Teamchange header

reviews van: Leergang Teamcoaching

Hier staan de reviews van de door jou geselecteerde opleiding. Voor een overzicht van alle reviews, klik hier.

9 april 2021

'De teamcoach in jou'

Aan de hand van prettige visuele modellen die geregeld terugkomen wordt het vak teamcoachen uitgelegd. Martijn licht de theorie met passie toe. Die ook goed (terug) te lezen is in z’n boeken. Daarnaast wordt er in de modules met gastsprekers stil gestaan bij persoonlijke ontwikkeling om meer inzicht te krijgen in je kracht en valkuil als teamcoach.

19 maart 2021

'De teamcoach bril is aangezet!'

De leergang heeft veel inzichten opgeleverd over groepsdynamica in teams en teamontwikkeling. Dit vanuit verschillende invalshoeken, waarbij ik alleen maar nieuwsgieriger werd naar meer. Het levert uiteindelijk een mooie rugzak op met inzichten, tools en veel theoretische achtergronden die een goede basis zijn om aan de slag te gaan als teamcoach.

9 maart 2021

'Aanrader'

Inhoudelijk sterk, interessant uitdagend, spannend en inspirerend! Wanneer je op zoek bent naar een praktische opleiding tot teamcoach waar veel ruimte is voor eigen inbreng en ervaringeleer, is deze leergang een aanrader!

5 maart 2021

'Daar waar puzzelstukken op hun plek vallen'

De leergang Teamcoaching liet voor mij vele puzzelstukken op hun plek vallen. Puzzelstukken in de zin van kennis opgedaan uit eerdere trainingen en cursussen, Maar ook puzzelstukken aan opgedane ervaringen. De leergang biedt verdieping in kennis, modellen en structuren en geeft houvast voor de praktijk. Als je werkt met groepen en / of teams kan ik je de leergang Teamcoaching zeker aanraden!

10 februari 2021

'Waardevol!'

Fijne complete mix van theorie, praktijk, tools en ervaringen die me zelf ook weer goed naar mijn eigen gedrag en handelingsbekwaamheid heeft laten kijken hoe ik als coach het impactvolle gesprek aanga met teams. Alles inspirerend gebracht door Martijn, Murielle en gastdocenten. Aan te bevelen als je in de breedte op zoek bent naar een goed fundament voor je teamcoachingskills.

1 februari 2021

'Alle ruimte en tijd om je te ontwikkelen!'

De leergang is goed opgezet en wordt begeleid door goede trainers en coaches. Hierdoor is er ruime afwisseling, een goede opbouw tussen de theorie en het in de praktijk brengen van wat je geleerd hebt. De trainingsdagen zijn zeer waardevol waarin je heel veel leert en kan oefen met en van je medecursisten. Echt zeer waardevol om als teamleider en of coach deze opleiding te volgen!

31 januari 2021

'Stevig fundament, ontwikkeling én plezier!'

Ik was op zoek naar een brede teamcoach-opleiding die mij ook een certificering gaf, en heb die gevonden in de leergang teamcoaching. Het heeft me echt een stevig fundament gegeven om mijn kennis en ervaring in te bedden. Daarnaast heeft het mijn kennis en ervaring weer enorm verrijkt. Daarbij vond ik de bijeenkomsten echt heel waardevol, ook met de mededeelnemers. Om met elkaar te leren, te stretchen en tot nieuwe inzichten te komen. Fijne sfeer, deskundige en prettige begeleiders.

4 januari 2021

'Een prachtig kadootje!'

Tijdens deze leergang wordt je je bewust van het handelen van jezelf, anderen en teams. Praktisch ingestoken door prima docenten op top locaties. Het geleerde is meteen toepasbaar. Ruimte tussen de drie modules is voldoende om opdrachten en huiswerk te kunnen maken. Echt een kadootje!

24 december 2020

'Een ontdekkingsreis vol met mogelijkheden'

De leergang is voor iedere teamcoach een aanrader. Een helder theoretisch kader met direct in de praktijk toepasbare modellen en tips. Veel aandacht wordt gegeven aan zelfreflectie en het herkennen van dynamiek in teams. De coaches zijn allemaal inspirerend en weten je op authentieke wijze mee te nemen in de wereld van de teams. De vorm van de leergang en de samenwerking met je studiegenoten daagt je uit tot zelfontwikkeling en je ontwikkeling als professional.

22 december 2020

'Top opleiding'

“Heel erg leerzaam. Zowel theorie als oefenen in de praktijk. De boeken zijn makkelijk leesbaar met hoge informatie dichtheid. Met 12 mensen kan je elkaar ook goed leren kennen. Meteen toepasbaar in eigen werk, aanrader.”

8 december 2020

'Fundamentele aanvulling op mijn repertoire!'

De leergang ligt nu bijna 2 maanden achter me en ik merk dat ik de opgedane inzichten over teamcoaching dagelijks gebruik in mijn werk als HR-consultant. Mijn visie op teams heeft vorm gekregen. Als sparringspartner van het management kan ik de teamontwikkelvragen beter ophalen en framen om vervolgens de juiste interventie voor te stellen of toe te passen. Een waardevolle en fundamentele aanvulling op mijn repertoire!

14 november 2020

'Mooie mix van theorie en praktijk'

Deze leergang is een aanrader! Met een mooie mix van theorie en praktijk, een ervaren teamcoach als trainer en inspirerende gastdocenten. Ook het ervaringsgericht leren is een meerwaarde. Martijn daagt je op een prettige manier uit en door zijn humor en nuchtere kijk op teamontwikkeling is het niet alleen leerzaam, maar ook echt leuk.

5 november 2020

'Leergang vol rendement'

De erkende leergang Teamcoaching heb ik ervaren als een leergang vol rendement. Het leverde mij op: dat ik een goed beeld heb hoe ik teams coach, wat mijn visie is, welke interventies ik nog meer kan toepassen, welke modellen daarin ondersteunend zijn en vooral door experimenten en zelfreflectie kan ik mezelf beter als instrument inzetten. En dat laatste is goud!

4 november 2020

'Uitstekende leergang'

Een uitstekende leergang, waarin ik veel geleerd heb, zowel over teamcoaching als over mezelf. De combinatie van theorie, modellen, experimenten en reflectie is erg goed en helpt om tijdens de leergang te leren in de praktijk. Martijn is een zeer ervaren coach en stimuleert het leerproces met zijn scherpe vragen en uitleg. De gastdocenten vullen de leergang mooi aan met specifieke onderwerpen. Een aanrader voor iedereen die zich wil ontwikkelen als teamcoach!

2 november 2020

'Ik vind deze leergang top'

De training is de perfecte mix van het aanbieden van modellen en concepten, het ervaren ervan en persoonlijke ontwikkeling. Martijn is enorm ervaren en raakt in de leergang precies de juiste snaar. Als trainer is hij rustig, vriendelijk, waarderend en scherp. En hij heeft humor. Ik vind deze leergang top en Martijn een toptrainer!

30 oktober 2020

'Training met impact'

Ontzettend veel geleerd van Martijn en mijn mede teamcoaches. Een training met impact, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Een aanrader voor iedereen die zich wil bekwamen in het vak van de teamcoach.

30 oktober 2020

'Supergoede leergang'

Supergoede leergang Teamcoaching! Mooie mix van inhoudelijke onderwerpen (methodieken, theorieën, oefeningen, etc) en persoonlijke ontwikkeling (ik als teamcoach). Martijn heeft heel veel ervaring en brengt die samen met de gastdocenten op een inspirerende manier over. Daarnaast ga je ook zelf flink aan de slag in je eigen omgeving. Een aanrader!

6 juni 2020

'Deze leergang bood alles'

Mijn motivatie om aan deze leergang deel te nemen was dat ik behoefte had aan meer theoretische achtergrond en een model als basis voor mijn aanpak. Deze leergang bood alles: diepgang, brede benadering van teamproblemen, modellen, goede afwisseling theorie/praktijk, snelheid, inspirirende docenten/coaches en perfecte trainingslocaties. Kortom een leergang die ik elke teamcoach zou aanbevelen.

15 mei 2020

'Inspirerende en gedegen opleiding in het vak'

De leergang Teamcoaching heb ik ervaren als een inspirerende en gedegen opleiding in het vak van Teamcoach. Martijn Vroemen is een vakman die op een bevlogen en authentieke manier zijn ruime kennis van het vakgebied combineert met warme aandacht voor de deelnemer als mens. Een echte aanrader als je als Teamcoach op zoek bent naar verdieping en uitbreiding van je kennis en vaardigheden.

9 mei 2020

'Deskundige, inspirerende en persoonlijke begeleiding'

De opleiding resulteert in een ruim gevulde gereedschapskist om als teamcoach mee aan de slag te kunnen gaan. Deskundige, inspirerende en persoonlijke begeleiding maakt het tot een prima opleiding! Top!

22 april 2020

'Rijk gevulde opleiding'

Rijk gevulde opleiding waarin veel wordt aangeboden en er ruimte is om te experimenteren in de praktijk. Martijn heeft een prettig leesbaar boek geschreven en heeft een eigen stijl van lesgeven. Goeie basisopleiding om als teamcoach aan de slag te kunnen!

10 april 2020

'Een rijk programma!'

In de leergang teamcoaching krijg je alle facetten mee om aan de slag te gaan als teamcoach. Martijn neemt je mee in theorie, modellen, werkvormen, diagnose, interventies en reflectie. Je rugzak is aan het eind compleet gevuld en stelt je in staat om te doen! De afwisseling met meerdere docenten maakt het een rijk programma! Ook jijzelf als deelnemer wordt aangezet, en je moet aan de bak! Kortom wil je echt aan de slag, dan zeker een aanrader!

9 april 2020

'Gevarieerd en direct toepasbaar in de praktijk'

Ik heb de leergang als zeer waardevol ervaren door het gevarieerde en direct in de praktijk toepasbare aanbod van kennis en vaardigheden. De trainers creëren zowel voor de groep als voor de individuele deelnemer telkens weer een toegankelijk veld waar experimenten plaats mogen vinden. Vanaf de eerste dag is de zo mooi besproken containment een feit. De slotdag online, waar ook wij aan moesten geloven in deze bijzondere coronaperiode, was zonder meer zeer geslaagd. Martijn & Murielle dank voor de mooie ervaringen!

8 april 2020

'Mooi, breed en vol programma'

Mooi, breed en vol programma waarbij we naast theoretische kennis veel praktijk met elkaar hebben opgedaan. Naast groepscoach Murielle en les van Martijn veel boeiende gastdocenten die ons veel modellen en inzichten hebben meegegeven. Zo geleerd welke teamcoach ik ben/wil zijn en welke vragen er goed bij mij passen. Ik raad het elke teamcoach én teamleider aan!

8 april 2020

'Groot succes'

Het zijn bijzondere tijden. Toen ik in november 2019 aan de Leergang Teamcoaching van Teamchange was begonnen had niemand van de deelnemers nog de trainers kunnen voorspellen dat we de de slotdag, vanwege een wereldwijde crisis veroorzaakt door virus, virtueel gingen houden. Eerst de afweging wel of niet doorgaan net de slotdag. Dan hoe te organiseren met alles wat speelt. En uiteindelijk met elkaar besloten de slotdag in 2en te hakken. Gisteren was het eerste deel. De helft van de groep heeft hun manifest gepitcht. En dat live en digitaal via Zoom en onder begeleiding van de trainers! Het was de beste oplossing in deze omstandigheid en een groot succes! Ik kijk uit naar de 2de helft op 29 mei. Dank Martijn, Muriëlle en mede cursisten voor de inspiratie, inclusie, invloed…

18 februari 2020

'Inspirerende leergang'

Inspirerende leergang, waarin theorie en praktijk in een uitdagende mix aan bod komen. Dit leidt tot nieuwe inzichten over jezelf en het werken met teams. Martijn, samen met zijn gastdocenten zijn absolute professionals die deze leergang maken tot een waardevolle ervaring! Een absolute aanrader dus.

28 januari 2020

'Ik ben zó gegroeid in mijn vak'

Martijn, en mijn medestudenten, hebben mij als teamcoach zo’n enorme boost gegeven. Ik ben zó gegroeid in mijn vak. Wat ik tijdens de studiedag leerde kon ik de volgende dag in mijn werk gelijk gebruiken. Martijn is als trainer kundig, hartelijk en doortastend. Deze leergang is echt een aanrader als je opzoek bent naar een opleiding waarbij je koffer van teamcoach ruim wordt gevuld maar niet zwaar gaat aanvoelen.

23 januari 2020

'Wat een verrijking heeft mij dit opgeleverd'

Met bijna 20 jaar ervaring als teamcoach, ben ik deze opleiding gaan volgen. Wat een verrijking heeft mij dit opgeleverd! Martijn Vroemen is een krachtige opleider: hij spreekt en schrijft in begrijpelijke taal, hij weet je te prikkelen om echt goed naar jezelf en elkaar te kijken, en heeft zowel oog voor de groep als voor het individu. Ook zijn de andere docenten allemaal vakmensen. Echt een fantastische opleiding die geschikt is voor zowel beginnende teamcoaches als de gevorderden. Een aanrader!

23 januari 2020

'Authentiek, professioneel en gedreven'

Authentiek, professioneel en gedreven. Zomaar een paar woorden die ik heb overgehouden aan deze opleiding. Onder de bezielende leiding van Martijn haal je het beste uit jezelf en de groep. Een optimale combinatie van theorie en praktijk.

20 januari 2020

'Super!!!'

Zeer volledige leergang voor teamcoaches, met meer of minder ervaring. Je leert al doende met elkaar en door elkaar (buddy groep) allerlei modellen/interventies, coaching- en team processen via persoonlijke ontwikkeling en groei als mens. Er is veel ruimte om jouw persoonlijke coachkwaliteiten te vinden. Martijn is continue voorbeeld als teamcoach die met hoofd, hart en handen werkt. Ik heb de afgelopen 5 maanden zeer veel geleerd en sta als mens en als coach ‘stevig’. Super!!!

19 januari 2020

'Leren is bij Martijn niet vrijblijvend'

Een trainer die je met veel enthousiasme en gedrevenheid de meest essentiële theorieën bijbrengt en je daarnaast nog voorziet van veel inspirerende werkvormen. Leren is bij Martijn niet vrijblijvend; hij gaat voor kwaliteit en verwacht dat ook van de cursist. De resultaten laten zich raden

18 januari 2020

'Zoek niet verder!'

Hoi, als je op zoek bent naar een goede teamcoachopleiding, zoek niet verder! Ik heb net deze week de opleiding afgerond en ben onwijs enthousiast over het resultaat en de ervaring. Toen ik zocht naar opleidingen heb ik getwijfeld tussen de Baak en Teamchange maar heb gekozen voor teamchange omdat de beschrijving en de inhoud iets vernieuwender en verfrissender voelde. Die verwachting heeft Martijn (en zijn gastdocenten) meer dan waar gemaakt. Naast dat ik onwijs veel praktische kennis en werkvormen heb geleerd heb ik ook als teamcoach veel over mijzelf geleerd. Verder is de groepsgrootte beperkt (dat is fijn). Martijn en collega’s -> dank voor deze ervaring!

17 januari 2020

'Een prachtige leergang'

Een prachtige leergang waarin theorie en praktijk gecombineerd worden met een ontdekkingstocht naar jezelf als teamcoach. De tijdsspanne is fijn; genoeg tijd voor oefenen, reflectie en bezinken van de stof. De locaties zijn goed verzorgd, heel prettige omgeving om in te leren. De trainers/docenten zijn echte experts, heerlijk om van te mogen leren! Kortom, een aanrader.

17 januari 2020

'k heb genoten en ben geïnspireerd'

De erkende leergang teamcoaching biedt een mooie variatie aan theorieën, modellen en werkvormen. Aan de hand van een duidelijk rode draad, wisselen theorie en praktijk elkaar af. De thema’s van de drie module(s) staan in verbinding met elkaar wat maakt dat de stof goed beklijfd. Samen leren met de andere deelnemers biedt een extra dimensie aan de leergang. Niet alleen door de rijke (levens)ervaring aanwezig in de groep, maar ook door ervaringsleren met de groep als ‘simulatieteam’. De bijdragen van de gastdocenten, stuk voor stuk vakmensen pur sang, pasten perfect in het programma, zowel qua inhoud als timing. Martijn’s kennis en ervaring is enorm. Hij staat voor zijn heldere visie op het vak, maar dringt deze niet op. In combinatie met zijn stijl (humor, persoonlijk, eerlijk, down-to-earth), maakt dit hem tot een fantastische leermeester. Ik heb genoten en ben geïnspireerd. En bovenal ontzettend veel geleerd. Het is een kado waar ik mijn leven lang plezier aan ga beleven.

29 september 2019

'Goede mix van theorie en praktijk'

Goede mix van theorie en praktijk met Martijn Vroemen als inspirerend boegbeeld van de opleiding. Het handboek teamcoaching is hierbij een overzichtelijk naslagwerk. Het vak van teamcoach wordt vanuit diverse perspectieven belicht.

29 september 2019

'Waardevol voor elke teamcoach'

Rustig en scherp. Humor en serieus. Oog voor iedere deelnemer en voor de groep. Laten ontstaan en grenzen stellend. Ontschuldigend en confronterend. En steeds de vakman. Steeds het inspirerende voorbeeld. Steeds ongewoon ‘gewoon Martijn’. Martijn verrijkt. Waardevol voor elke teamcoach die verdieping wenst in zichzelf en het vak.

20 september 2019

'Verrijkend en vérrijkend'

De leergang van Martijn en de gastdocenten is verrijkend en vérrijkend. Niet alleen door de vorm en inhoud, maar ook doordat Martijn een leerklimaat schept met loads of containment waarin alle deelnemers kunnen groeien. Een mooi voorbeeld van het coachen van een volkstuinteam in de praktijk!

18 september 2019

'Het is helaas achter de rug…'

De leergang heeft mij enorm veel opgeleverd aan inzichten voor teams en zeker ook voor mijzelf! Het is helaas achter de rug en ik zie uit naar terugkom dagen of anderszins manieren het contact met de zeer inspirerende groep te behouden! Dank Martijn!

15 september 2019

'Stuk voor stuk professionals'

Martijn en zijn gastdocenten zijn stuk voor stuk professionals! Deze leergang heeft mij veel nieuwe inzichten opgeleverd over mijzelf, groepsdynamiek, theorie en praktijk. Een absolute aanrader dus en een verrijking voor een echte (team) coach!

14 september 2019

'Een stevige basis'

Ik raad de opleiding van harte aan! Martijn heeft goede inhoudelijke blokken samengesteld en werkt daarbij samen met iedere tweede dag van een module een andere co-trainer. Dat werkt heel erg versterkend omdat het de opleiding verbreed en verdiept. Martijn heeft een eigen kijk op het vakgebied van teamcoachen. Zijn teamontwikkelingsmodel is heel praktisch en veel beter toepasbaar dan ‘Tuckman’. Dat is voor mij de reden geweest om de opleiding te volgen en mij een goede fundatie gegeven om daadwerkelijk als teamcoach aan de slag te gaan. Als je zoekt naar een stevige basis om als teamcoach te willen gaan werken, zeg ik: meld je aan.

13 september 2019

'Ervarend leren'

Deze leergang biedt ervarend leren met een rijke theoretische opbouw. Confronterend en met humor wordt je tijdens deze opleiding gespiegeld in je eigen leertraject tot een excellente teamcoach. Het programma is gevarieerd en verrassend.

13 september 2019

'Hoog niveau'

Martijn verstaat de Kunst om trainen en coachen te verenigen op hoog niveau, met blijvende verandering bij het team (want dat werd het) en individuele deelnemers. De gedoseerde afwisseling met net zo ervaren co-trainers versterkte de sterke opzet van de leergang maakt dat alles beklijft en uitdagend blijft. Boek en aantekeningen zal ik nog vaak raadplegen!

18 juni 2019

'Zeker een aanrader'

Zeker een aanrader. Martijn is 1 van de goeroe’s op het gebied van teamcoaching. Hij weet ontzettend veel. In zijn coachende stijl is hij scherp en confronterend. Locatie’s zijn prima.

6 juni 2019

'Een must voor elke leidinggevende of coach'

De leergang is een must voor elke leidinggevende of Teamcoach! Helpen zonder bemoeizucht is de perfecte ondertiteling van zijn Handboek Teamcoaching! Zijn kijk op teamontwikkeling helpen jou en je teams om tot teamsucces te komen. Hij staat ook stil bij de verschillende soorten probleemteams en hoe daarmee om te gaan. Martijn heeft een aantal eenvoudige modellen ontwikkeld, die zeer bruikbaar zijn in de praktijk! En niet onbelangrijk; er wordt uitgebreid aandacht besteed aan de onderstroom in teams. Martijn is als trainer zeer goed in staat om zoveel containment te bieden dat alles er mag en kan zijn, waardoor je uitgenodigd wordt uit je comfortzone te komen en te leren, ook als persoon! Hij is een zeer ervaren en kundige trainer en Teamcoach!

25 mei 2019

'Oordeelloos leren begeleiden'

Intensieve opleiding met uiteenlopende onderwerpen, die zowel theoretisch als praktisch vaardig worden ingezet. Vanuit verschillende perspectieven (het team, het systeem, de teamcoach) word je uitgedaagd en getraind om het team verantwoordelijkheid te geven en oordeelloos te begeleiden naar wat het team zelf nodig heeft. Martijn Vroemen weet zowel beginnende als ervaren teamcoaches op een hoger en dieper niveau te brengen. Inspirerend en een waardevolle verdieping van zijn uitmuntende boeken.

19 mei 2019

'Geweldige ervaring'

Een geweldige ervaring deze leergang. Veel nuttige en praktische kennis opgedaan. Martijn is een vakman, mooi aangevuld met diverse trainers. De groep was divers en vanaf het begin een veilige setting om volop te leren. En last but nog least de prachtige locaties in Doorn en Utrecht. Ik kan echt geen minpunt bedenken. Aanrader voor elke teamcoach.

15 mei 2019

'Complete en zeer rijke leergang'

Complete en zeer rijke leergang voor teamcoaches die opzoek zijn naar verdieping met veel praktische oefenruimte. Een mooie combinatie van theorie en praktijk waarbij het leren in de groep een belangrijke rol speelt. Door de inzet van “gastdocenten” ontstaat er een mooie diversiteit naast de rijke ervaring en sterke begeleiding van Martijn.

9 mei 2019

'Alles wat je nodig hebt'

Dit zou eigenlijk een verplicht nummer moeten zijn als je als teamcoach aan de slag wil. Veel geleerd over modellen, sleutelvragen leren stellen, omgaan met de onderstroom, omgaan met je eigen oordelen en allergieën als je met een team werkt en nog véél meer. Alles wat je nodig hebt in je achterzak om mee te nemen als je op stap gaat als teamcoach!

Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in.
Je zult een link via e-mail ontvangen om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Kom Kennismaken met ons. Online!

Kennismaken met Teamchange kan meermaals per jaar. Het is online en gratis. In twee uur bespreken we al jouw vragen. Doorgaans betekent dat: het eerste uur praktijkvragen, en na een korte pauze gaan we in op opleidingsvragen. 

De volgende sessie is op 18 mei

We starten om 10.00 en gaan door tot 12.00. In deze sessie zullen we ons presenteren en je vragen beantwoorden. Maar daar blijft het niet bij. We kunnen oefeningen doen, kennis delen en cases bespreken. Geef jij maar aan waar je interesse ligt.

Meld je meteen aan! Daarna ontvang je van ons een uitnodiging met Zoom-link (na aanmelden kom je op een pagina waar je onze Zoom-handleiding kunt downloaden). Tot ziens. Oja: de sessie is gratis.