Een basis... ook voor gevorderden!

Teamcoach Fundamentals

Of je nu start of al gevorderd bent: veel mensen werken met groepen en teams op hun gevoel. Dat gaat vaak goed. Maar soms wil je gewoon beter begrijpen hoe het zit, of wat je eigenlijk aan het doen bent. Dan is deze dag een perfecte opstap. We leren je wat een team is, de essenties van coaching, welke rollen je als coach kunt vervullen. En niet onbelangrijk: we helpen je al een stap op weg met ‘overeind blijven’. Want wie werkt met groepen staat in de arena. De dag is prima als inspiratiedag, of als start van een van onze langere opleidingen.

Erkenning & kwaliteit

Ons studiemateriaal

Boeken van Martijn Vroemen - Teamchange

Even kennismaken?

Leerdoelen

 1. Je weet het onderscheid tussen groepen teams te maken.
 2. Ook ontdek je dat sommige groepen geen teams kunnen zijn of hoeven te zijn.
 3. We bespreken de verschillende posities en rollen van de teamcoach.
 4. Het model ‘Essentie van Coaching’ wordt uitgebreid toegelicht.
 5. We laten je zien dat je altijd in je “Okay” veld moet staan als coach. 
 6. Je ontdekt wat ‘reflectie-in-actie’ is.

Deelnemers – Deze dag is geschikt voor:

 • Zowel individueel- als teamcoaches. Je kan beginner zijn of gevorderd. Maar je bent wel al werkzaam in het vakgebied. 
 • Trainers die de modellen willen gebruiken in hun trainingen.
 • Leidinggevenden en projectleiders die denken dat ze meer effect op de ‘relatie’ willen hebben (aanvullend op de ‘taak’).

Stand-alone of Topstart – Je kunt deze dag heel goed als inspiratie voor je werk teamcoach, of om uit te vinden of teamcoaching iets voor je is. Het is ook de start van onze langere opleidingen. En: ook voor gevorderde teamcoaches zal deze dag veel aha-momenten opleveren. 

Voorbereiding – Voorafgaand aan de training vragen we je om wat leeswerk te doen, en je krijgt twee zelfreflectie opdrachten. 

Ochtend – De focus ligt concepten die met de professie te maken hebben. Je weet wat teams zijn, wat coaching is, wat randvoorwaarden zijn en wat het Volkstuinteam is. 

Middag – De focus ligt nu meer op wat je als teamcoach als persoon inbrengt. Je houding, je aandacht en hoe je ‘okay’ blijft. 

Tijden – Inloop vanaf 09.00 met koffie. Leer je medecursisten kennen. Om 09.30 stipt beginnen we, of eerder als iedereen er al is. Er is een lunchpauze van 12.30 tot 13.30 en om 16.30 zijn we klaar.

Praktijkervaring – Bij Teamchange maken de trainers dagelijks vlieguren in de praktijk. We coachen talloze teams in alle denkbare soorten organisaties.

 • We vinden het leuk om onze ervaring over te dragen aan gemotiveerde deelnemers.
 • En maken onze kennis direct toepasbaar met herkenbare modellen.
 • Je leert geen abstract verhaal, maar past alles meteen toe op je eigen team.
 • Van ons hoeft leren niet saai te zijn.  We houden van energie en actie!

Op deze pagina vind je al onze opleiders. 


Geen data te zien hier? Kan aan Safari liggen of server. Probeer een andere browser of klik dit totaal overzicht. 

 • Voorbereiding – Voorafgaand aan de dag vragen we je om de theorie vast te lezen en een enkele zelfreflectie oefeningen te doen via onzes interactieve, online leeromgeving. Dit vraagt minimaal een half uur werk.
 • Afronding – Om het leereffect maximaal te maken kun je in onze e-leeromgeving enkele verwerkingsoefeningen doen. Je vind er aanvullend materiaal en als je klaar bent krijg je een certificaat.
 • Tijden – De dag duurt van 09.30 (09.00 inloop) tot 16.30. Er is een uur lunchpauze tussen 12.30 en 13.30.
 • Studiebelasting – In totaal is het 7 uur contacturen + 1 à 2 uur voorbereiding.
 • Garantie – Zie onze kwaliteitsbelofte in 10 punten.

Reviews van onze opleidingen

Reviews

Systemisch Teamcoachen

9

'Inzicht door overzixht'

Veel geleerd. Goede praktische basistheorie, mooie werkvormen om pragmatisch mee aan de slag te gaan. Veel geoefend en uitgewisseld,.

Systemisch Teamcoachen

9

'Heel leerrijk!'

Deze training heeft me echt helderheid gegeven in wat de kern is van het systemisch werken. Door opdrachten, gelinkt aan de modellen, te doen en dus zelf te ervaren werd ik uitgenodigd te leren, te onderzoeken, te reflecteren. Dankbaar!

Leergang Teamcoaching

10

'Van Intuïtie naar Expertise'

Als ervaren coach heb ik lange tijd vertrouwd op mijn intuïtie en praktijkervaring om mijn werk goed te doen. Echter, na het volgen van de Leergang Teamcoaching, realiseer ik mij nu hoe waardevol een gedegen coachopleiding is. De opleiding heeft mijn ogen geopend voor effectieve methoden en benaderingen die ik eerder over het hoofd heb gezien. Het is mij duidelijk geworden dat coaching een vak is dat vaardigheden en kennis vereist, en ik ben blij dat ik dat besef heb gekregen vanaf dag één van de opleiding. Voor zowel nieuwe als ervaren coaches kan ik deze opleiding van harte aanbevelen. Persoonlijk heb ik enorme vooruitgang geboekt in mijn rol als teamcoach, en ik had deze stap zeker eerder moeten zetten, besef ik mij nu achteraf. Als je echt het verschil wilt maken, is het essentieel om een solide basis te hebben, en dat is precies wat deze opleiding biedt!

Professioneel Teamcoachen

10

'Een gedegen intro'

Op ontspannen en heldere wijze biedt deze dag een intro in de teamcoaching. Je leert de basisprincipes van wat een team is, en ook van wat er komt kijken bij jouw rol daarin. De dag is prettig gevarieerd vormgegeven, met ruimte voor ieders inbreng. En niet te vergeten met een heerlijke lunch.

Leergang Teamcoaching

9

'Een verrijking'

Tijdens de leergang heb ik veel over mezelf en over het mooie vak teamcoachen geleerd. Met een rugzak vol werkvormen en modellen de leergang afgesloten. Ik heb als prettig ervaren dat er steeds nieuwe gastdocenten aansloten met hun inzichten en ervaringen. Ik sta steviger voor een groep en kan beter diagnoses stellen met of zonder het team.

Leergang Teamcoaching

10

'Supernuttige, praktische en leuke opleiding'

Ik ben begonnen aan de leergang nadat ik had ontdekt hoe nuttig en praktisch toepasbaar een eerder gevolgde tweedaagse professioneel teamcoachen was. De leergang zorgt voor nog meer verdieping, over een breed scala aan teamcoachings onderwerpen, die je direct in de praktijk kunt brengen. Door de voortdurende reflectie en feedback van de mede-cursisten doorloop je een intensief leertraject. Ik heb veel geleerd en er ook nog erg van genoten!

Prijs is exclusief 21% btw. Desgewenst kunnen wij btw-vrij factureren. Dat is voor particulieren en bepaalde organisaties voordelig. Vink deze optie bij inschrijving aan.

Stel je vraag!

Kom kennismaken met ons!

Je wilt wellicht met ons samenwerken of je bij ons laten opleiden, maar nog even ‘gevoel’ krijgen bij wie wij zijn? Of je hebt gewoon een aantal vragen die je liever persoonlijk bespreekt?

Laten we (video)bellen!

We ontmoeten elkaar via telefoon, Teams of Zoom. Geheel vrijblijvend uiteraard. In principe neemt Martijn Vroemen contact met je op, maar je kunt ook kiezen voor andere Teamchangers.

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Aanmelden Ask me Anything

Zit je met een casus? Een lastige klus? Iets met je team of je rol als teamcoach of teamleider? Kom naar een online AmeA sessie, je mag alles vragen. Meld je aan! Het is van 10.00 tot 11.30. Kom wel op tijd, eerder weggaan kan.

Boek aanbevelen

Bestand delen

Je kunt een pdf-bestand delen op onze site. Een artikel, of iets anders moois. Stuur het ons en wij plaatsen het onder jouw naam op onze Download & Delen pagina.

Werkvorm posten

De instructie
Helder en in hele zinnen. Geen telegramstijl. Gebruik stappen of nummers. Of tussenkopjes in vet. Geef eventueel variaties of tips aan het eind. Doe géén copy-paste van een andere site of ander document!!

Account aanpassen

Minimaal 8 tekens, hoofdletter, cijfer en speciaal teken. Gebruik geen ww dat je elders gebruikt. 

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Let op – als je geen bevestiging hebt ontvangen is het maken van je account niet gelukt. Je kunt dan niet inloggen.

Profiel maken of aanpassen

Leuk als je zichtbaar wilt zijn op de site. Ook klanten kunnen je profiel zien, maar alleen mensen die zijn ingelogd hebben zicht op je contactgegevens. 

 • JPG/JPEG/PNG
 • Zo vierkant mogelijk
 • Vooral je gezicht
 • Max 500kb

Review maken

Onze studenten – misschien jij ook – hebben veel aan de reviews op onze site. Help jij toekomstige studenten met jouw review? Het mag eventueel anoniem of onder pseudoniem. Veel dank!

Handleiding Zoom + mini-werkvormen