profiel: Wiepke Drossaers

Even inloggen voor meer contactinformatie.

Wiepke Is een medisch specialist en trainer coach, Ze werkt het meest met ( vak) groepen en artsen in alle fasen van hun carriere, (student tot zeer gerijpt) die op kruispunten in hun werkzame leven staan en behoefte hebben aan een sparringpartner of wat extra kennis en handvaten rond leiderschap en professionele ontwikkeling. Haar kracht is haar ervaring, compassie en het enorme vertrouwen erin dat iedereen zelf het beste het eigen pad kan kiezen.
wiepke

Student

Met meer dan 20 jaar ervaring als reumatoloog, heb ik een diepgaand begrip van de dagelijkse uitdagingen en eisen binnen de gezondheidszorg. Naast mijn klinische werk, heb ik uitgebreide management- en opleiderservaring opgedaan. In de afgelopen 12 jaar heb ik met trots een kwaliteitshuis voor professionele ontwikkeling voor de staf van een groot ziekenhuis ontworpen en geïmplementeerd. Dit initiatief heeft niet alleen de professionele groei van vele collega’s bevorderd, maar heeft mij ook waardevolle inzichten gegeven in de interne dynamiek en organisatorische processen binnen een ziekenhuis. Mijn passie voor onderwijs en ontwikkeling is verder versterkt door mijn werk als trainer in didactische vaardigheden gedurende de afgelopen 20 jaar. De afgelopen 4 jaar heb ik me ook toegelegd op het doceren van coachende vaardigheden aan artsen. Mijn opleiding in Deep Democracy vaardigheden en Appreciative Inquiry heeft mijn toolkit verder verrijkt, waardoor ik in staat ben om op een inclusieve en waarderende manier te coachen en te begeleiden. De unieke combinatie van mijn praktische ervaring in het ziekenhuis en mijn rol als trainer en coach stelt mij in staat om actuele en toepasbare kennis te bieden die direct kan bijdragen aan de dagelijkse praktijk van zorgprofessionals. Ik begrijp de nuances en de complexiteit van het werken in de zorg, en ik ben toegewijd aan het ondersteunen van uw team bij het bereiken van hun volle potentieel.
De zorg verandert razendsnel, de uitdagingen zijn talrijk.. Het werk is steeds meer afhankelijk geworden van samenwerking binnen diverse teams. De dynamiek binnen deze teams, die vaak sterk van elkaar afhankelijk zijn, intrigeert me en drijft mijn passie voor teamcoaching. Wat me hierin boeit, is de manier waarop zorgprofessionals samenkomen om complexe uitdagingen aan te gaan. Zeker onder druk is samenwerken niet altijd vanzelfsprekend. Juist daarom vind ik het cruciaal om een stevig fundament te leggen voor effectieve samenwerking. Uit onderzoek blijkt dat in vakgroepen de basis van goede samenwerking ligt in persoonlijke leiderschap, collegialiteit, compassie en kameraadschap. Deze waarden vormen het hart van een goed functionerend team en een zorgomgeving waar iedereen zich ondersteund voelt. Mijn doel is om een positieve bijdrage te leveren door teams in de zorg middel van trainingen en coaching het team te ondersteunen bij haar ontwikkeling en te helpen werken in een fijne werkcultuur.
individuele coaching, team ontwikkel trajecten, intervisie en begeleiding van heidagen

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Aanmelden Ask me Anything

Zit je met een casus? Een lastige klus? Iets met je team of je rol als teamcoach of teamleider? Kom naar een online AmeA sessie, je mag alles vragen. Meld je aan! Het is van 10.00 tot 11.30. Kom wel op tijd, eerder weggaan kan.

Boek aanbevelen

Bestand delen

Je kunt een pdf-bestand delen op onze site. Een artikel, of iets anders moois. Stuur het ons en wij plaatsen het onder jouw naam op onze Download & Delen pagina.

Werkvorm posten

De instructie
Helder en in hele zinnen. Geen telegramstijl. Gebruik stappen of nummers. Of tussenkopjes in vet. Geef eventueel variaties of tips aan het eind. Doe géén copy-paste van een andere site of ander document!!

Account aanpassen

Minimaal 8 tekens, hoofdletter, cijfer en speciaal teken. Gebruik geen ww dat je elders gebruikt. 

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Let op – als je geen bevestiging hebt ontvangen is het maken van je account niet gelukt. Je kunt dan niet inloggen.

Profiel maken of aanpassen

Leuk als je zichtbaar wilt zijn op de site. Ook klanten kunnen je profiel zien, maar alleen mensen die zijn ingelogd hebben zicht op je contactgegevens. 

  • JPG/JPEG/PNG
  • Zo vierkant mogelijk
  • Vooral je gezicht
  • Max 500kb

Review maken

Onze studenten – misschien jij ook – hebben veel aan de reviews op onze site. Help jij toekomstige studenten met jouw review? Het mag eventueel anoniem of onder pseudoniem. Veel dank!

complete opleiding voor teamcoaches
Meer informatie +

Kom kennismaken met ons!

Je wilt wellicht met ons samenwerken of je bij ons laten opleiden, maar nog even ‘gevoel’ krijgen bij wie wij zijn? Of je hebt gewoon een aantal vragen die je liever persoonlijk bespreekt?

Laten we (video)bellen!

We ontmoeten elkaar via telefoon, Teams of Zoom. Geheel vrijblijvend uiteraard. In principe neemt Martijn Vroemen contact met je op, maar je kunt ook kiezen voor andere Teamchangers.

Handleiding Zoom + mini-werkvormen

Stel je vraag!