profiel: Marcoen Hopstaken

Even inloggen voor meer contactinformatie.

Marcoen noemt zichzelf Wakkerschudder. In energieke en verrassende teamtrainingen en -workshops schudt hij communicatie en samenwerking in teams en mensen wakker.
MarcoenHopstaken

Student

Mijn belangrijkste inspiratiebron is geïmproviseerd theater. Improvisatietheater kent een manier van communicatie en samenwerken die positief is en gericht is op samen creëren. Die positiviteit breng ik naar teams en organisaties. Veel van mijn werkvormen vinden hun oorsprong in theaterimprovisatie, maar het zijn geen theaterworkshops. In de afgelopen zeventien jaar heb ik de methode doorontwikkeld tot een volwaardige trainingsmethodiek waarin communicatie en samenwerking op een intense manier worden beleefd.. Verrassend, met veel energie, humor en met veel inhoud. Naast de Wakkerschudworkshop voor teams verzorg ik voor zalen tot 300 personen ook de WakkerschudworkshopXL en presentatietrainingen onder het label Beter Presenteren.
Ik houd van de dynamiek van het teamproces. Ik kan genieten van een team dat met veel enthousiasme met een van mijn werkvormen bezig is en zo inzichten krijgt in hoe de samenwerking en onderlinge communicatie verlopen. Het zoeken naar oplossingen en mensen op een positieve manier confronteren is een voortdurende zoektocht waar ik teams graag mee aan het werk zet. Vaak is met een simpele aanpassing al een hele wereld gewonnen.
-Korte en intensieve workshops (2,5-3 uur) voor groepen tot 15 personen.

-Teamcoaching

-Presentatietraining en -coaching

-Begeleiding van creatieve processen en brainstorms

-Keynote speaker

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Aanmelden Ask me Anything

Zit je met een casus? Een lastige klus? Iets met je team of je rol als teamcoach of teamleider? Kom naar een online AmeA sessie, je mag alles vragen. Meld je aan! Het is van 10.00 tot 11.30. Kom wel op tijd, eerder weggaan kan.

Boek aanbevelen

Bestand delen

Je kunt een pdf-bestand delen op onze site. Een artikel, of iets anders moois. Stuur het ons en wij plaatsen het onder jouw naam op onze Download & Delen pagina.

Werkvorm posten

De instructie
Helder en in hele zinnen. Geen telegramstijl. Gebruik stappen of nummers. Of tussenkopjes in vet. Geef eventueel variaties of tips aan het eind. Doe géén copy-paste van een andere site of ander document!!

Account aanpassen

Minimaal 8 tekens, hoofdletter, cijfer en speciaal teken. Gebruik geen ww dat je elders gebruikt. 

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Let op – als je geen bevestiging hebt ontvangen is het maken van je account niet gelukt. Je kunt dan niet inloggen.

Profiel maken of aanpassen

Leuk als je zichtbaar wilt zijn op de site. Ook klanten kunnen je profiel zien, maar alleen mensen die zijn ingelogd hebben zicht op je contactgegevens. 

  • JPG/JPEG/PNG
  • Zo vierkant mogelijk
  • Vooral je gezicht
  • Max 500kb

Review maken

Onze studenten – misschien jij ook – hebben veel aan de reviews op onze site. Help jij toekomstige studenten met jouw review? Het mag eventueel anoniem of onder pseudoniem. Veel dank!

complete opleiding voor teamcoaches
Meer informatie +

Kom kennismaken met ons!

Je wilt wellicht met ons samenwerken of je bij ons laten opleiden, maar nog even ‘gevoel’ krijgen bij wie wij zijn? Of je hebt gewoon een aantal vragen die je liever persoonlijk bespreekt?

Laten we (video)bellen!

We ontmoeten elkaar via telefoon, Teams of Zoom. Geheel vrijblijvend uiteraard. In principe neemt Martijn Vroemen contact met je op, maar je kunt ook kiezen voor andere Teamchangers.

Handleiding Zoom + mini-werkvormen

Stel je vraag!