Anita de Jong

Even inloggen voor meer contactinformatie.

Anita is een trainer, coach en mediator voor lokale politici, zij helpt hen zichtbaar en effectief te zijn als volksvertegenwoordigers
profielfoto van Anita de Jong

Teamcoach

Trainer|coach|adviseur met ruim 30 jaar ervaring in de lokale politiek. Focus op ontwikkelen van effectieve politieke communicatie en strategisch inzicht. Ik help de politicus zijn kiezer te bereiken en zo de kloof tussen kiezer en gekozenen te verkleinen. Ik help bij het omzetten van gelijk-hebben naar gelijk-krijgen. Specialismen: Debat- en presentatietrainingen; Strategisch en doelgericht opereren; Online-coaching; Presentaties oefenen en feedback geven via webcam; Teambuilding en omgaan met conflicten. Ik werk o.a. met de methodiek van Deep Democracy en heb een mediation achtergrond.
Ik train en coach individuele raadsleden en gemeenteraadsfracties. Dit zijn een apart soort teams. Binnen politieke fracties zijn de leden, door hun profileringsdrang, regelmatig elkaars concurrent. Toch moet men ook samen kunnen werken. Daarnaast bestaat een gemeenteraad ook nog een uit diverse politieke partijen, ieder met hun eigen fractie. Hier is de concurrentie haast ingebakken tussen oppositie en coalitie, terwijl ze gezamenlijk besluiten moeten nemen. Een enerverende omgeving dus!
Mijn belangrijkste producten zijn:
Teambuilding voor politieke fracties
Klaar voor de Raad, een online leergang voor startende raadsleden
Online coaching voor Raads- en Statenleden
Presenteren en Debatteren in een politieke omgeving

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Aanmelden Ask me Anything

Zit je met een casus? Een lastige klus? Iets met je team of je rol als teamcoach of teamleider? Kom naar een online AmeA sessie, je mag alles vragen. Meld je aan! Het is van 10.00 tot 11.30. Kom wel op tijd, eerder weggaan kan.

Boek aanbevelen

Bestand delen

Je kunt een pdf-bestand delen op onze site. Een artikel, of iets anders moois. Stuur het ons en wij plaatsen het onder jouw naam op onze Download & Delen pagina.

Werkvorm posten

De instructie
Helder en in hele zinnen. Geen telegramstijl. Gebruik stappen of nummers. Of tussenkopjes in vet. Geef eventueel variaties of tips aan het eind. Doe géén copy-paste van een andere site of ander document!!

Account aanpassen

Minimaal 8 tekens, hoofdletter, cijfer en speciaal teken. Gebruik geen ww dat je elders gebruikt. 

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Let op – als je geen bevestiging hebt ontvangen is het maken van je account niet gelukt. Je kunt dan niet inloggen.

Profiel maken of aanpassen

Leuk als je zichtbaar wilt zijn op de site. Ook klanten kunnen je profiel zien, maar alleen mensen die zijn ingelogd hebben zicht op je contactgegevens. 

  • JPG/JPEG/PNG
  • Zo vierkant mogelijk
  • Vooral je gezicht
  • Max 500kb

Review maken

Onze studenten – misschien jij ook – hebben veel aan de reviews op onze site. Help jij toekomstige studenten met jouw review? Het mag eventueel anoniem of onder pseudoniem. Veel dank!

Het Teamchange Jaarcongres en Alumnidag 2023
Meer informatie +

Kom kennismaken met ons!

Je wilt wellicht met ons samenwerken of je bij ons laten opleiden, maar nog even ‘gevoel’ krijgen bij wie wij zijn? Of je hebt gewoon een aantal vragen die je liever persoonlijk bespreekt?

Laten we (video)bellen!

We ontmoeten elkaar via telefoon, Teams of Zoom. Geheel vrijblijvend uiteraard. In principe neemt Martijn Vroemen contact met je op, maar je kunt ook kiezen voor andere Teamchangers.

Handleiding Zoom + mini-werkvormen

Stel je vraag!