De functie van frictie

De functie van frictie gaat over de scheidslijn tussen functionele en disfunctionele frictie. Annemarie Mars belicht twintig spanningsvelden die inherent zijn aan verandering. In de manier waarop je met elk spanningsveld omgaat, bepaal je of de wrijving die je losmaakt glans geeft of krassen maakt.

De Fontein – Maak wijze keuzes

Heel helder beschreven boek wanneer je je systemisch bewustzijn wilt vergroten.
De fontein als metafoor helpt je om je eigen plek stevig in te nemen en de ander zijn of haar plek te gunnen. In dit boek leer je hoe je familiesysteem doorwerkt in je leven en toepasbaar is op vele thema’s,.

Rake Vragen

Stop met hard werken om problemen op te lossen. Vooral die problemen die steeds in een andere vorm terugkomen. Zoek naar de reden waarom het probleem in kwestie een goede oplossing is. Vind wat er vast zit. Rake vragen helpen je!
Door het stellen van rake vragen komt er weer beweging.

Veranderen als samenspel

Dit boek helpt mensen die willen samenwerken aan verandering om hun organisatie te kwalificeren voor de toekomst. In tien hoofdstukken wordt een spelmodel uitgewerkt.. Dit model biedt houvast en inspiratie voor spelers die willen bijdragen aan diepgaande verandering en zichzelf willen ontwikkelen.