50 oefeningen met app & web

E-mail, social media en smartphones zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven van mensen die samenwerken. Waarom gebruiken we deze tools dan zo spaarzaam als het om samen leren gaat? Veel trainers hebben nog behoorlijk wat schroom om bij opleiding en teamcoaching het internet op te gaan.

Boek zoeken

Martijn Vroemen Team op Vleugels Cover

Teamtools Online

4/5
Met Teamtools Online haal je teamontwikkeling uit het vergaderlokaal naar de dagelijkse realiteit. In dit boek vind je maar liefst 50 inspirerende oefeningen waarbij je online tools kunt inzetten. Er zijn laagdrempelige werkvormen die je misschien al kent, maar nu kun je deze oefeningen verrijken met een tool op het web. En er zijn werkvormen die geheel online zijn, voor wie de uitdaging aandurft. Vrijwel alle oefeningen kunnen ook zonder professionele begeleiding gedaan worden. En om het helemaal makkelijk te maken: alle tools die genoemd worden zijn gratis beschikbaar.
Op het gebied van samenwerken en teamontwikkeling zijn al meer handboeken verschenen. Dit boek van organisatiepsycholoog Marijn Vroemen en onderwijskundig adviseur Sibrenne Wagenaar wijkt hiervan af doordat het specifiek is gericht op werken/leren via internet. Logisch, want ook samenwerken kan – heel goed zelfs – plaatsvinden via bijvoorbeeld e-mail, sociale media en smartphones. Toch worden deze hulpmiddelen in dit verband vaak maar mondjesmaat benut. Dat is jammer, want de mogelijkheden zijn eindeloos. Dit boek bevat vijftig inspirerende oefeningen waarbij de lezer online tools kan inzetten, verdeeld over vijf thema’s: koers uitzetten en organiseren; vaardigheden oefenen; reflecteren en leren; kennis delen; online werken en leren. Vrijwel alle oefeningen kunnen ook zonder professionele begeleiding gedaan worden. Alle tools die genoemd worden, zijn gratis beschikbaar; bij elke oefening staat een QR-code. Spaarzaam geïllustreerde uitgave, prettige eigentijdse typografie, zwart-wit met gebruik van steunkleur. Handig boekje, laagdrempelig en praktijkgericht, goed voor een redelijke lezerskring.
Martijn Vroemen is teamcoach en oprichter van Teamchange. Hij is auteur van diverse boeken op het gebied van teams en teamcoaching. Sibrenne Wagenaar is adviseur op het gebied van online leren en samenwerken en auteur van diverse boeken. Ze is actief met haar bedrijf Ennuonline, samen met Joitske Hulsebosch. Martijn en Sibrenne hebben meerdere publicaties samen gemaakt.

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Profiel maken

  • JPG/JPEG/PNG
  • Zo vierkant mogelijk
  • Vooral je gezicht
  • Max 1 mb
Het Teamchange Jaarcongres en Alumnidag 2023
Meer informatie +

Kom kennismaken met ons!

Je wilt wellicht met ons samenwerken of je bij ons laten opleiden, maar nog even ‘gevoel’ krijgen bij wie wij zijn? Of je hebt gewoon een aantal vragen die je liever persoonlijk bespreekt?

Laten we (video)bellen!

Laat hieronder je gegevens achter en we boeken samen een (half)uurtje in dat ons past. We ontmoeten elkaar via telefoon, Teams of Zoom. Geheel vrijblijvend uiteraard. Wij vinden kennismaken altijd waardevol. In principe neemt Martijn Vroemen contact met je op, maar je kunt ook kiezen voor andere Teamchangers.

Handleiding Zoom + mini-werkvormen

logokleinpath