Een basis... ook voor gevorderden!

Teamcoach Fundamentals

Of je nu start of al gevorderd bent: veel mensen werken met groepen en teams op hun gevoel. Dat gaat vaak goed. Maar soms wil je gewoon beter begrijpen hoe het zit, of wat je eigenlijk aan het doen bent. Dan is deze dag een perfecte opstap. We leren je wat een team is, de essenties van coaching, welke rollen je als coach kunt vervullen. En niet onbelangrijk: we helpen je al een stap op weg met ‘overeind blijven’. Want wie werkt met groepen staat in de arena. De dag is prima als inspiratiedag, of als start van een van onze langere opleidingen.

Erkenning & kwaliteit

Ons studiemateriaal

Boeken van Martijn Vroemen - Teamchange

Even kennismaken?

Leerdoelen

 1. Je weet het onderscheid tussen groepen teams te maken.
 2. Ook ontdek je dat sommige groepen geen teams kunnen zijn of hoeven te zijn.
 3. We bespreken de verschillende posities en rollen van de teamcoach.
 4. Het model ‘Essentie van Coaching’ wordt uitgebreid toegelicht.
 5. We laten je zien dat je altijd in je “Okay” veld moet staan als coach. 
 6. Je ontdekt wat ‘reflectie-in-actie’ is.

Deelnemers – Deze dag is geschikt voor:

 • Zowel individueel- als teamcoaches. Je kan beginner zijn of gevorderd. Maar je bent wel al werkzaam in het vakgebied. 
 • Trainers die de modellen willen gebruiken in hun trainingen.
 • Leidinggevenden en projectleiders die denken dat ze meer effect op de ‘relatie’ willen hebben (aanvullend op de ‘taak’).

Stand-alone of Topstart – Je kunt deze dag heel goed als inspiratie voor je werk teamcoach, of om uit te vinden of teamcoaching iets voor je is. Het is ook de start van onze langere opleidingen. En: ook voor gevorderde teamcoaches zal deze dag veel aha-momenten opleveren. 

Voorbereiding – Voorafgaand aan de training vragen we je om wat leeswerk te doen, en je krijgt twee zelfreflectie opdrachten. 

Ochtend – De focus ligt concepten die met de professie te maken hebben. Je weet wat teams zijn, wat coaching is, wat randvoorwaarden zijn en wat het Volkstuinteam is. 

Middag – De focus ligt nu meer op wat je als teamcoach als persoon inbrengt. Je houding, je aandacht en hoe je ‘okay’ blijft. 

Tijden – Inloop vanaf 09.00 met koffie. Leer je medecursisten kennen. Om 09.30 stipt beginnen we, of eerder als iedereen er al is. Er is een lunchpauze van 12.30 tot 13.30 en om 16.30 zijn we klaar.

Praktijkervaring – Bij Teamchange maken de trainers dagelijks vlieguren in de praktijk. We coachen talloze teams in alle denkbare soorten organisaties.

 • We vinden het leuk om onze ervaring over te dragen aan gemotiveerde deelnemers.
 • En maken onze kennis direct toepasbaar met herkenbare modellen.
 • Je leert geen abstract verhaal, maar past alles meteen toe op je eigen team.
 • Van ons hoeft leren niet saai te zijn.  We houden van energie en actie!

Op deze pagina vind je al onze opleiders. 

 • Voorbereiding – Voorafgaand aan de dag vragen we je om de theorie vast te lezen en een enkele zelfreflectie oefeningen te doen via onzes interactieve, online leeromgeving. Dit vraagt minimaal een half uur werk.
 • Afronding – Om het leereffect maximaal te maken kun je in onze e-leeromgeving enkele verwerkingsoefeningen doen. Je vind er aanvullend materiaal en als je klaar bent krijg je een certificaat.
 • Tijden – De dag duurt van 09.30 (09.00 inloop) tot 16.30. Er is een uur lunchpauze tussen 12.30 en 13.30.
 • Studiebelasting – In totaal is het 7 uur contacturen + 1 à 2 uur voorbereiding.
 • Garantie – Zie onze kwaliteitsbelofte in 10 punten.

Reviews van onze opleidingen

Reviews

Systemisch Teamcoachen

9

'Ervarend leren in het hier en nu'

Het ervarend leren en ook het lef om zo het ongemak in te duiken vind ik altijd zo inspirerend. Martijn en Wendel zetten zichzelf in als experts, maar durven daarin zichzelf ook kwetsbaar en open op te stellen en vanuit daar weer een coachend leermoment te scheppen waar de hele groep iets aan heeft. Ik vind het zelf erg lerend om situaties te mogen aanschouwen wanneer er dingen ontstaan tussen trainer en groep (individuen), (maar als dat teveel gebeurd kan het onveilig worden, dus goed om dat vooraf te contracteren/aan te geven)

Teamcoaching Psychologie

10

'In de spiegel gekeken'

Wat is Margit een topmens! Die kan direct tot de kern komen en ook echt veel aan je teruggeven. Hierdoor is het alsof je direct een in een spiegel kijkt! Ik heb erg veel aan deze dag gehad en dhet heeft mij veel inzichten opgeleverd.

Professioneel Teamcoachen

9

'De juiste vragen op het juiste moment'

Jullie doen voorkomen dat het heel makkelijk is om de juiste vragen op het juiste moment te stellen, dat vergt senioriteit om dat op deze manier te kunnen. Dat maakt het prettig en op de 1 of andere manier veilig om met jullie de lastige vraagstukken over teamdynamiek te kunnen behandelen. Mooi om te zien hoe snel een groep openbreekt, misschien juist wel omdat we elkaar niet kennen en ook niet meer snel gaan zien. Maar daar hebben jullie ook een grote rol in gespeeld.

Teamcoaching Psychologie

9

'Veel nuttige en reflectieve informatie'

Fijne dag met veel bruikbare informatie. Margit is een fijne rustige coach met veel praktische voorbeelden.

Teamcoaching Essenties

9

'Maatwerk, Authentiek, Realistisch, Toepasbaar, IJzersterk en Nuttig –> Kortom MARTIJN'

Een aanrader voor iedereen die als Teamcoach aan de slag wil, gaat of verdieping zoekt. De training wordt down to earth gegeven: een mooie mix tussen theorie en praktijk& ervaringsleren. Ik heb me geen moment verveeld. Veel opgestoken ook van mijn medecursisten. Bovendien was de sfeer uiterst prettig en veilig!

Leergang Teamcoaching

8

'systemisch Teamcoahing'

Mooie afwisseling tussen de praktijk, het zelf doorvoelen en theorie. Fijne samenwerking tussen Martijn en Wendel. Kijk uit naar de volgende sessie!

Prijs is exclusief 21% btw. Desgewenst kunnen wij btw-vrij factureren. Dat is voor particulieren en bepaalde organisaties voordelig. Vink deze optie bij inschrijving aan.

Stel je vraag!

Kom kennismaken met ons!

Je wilt wellicht met ons samenwerken of je bij ons laten opleiden, maar nog even ‘gevoel’ krijgen bij wie wij zijn? Of je hebt gewoon een aantal vragen die je liever persoonlijk bespreekt?

Laten we (video)bellen!

We ontmoeten elkaar via telefoon, Teams of Zoom. Geheel vrijblijvend uiteraard. In principe neemt Martijn Vroemen contact met je op, maar je kunt ook kiezen voor andere Teamchangers.

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Aanmelden Ask me Anything

Zit je met een casus? Een lastige klus? Iets met je team of je rol als teamcoach of teamleider? Kom naar een online AmeA sessie, je mag alles vragen. Meld je aan! Het is van 10.00 tot 11.30. Kom wel op tijd, eerder weggaan kan.

Boek aanbevelen

Bestand delen

Je kunt een pdf-bestand delen op onze site. Een artikel, of iets anders moois. Stuur het ons en wij plaatsen het onder jouw naam op onze Download & Delen pagina.

Werkvorm posten

De instructie
Helder en in hele zinnen. Geen telegramstijl. Gebruik stappen of nummers. Of tussenkopjes in vet. Geef eventueel variaties of tips aan het eind. Doe géén copy-paste van een andere site of ander document!!

Account aanpassen

Minimaal 8 tekens, hoofdletter, cijfer en speciaal teken. Gebruik geen ww dat je elders gebruikt. 

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Let op – als je geen bevestiging hebt ontvangen is het maken van je account niet gelukt. Je kunt dan niet inloggen.

Profiel maken of aanpassen

Leuk als je zichtbaar wilt zijn op de site. Ook klanten kunnen je profiel zien, maar alleen mensen die zijn ingelogd hebben zicht op je contactgegevens. 

 • JPG/JPEG/PNG
 • Zo vierkant mogelijk
 • Vooral je gezicht
 • Max 500kb

Review maken

Onze studenten – misschien jij ook – hebben veel aan de reviews op onze site. Help jij toekomstige studenten met jouw review? Het mag eventueel anoniem of onder pseudoniem. Veel dank!

Handleiding Zoom + mini-werkvormen