onze visie op het vak

Teams zijn misschien wel de beste werkeenheid om te innoveren en te veranderen. Ze krijgen dingen voor elkaar die je in je eentje niet klaarspeelt. Of ze nou zelfstandig opereren, of als onderdeel van een organisatie. Investeren in goed teamwerk is dus heel waardevol. Dit is wat Teamchange graag doet en goed kan:

  • Teams helpen bij hun ontwikkeling
  • Opleiden van teamleiders en teamcoaches
  • Organisaties teamvriendelijk maken

Ons aanbod: teams echt werkend krijgen, en veranderen aangenamer.
Ons streven: teamwerk zo eenvoudig mogelijk maken, maar niet simplistisch.
Onze ambitie: wij bieden de beste teamcoach opleiding van Nederland.

Hieronder geven we onze visie weer op vijf onderwerpen.

Teamwerk moet vaker dan het hoeft

Goed teamwerk kan geweldig zijn, maar er zijn mensen die veel liever – en beter – functioneren als ze dat solo doen. En er zijn werkzaamheden waar je beslist geen team op moet zetten. Sommige werkvormen zouden wij geen ‘team’ noemen, terwijl mensen er toch heel fijn en effectief samenwerken. Wij helpen teams, maar teamwerk is geen heilig moeten.

Veranderen gaat beter samen

Werken en veranderen zijn tegenwoordig synoniemen geworden. Wij geloven dat je veranderen het beste samen kunt doen. Sta niet raar te kijken als mensen ervan balen wanneer anderen gaan vertellen hoe zij moeten veranderen. Dat wil niet zeggen dat je alles samen moet beslissen. Vaak kan dat gewoon niet. Wees er wel eerlijk en duidelijk over.

Weerstand is energie

Veel mensen hebben een negatieve associatie bij weerstand. Maar hoe kun je verwachten van mensen dat ze ‘zomaar’ iets loslaten, waarvan ze eerder hebben geleerd het te koesteren? Weerstand is zinvol, het geeft informatie en je zou er eigenlijk heel blij mee moeten zijn. Weet je wat veel erger is? Onverschilligheid.

Organisaties teamvriendelijk maken

Met goede bedoelingen worden er vaak teams ‘ingeregeld’ in een omgeving die op z’n zachtst gezegd vijandig is. Teamchange adviseert veranderaars bij het scheppen van de juiste randvoorwaarden. Een voorbeeld: uit kostenoverwegingen teams formeren die wel 60 personen groot zijn. Dat kan met geen mogelijkheid! Wij laten zien hoe het wél kan.

Leren is vrij, niet vrijblijvend

Teamchange helpt bij het inrichten van leerprocessen. We zullen altijd werken aan (modewoord) ‘eigenaarschap’. Mensen verplichten tot leren is (uitzonderingen daargelaten) onzin. Leren moet vrij zijn. Dat wil niet zeggen dat je geen eisen kunt stellen aan wat een professional allemaal moet kunnen. Sterker nog: veel professionals willen graag die duidelijkheid. En eerlijke feedback!

“Werk mag inspirerend zijn.”

Onze opleidingen

Erkenning & kwaliteit

Even kennismaken?

Nieuwsbrief ontvangen?

Kom kennismaken met ons!

Je wilt wellicht met ons samenwerken of je bij ons laten opleiden, maar nog even ‘gevoel’ krijgen bij wie wij zijn? Of je hebt gewoon een aantal vragen die je liever persoonlijk bespreekt?

Laten we (video)bellen!

We ontmoeten elkaar via telefoon, Teams of Zoom. Geheel vrijblijvend uiteraard. In principe neemt Martijn Vroemen contact met je op, maar je kunt ook kiezen voor andere Teamchangers.

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Aanmelden Ask me Anything

Zit je met een casus? Een lastige klus? Iets met je team of je rol als teamcoach of teamleider? Kom naar een online AmeA sessie, je mag alles vragen. Meld je aan! Het is van 10.00 tot 11.30. Kom wel op tijd, eerder weggaan kan.

Boek aanbevelen

Bestand delen

Je kunt een pdf-bestand delen op onze site. Een artikel, of iets anders moois. Stuur het ons en wij plaatsen het onder jouw naam op onze Download & Delen pagina.

Werkvorm posten

De instructie
Helder en in hele zinnen. Geen telegramstijl. Gebruik stappen of nummers. Of tussenkopjes in vet. Geef eventueel variaties of tips aan het eind. Doe géén copy-paste van een andere site of ander document!!

Account aanpassen

Minimaal 8 tekens, hoofdletter, cijfer en speciaal teken. Gebruik geen ww dat je elders gebruikt. 

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Let op – als je geen bevestiging hebt ontvangen is het maken van je account niet gelukt. Je kunt dan niet inloggen.

Profiel maken of aanpassen

Leuk als je zichtbaar wilt zijn op de site. Ook klanten kunnen je profiel zien, maar alleen mensen die zijn ingelogd hebben zicht op je contactgegevens. 

  • JPG/JPEG/PNG
  • Zo vierkant mogelijk
  • Vooral je gezicht
  • Max 500kb

Review maken

Onze studenten – misschien jij ook – hebben veel aan de reviews op onze site. Help jij toekomstige studenten met jouw review? Het mag eventueel anoniem of onder pseudoniem. Veel dank!

Meer informatie +

Handleiding Zoom + mini-werkvormen

Stel je vraag!