Teamchange header

speciaal voor het onderwijs

Speciaal voor teams in het onderwijs is dit boek gemaakt, in opdracht van de Open Universiteit. Samen met Sibrenne Wagenaar en Marieke Dresen. Het is een praktisch boekje geworden, niet meer te koop, maar wel in z'n geheel te downloaden.

Boek zoeken

Martijn Vroemen Samen Leren in Onderwijsteams Sibrenne Wagenaar Marieke Dresen

Samen leren in onderwijsteams

3/5
Het idee voor deze publicatie is ontstaan tijdens projecten met scholen over teamontwikkeling en met name teamleren. De praktijkervaringen is verweven met de theorie. Het functioneren van teams, teamleren, de rol van social media, cultuur en de rol van de teamleider komen allemaal aan bod. Daarnaast is er een aantal nuttige tips. Leraren leren verreweg het meest van de ideeën van hun collega’s. Projecten van en met leraren waarbij onderwijsontwikkeling of onderwijsinnovatie centraal staat, dus waar een werkgerelateerde vraag aan ten grondslag ligt, zijn katalysatoren voor dit leren van, en met elkaar.
Vooral leraren, onderwijsmanagers en teamleiders en teamcoaches die veel in het onderwijs werken.
Martijn Vroemen en Sibrenne Wagenaar hebben voor deze schrijfopdracht samengewerkt met Marieke Dresen, die destijds verbonden was aan het Ruud de Moor Centrum van de OU.

Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in.
Je zult een link via e-mail ontvangen om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Kom kennismaken met ons. Online!

Kennismaken met Teamchange kan meermaals per jaar. Het is online en gratis. In twee uur bespreken we al jouw vragen. Doorgaans betekent dat: het eerste uur praktijkvragen, en na een korte pauze gaan we in op opleidingsvragen. 

De volgende sessie is op 22 juni

We starten om 10.00 en gaan door tot 12.00. In deze sessie zullen we ons presenteren en je vragen beantwoorden. Maar daar blijft het niet bij. We kunnen oefeningen doen, kennis delen en cases bespreken. Geef jij maar aan waar je interesse ligt.

Meld je meteen aan! Daarna ontvang je van ons een uitnodiging met Zoom-link (na aanmelden kom je op een pagina waar je onze Zoom-handleiding kunt downloaden). Tot ziens. Oja: de sessie is gratis. 

logokleinpath