je aan! Het is van 10.00 tot 11.30. Kom wel op tijd, eerder weggaan kan.

Boek aanbevelen

Bestand delen

Je kunt een pdf-bestand delen op onze site. Een artikel, of iets anders moois. Stuur het ons en wij plaatsen het onder jouw naam op onze Download & Delen pagina.

Werkvorm posten

De instructie
Helder en in hele zinnen. Geen telegramstijl. Gebruik stappen of nummers. Of tussenkopjes in vet. Geef eventueel variaties of tips aan het eind. Doe géén copy-paste van een andere site of ander document!!

Account aanpassen

Minimaal 8 tekens, hoofdletter, cijfer en speciaal teken. Gebruik geen ww dat je elders gebruikt. 

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Let op – als je geen bevestiging hebt ontvangen is het maken van je account niet gelukt. Je kunt dan niet inloggen.

Profiel maken of aanpassen

Leuk als je zichtbaar wilt zijn op de site. Ook klanten kunnen je profiel zien, maar alleen mensen die zijn ingelogd hebben zicht op je contactgegevens. 

  • JPG/JPEG/PNG
  • Zo vierkant mogelijk
  • Vooral je gezicht
  • Max 500kb

Review maken

Onze studenten – misschien jij ook – hebben veel aan de reviews op onze site. Help jij toekomstige studenten met jouw review? Het mag eventueel anoniem of onder pseudoniem. Veel dank!

complete opleiding voor teamcoaches
Meer informatie +

Kom kennismaken met ons!

Je wilt wellicht met ons samenwerken of je bij ons laten opleiden, maar nog even ‘gevoel’ krijgen bij wie wij zijn? Of je hebt gewoon een aantal vragen die je liever persoonlijk bespreekt?

Laten we (video)bellen!

We ontmoeten elkaar via telefoon, Teams of Zoom. Geheel vrijblijvend uiteraard. In principe neemt Martijn Vroemen contact met je op, maar je kunt ook kiezen voor andere Teamchangers.

Handleiding Zoom + mini-werkvormen

Stel je vraag!