Teamchange header

reviews van: Teamcoaching Essenties

Hier staan de reviews van de door jou geselecteerde opleiding. Voor een overzicht van alle reviews, klik hier.

18 april 2021

'Inspirerende verdieping met inzichten'

Het was een prettige, duidelijke en praktische cursus met veel handvatten die je kunt toepassen in je dagelijkse praktijk. Gegeven door een enthousiast duo Martijn en Wendel en een inspirerende mysteryguest. Ook het samenwerken met je studiegenoten was zeker in deze coronatijd een verademing. Kortom op naar het vervolg.

26 januari 2021

'Direct bruikbaar in de praktijk. Top!'

De Opleiding Teamchoaching Essenties is een absolute aanrader voor (aankomend) (team)coaches die op zoek zijn naar het verbreden, verdiepen en opfrissen van kennis, inzichten en vaardigheden. In een zeer fijne sfeer weet Martijn – in combinatie met Wendel of Els – een dynamische leeromgeving te creëren met een goede balans tussen theorie en praktijk en met veel ruimte voor het delen van (eigen) praktijkvoorbeelden. Alle lesstof wordt zo aangeboden dat het direct bruikbaar en toepasbaar in de eigen coachpraktijk. Top!

18 januari 2021

'Een inspirerende leergang waar theorie en praktijk bij elkaar komen!'

Midden in Corona tijd heb ik deze leergang gevolgd. Het was een inspirerend traject, met veel afwisseling in theorie en praktijk, ruimte voor reflectie en veel inspiratie vanuit de beroepspraktijk van Martijn en Wendel, beide zeer ervaren teamcoaches en geweldige trainers (tough love!) en van mijn mede cursisten. Ik heb veel geleerd, niet in de laatste plaats over mijzelf. Ik heb het – juist in deze bijzondere tijd – als een verademing en cadeau ervaren!

14 december 2020

'Hier komen theorie en praktijk bij elkaar!'

Ik startte in september 2020 in een nieuwe functie in een leidinggevende rol in Corona tijd, dus op afstand. De opleiding startte in dezelfde tijd en heeft me enorm veel praktische handvatten geboden die ik direct kon toepassen. Ook voor de toekomst biedt de opleiding inclusief studiemateriaal een waardevol houvast.

10 december 2020

'Inspirerend & zet aan tot reflectie'

Ik heb genoten van Martijn en Wendel en van mijn studiegenoten. Veel ruimte voor reflectie, veel speelsheid en diepgang. Een mooie balans in theorie, actieve werkvormen en zelfstudie.

11 november 2020

'Een geweldige ervaring'

Zeer leerzame opleiding met een goede mix tussen theorie en praktijk. Zoveel ontwikkelmogelijkheden als deelnemer. De opleiding biedt een uitgebreid palet aan werkvormen theorie die allen zeer bruikbaar zijn in de praktijk. Het is echt horen, voelen en doen! De trainers stuk voor stuk fijne zeer ervaren mensen. Kortom een geweldige ervaring!

10 november 2020

'Spot on!'

Vanaf de 1e les meteen praktische, bruikbare en vernieuwende methoden. Ik had het gevoel of ik ‘trainings-handen en voeten kreeg’, waarmee ik meteen aan het werk kon in de praktijk (met heerlijk resultaat). Wat ik bijzonder vind, is de openheid en toegankelijkheid waarmee Martijn zijn kennis en materiaal voor iedereen toegankelijk maakt. Alles wordt gedeeld op de site en iedereen wordt uitgenodigd om zijn of haar bijdrage op de site toe te voegen. Hij creëert hiermee een heel betrokken netwerk. Mijn complimenten hiervoor. Verder ben je een heerlijk spontane trainer, met humor en ook met oog voor de schaduwkant, daar houd ik van. Met de zeer ervaren en getalenteerde Wendel Greve en Els Burger, maak je het compleet, wat een fijne vrouwen! Dank je wel en ik kijk nu al uit naar de Topklas in april volgend jaar. Tips: ik vind het fijn(er) om in blokken van 2 dagen te werken, dat helpt voor mij bij de groepsbinding. De locatie in Driebergen was heerlijk, Amsterdam oké, maar lastiger met (tegen)licht en geluid. Groeten, Simonet

9 november 2020

'Geweldige opleiding'

Geweldige opleiding waar ik veel geleerd heb over het prachtige vak van Teamcoach, maar zeker ook over mijzelf! Mooie theoretische handvaten die direct toepasbaar zijn. Genoeg prikkelende uitdagingen in de opleiding. Dit alles kan alleen met deskundige docenten en vakgenoten!

7 november 2020

'Heel inspirerend en leerzaam'

Een geweldige training! Heel inspirerend en leerzaam, een praktijkgerichte opleiding waarin alle thema’s van teamcoaching worden aangestipt. Ook het (samen)werken in de groep leverde mij veel nieuwe inzichten op door de diversiteit van de groep. Ik ging met energie naar de trainingen en kwam vol energie weer terug. Ik bewonder de manier waarop Martijn, Wendel en Els ons heeft begeleid, dank jullie wel!

6 november 2020

'Inspirerende dagen gehad!'

Mooie afwisselende opleiding waarin Martijn, samen met Wendel en Els, veel kennis en praktische toepasbaarheid bood en tegelijkertijd gebruik maakte van de aanwezige kennis in de groep. Inspirerende dagen gehad!

31 oktober 2020

'Vol nieuwe inzichten'

Een training van 5 inspirerende dagen, vol nieuwe inzichten, mooie werkvormen, uitdagende opdrachten en enthousiaste trainers die veel praktijkervaring in de rol van teamcoach delen met de deelnemers. Met de vele kennis die ik opgedaan heb, ben ik in staat om lekker in de praktijk aan de slag te gaan en me verder te ontwikkelen. Neemt niet weg de Opleiding ‘Teamcoaching topklas’ staat zeker nog op mijn verlanglijstje.

29 oktober 2020

'Helder en praktisch'

Een heldere en praktische opleiding die handvatten biedt. Martijn Vroemen deelt niet alleen zijn kennis in zijn nuttige boeken maar gelukkig ook tijdens opleidingen. Martijn maakt gebruik van een duidelijke structuur en materiaal. Er was ruimte om te oefenen en te reflecteren met vakgenoten. Dit maakt de opleiding al met al dynamisch. Vervelen deed het geen moment. Ik ben blij dat ik gekozen heb voor Teamchange!

22 oktober 2020

'Gaat over teams en over jezelf'

De opleiding Teamcoaching Essenties is een training die gaat over het coachen van teams maar ook over jezelf als teamcoach. Als Lean Agile coach heb ik nog meer geleerd over teamdynamiek en onderwerpen zoals de onderstroom maar ook meer inzicht gekregen in bruikbare modellen zoals het keuzekruispunt. Het uitgebreide materiaal van zowel de leesboeken, het werkboek en de informatie op de website is praktijkgericht geschreven en inspirerend. Daarnaast zijn Martijn, Wendel en Els toppers van trainers die hun jarenlange prakrijkervaring met je delen d.m.v. theorie en leuke interactieve werkvormen die je ook zo zelf in de praktijk kan gebruiken. Voor mij stopt het gelukkig nog niet want ik ga in het voorjaar door naar de training Topklas. Wat mij betreft een aanrader voor iedere (team) coach!

25 september 2020

'Van grote waarde'

De 5 daagse opleiding Teamcoaching is van grote waarde vanwege de praktische toepasbaarheid op basis van gedegen theoretische kennis. Je krijgt een reeks van oefeningen en werkvormen; je herkent teamprocessen en je verdiept je mogelijkheden als teamcoach in professionele ontmoetingen met collega’s.

17 juni 2020

'Theorie, praktische werkvormen en humor!'

De opleiding Teamcoaching Essenties geeft je heel veel theorie, modellen en praktische werkvormen. In combinatie met het samenwerken en de reflectie van collega teamcoaches/teammanagers en veel humor, krijg je in korte tijd veel bagage en inspiratie mee. Het Handboek Teamcoaching is een ontzettend fijn naslagwerk wat ik nog regelmatig open sla en erbij pak als ik inspiratie wil of ‘even niet weet hoe ik nu verder moet’. Martijn en Wendel vullen en voelen elkaar ook heel erg goed aan en dat maakt het werken en leren in de groep heel erg prettig en inspirerend. De training wordt op goed bereikbare locaties met goede faciliteiten gegeven. Door corona werd de laatste opleiding dag online georganiseerd via Zoom en dit werkte verrassend goed. We hebben toch een fijne afsluiting met elkaar beleefd. Wil je een opleiding op het gebied van teamcoaching gaan volgen, dan kan ik je Teamchange van harte aanbevelen! Zelf wil ik zeker nog de Topklas gaan volgen.

17 juni 2020

'Zeer volledige basisleergang'

Een zeer volledige basisleergang teamcoaching als voorbereiding op de Topklas. Qua structuur zit het sterk in elkaar: theorie en praktijk zijn in balans, er is naast kennisoverdracht veel oog voor ervaren en “doen”. De opdrachten en intervisies maken het geleerde persoonlijk én goed toepasbaar in de praktijk. En dit alles gegeven met humor en een fijne “flow”. Ik zou deze inspirerende training zeker aanraden aan iedereen die zich (verder) wil bekwamen als teamcoach.

17 juni 2020

'Inspirerend en energiek'

De training werd verzorgd door Martijn Vroemen en Wendel Greve. Mooi complementair trainingskoppel met goede afwisseling tussen praktische werkvormen en theorie. Niet alleen heel leerzaam, ook erg leuk om te volgen! De hele training is een demonstratie van oefeningen. Martijn en Wendel “practice what they preach” waardoor je echt geïnspireerd en vol energie de training uitkomt, zelfs na de online training.

5 mei 2020

'Training zit kundig en grondig in elkaar'

Mooi gebalanceerde training, zit kundig en grondig in elkaar. De trainers hebben niet alleen veel praktijkervaring, maar staan ook op een stevige theoretische bodem. Theorie, materiaal, oefeningen en ook de interventies door de trainers zelf sluiten mooi op elkaar aan, wat absoluut bevorderlijk is voor je leerproces als deelnemer. Er is ook voldoende ruimte om je eigen leerdoelen te ontdekken en te oefenen en je krijgt veel feedback van zowel trainers als deelnemers. Martijn Vroemen heeft een heldere, no-nonsense stijl, waar ik erg fan van ben. Er wordt vooraf aangeraden om de training te volgen terwijl je ook daadwerkelijk zelf in de praktijk met teams werkt, en dit advies is zeker niet overbodig.

24 april 2020

'Zeer waardevol'

Ik heb de training als zeer waardevol ervaren door het afwisselende programma van theorie en praktijk. Ik heb meer inzicht en praktische handvatten gekregen om als teamcoach aan de slag te gaan. Martijn en Wendel hebben laten zien zeer ervaren en inspirerende trainers te zijn.

21 april 2020

'Zeer waardevol'

Inhoud opgefrist en uitgebouwd, op prima locaties en online dag, met goede verzorging op alle fronten. Feedback en input van trainers en medecursisten zeer waardevol. Literatuur praktisch en goed toepasbaar.

16 april 2020

'Ontzettend veel inzichten en instrumenten'

Samen met Wendel Greve heeft Martijn Vroemen gedurende deze training ontzettend veel inzichten en instrumenten gegeven voor teamcoaching. Werkend vanuit het teamwiel/coachwiel leer je praktisch en onderbouwd met methodieken alle facetten van teamcoaching in te zetten. Fijne locaties en ook online hebben we de samenwerking goed voort kunnen zetten.

10 april 2020

'Wat een goede opleiding! Een mooi cadeau voor jezelf'

Afgelopen week heb ik de opleiding Teamcoaching Essenties afgerond. Wat een goede opleiding! Met een rugzak vol theorie, modellen, praktische werkvormen, nieuwe collega teamcoaches en veel humor heb ik deze 5-daagse opleiding afgesloten. Op naar de Topklas vanaf september 2020 om de volledig leergang tot teamcoach te volgen. Het Handboek Teamcoaching geeft je ontzettend veel praktische tips en inzichten over je hoe je daadwerkelijk kunt helpen zonder bemoeizucht. Martijns’ kennis en ervaring deelt hij met plezier en ook Wendel Greve schroomt niet om haar kennis, ervaring en vooral ook humor met de groep te delen. Complimenten aan de trainers en de groep; heerlijk om op deze manier met elkaar ervarend te leren. De training wordt op goed bereikbare locaties met prima faciliteiten gegeven. Door alle corona-perikelen werd de laatste opleidingsdag online georganiseerd via Zoom, maar ook dat was een topdag. Ik kan niet anders zeggen…. Wil je een opleiding op het gebied van teamcoaching gaan volgen? Kies Teamchange! Een mooi cadeau voor jezelf en alle teams die je in de toekomst gaat begeleiden.

9 april 2020

'Echt een aanrader!'

Deze training heeft mij meer inzicht en praktische handvatten gegeven over het vak teamcoachen. Martijn is een ervaren en gedreven trainer/coach die de finesse van teamcoachen goed over kan brengen voor de hele groep. Echt een aanrader!

9 april 2020

'Inhoudelijk sterke opleiding'

Het was een inhoudelijk sterke opleiding met heldere modellen. De modellen zijn goed in te zetten in praktijk. De balans tussen theorie en oefeningen was goed. De begeleiding was energiek met humor.

19 maart 2020

'Het is direct toepasbaar'

Een heel heldere training Teamcoaching Essenties gevolgd. Met bevlogenheid wordt de theorie uitgelegd en vertaald naar de praktijk. Veel afwisseling van theorie, opdrachten en aan de hand van cassussen krijg je veel inzicht in het toepassen van de theorie. Het is direct toepasbaar. De boeken zijn goed te gebruiken bij je eigen voorbereiding. Deze lezen ook lekker weg.

19 december 2019

'Veel over mezelf geleerd'

Tijdens de training ‘teamcoaching essentials’ heb ik veel geleerd, niet alleen theorie over teamcoaching, maar ook over mezelf. Professionele trainers die duidelijk met gemak en plezier anderen trainen in het vak. En dat doen ze goed!

24 september 2019

'Zeer inspirerende training'

Zeer inspirerende training, prima balans tussen luisteren en zelf aan de slag, goed samenspel tussen de beide trainers (echt synergie). Vol energie en met veel inspiratie naar huis gegaan, je kunt de volgende dag meteen aan de slag. Absolute aanrader om deze training te volgen!

5 juli 2019

'Super training'

Vanmiddag mijn diploma opleiding Teamcoaching Essenties ontvangen van Teamchange. Dank aan alle andere deelnemers voor de mooie gesprekken de praktische cases en alle inzichten en dankjewel Martijn voor de super training en het enorm fijne handboek.

16 juni 2019

'Overtrof mijn verwachtingen!'

Ik kan iedereen die met teams werkt of gaat werken deze cursus aanbevelen! De cursus overtrof mijn verwachtingen. Het wordt heel helder vormgegeven: een goede mix tussen theorie en praktijk/ervaringsoefeningen. Deze mix maakt dat je je goed kan blijven concentreren en zelf ook ervaart hoe bepaalde oefeningen de theoretische modellen versterken. Ook goed om te vermelden: ik ben een fysiotherapeut in loondienst. Bij de reviews die ik voorafgaand aan de cursus las, viel mij op dat vooral mensen die al iets met coaching doen, deze cursus volgen. Ik was een beetje bang dat ik niet in de doelgroep zou vallen. Maar omdat de leerstof mij erg aansprak heb ik mij toch ingeschreven. Hier heb ik geen seconde spijt van gehad! Laat je dus niet weerhouden als je een ander beroepsprofiel hebt! De theorie wordt heel duidelijk uitgelegd en ook concreet gemaakt. Hierdoor heb ik heel veel tools meegekregen om aan ons eigen team te gaan werken. Dit jaar heb ik drie sessies gepland, waarbij we aan twee items van Het Teamwiel gaan werken. De eerste sessie hebben we net gehad en het was heel gaaf om gezien hoe ‘het geleerde’ in de praktijk uitpakte: het team was erg enthousiast en heeft zin om van onze ‘volkstuin’ iets nog mooiers te maken (als je wil weten wat dat betekent en hoe je dat kan begeleiden moet je de cursus gaan volgen;)

29 maart 2019

'Top opleiding'

Top opleiding, achteraf had ik wel meer van dit soort topdagen willen meemaken. Wendel en Martijn zijn een mooi op elkaar ingespeeld koppel. Mooi samenspel! En leuk om te zien hoe beide karakters aanvullend voor elkaar zijn.

24 maart 2019

'Mix theorie / praktijk erg goed'

IK geeft deze training een hoge beoordeling omdat ik de mix theorie en praktijk erg goed vond. Veel afwisseling met heldere uitleg over toepasbaarheid van werkvormen. Veel modellen kennen (ontvangen in een werkboek) helpt om zaken eenvoudiger uit te leggen en (zelf)inzicht aan teams te vergroten. Naast de aandacht voor teams werd er ook gewerkt aan je eigen rol als teamcoach. Kortom een aanrader.

19 maart 2019

'Inspirerende training'

Inspirerende training met een mooie combinatie tussen theorie en praktijk. Ook de verschillende trainers zorgden gezamenlijk voor een goed leereffect. Er was ook genoeg ruimte tijdens de training voor vragen en eigen casuïstiek.

19 maart 2019

'Mooie mix van theorie en praktijk'

Team coaching essentials gedaan bij Martijn. Mooie mix van theorie en praktijk en een heel heldere afbakening van het onderwerp. Veel kennis en voorbeeld gedurende de training. Echt de moeite waard.

14 maart 2019

'Het vak leren is echt wat deze training onderscheidt'

De training voegt echt wat toe aan het boek. Dezelfde no-nonsens stijl, zonder diepgang te verliezen. Veel humor en scherpe trainers. Praktische adviezen, je krijgt duidelijk waar je je eigen stijl kunt kiezen en waar je écht scherp op moet zijn als teamcoach. Goeie training om de basis van het vak te leren, naast uiteraard ook wat over je rol en persoon als teamcoach. Dat laatste kan ook op heel veel andere plekken, het vak leren is echt wat deze training onderscheidt.

14 maart 2019

'Veel geleerd!'

Een hele complete en zeer informatieve en afwisselende training, met veel ruimte voor eigen inbreng en veel oefenen. Veel geleerd! De boeken van Martijn bieden ook na de training nog veel handvatten.

21 december 2018

'Heel inspirerend en intensief'

Heel inspirerend en intensief om teammodellen te combineren met praktische tools voor de teamcoach. Gevarieerd aangeboden en goed niveau deelnemers. Respectvol wordt iedereen uitgedaagd om te leren. Hartelijke Gr Ine van den Heijkant

30 november 2018

'Absolute aanrader!'

Ik ben begonnen met een losse trainingsdag, vooral om te kijken of ik het wat vind en of ik een hele dag kon volhouden ivm energiebeperking. Op beide kon ik volmondig JA zeggen, dus ik ben doorgegaan met de andere losse trainingen en tot slot de tweedaagse Professioneel Teamcoachen, zodat ik uiteindelijk toch de hele training Teamcoaching Essenties heb afgerond. De trainers Martijn en Wendel vind ik erg goed, een goed op elkaar ingespeeld complementair duo. Voor elke ingebrachte casus hebben ze een degelijk en bruikbaar advies. De inhoud van de training is goed van niveau en logisch opgebouwd; het geleerde is direct en praktisch bruikbaar. De dagprogramma’s zitten goed in elkaar, theorie en beleven worden goed en dynamisch afgewisseld zodat ik tot het eind toe alert bleef en stof kon opnemen. Absolute aanrader!

Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in.
Je zult een link via e-mail ontvangen om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Kom Kennismaken met ons. Online!

Kennismaken met Teamchange kan meermaals per jaar. Het is online en gratis. In twee uur bespreken we al jouw vragen. Doorgaans betekent dat: het eerste uur praktijkvragen, en na een korte pauze gaan we in op opleidingsvragen. 

De volgende sessie is op 18 mei

We starten om 10.00 en gaan door tot 12.00. In deze sessie zullen we ons presenteren en je vragen beantwoorden. Maar daar blijft het niet bij. We kunnen oefeningen doen, kennis delen en cases bespreken. Geef jij maar aan waar je interesse ligt.

Meld je meteen aan! Daarna ontvang je van ons een uitnodiging met Zoom-link (na aanmelden kom je op een pagina waar je onze Zoom-handleiding kunt downloaden). Tot ziens. Oja: de sessie is gratis.