PLEIDOOI VOOR WERKGELUK

In een hartstochtelijk pamflet ging Vroemen op zoek naar de vraag waarom zoveel mensen ongelukkig zijn in arbeidsorganisaties. In zijn zoektocht deed hij verrassende ontdekkingen. Lees Kantoorlog en ga organisaties weer ‘vreemd’ vinden. Alleen zó is de strijd tegen de vervreemding op te pakken.

Boek zoeken

Martijn Vroemen Kantoorlog Cover

Kantoorlog – De strijd tussen zingeving en vervreemding

4/5
Dit boek is een aanklacht tegen ongeluk in organisaties. Er wordt aangetoond dat het niet ‘gewoon’ is wat er gebeurt in Kantoren, dat niet mensen maar organisaties arbeidsongeschikt zijn. De bedoeling van dit boek is dat Kantoorbewoners en Kantoorbezoekers de Kantoren waar ze verblijven weer ‘vreemd’ gaan vinden. Met de verbazing, eventueel de schrik, begint namelijk de strijd tegen vervreemding. Kantoorbewoners kunnen ontsnappen uit de absurditeit die hun eigen maaksel is, ook al voelen zij zich soms krijgsgevangene in de Kantoorlog.
In principe heeft het boek weinig aan actualiteit ingeboet, integendeel. Het is interessant voor organisatiefilosofen, kritische adviseurs en veranderaars.
Martijn Vroemen schreef dit boek tijdens zijn werk als adviseur/partner bij Twynstra Gudde. In die periode verschenen er ineens veel organisatiekritische boeken. Hij heeft veel interviews en lezingen over dit onderwerp gegeven, maar in 2015, tien jaar na verschijning heeft hij ‘afscheid’ van het boek – en met name de sombere toonzetting – genomen. Op de site van Teamchange kun je een toelichting/verantwoording lezen.

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Profiel maken

  • JPG/JPEG/PNG
  • Zo vierkant mogelijk
  • Vooral je gezicht
  • Max 1 mb

Profiel maken

  • JPG/JPEG/PNG
  • Zo vierkant mogelijk
  • Vooral je gezicht
  • Max 1 mb
Verdiepende opleiding - met Essenties erbij heb je de erkenning
Meer informatie +

Kom kennismaken met ons!

Je wilt wellicht met ons samenwerken of je bij ons laten opleiden, maar nog even ‘gevoel’ krijgen bij wie wij zijn? Of je hebt gewoon een aantal vragen die je liever persoonlijk bespreekt?

Laten we (video)bellen!

Laat hieronder je gegevens achter en we boeken samen een (half)uurtje in dat ons past. We ontmoeten elkaar via telefoon, Teams of Zoom. Geheel vrijblijvend uiteraard. Wij vinden kennismaken altijd waardevol. In principe neemt Martijn Vroemen contact met je op, maar je kunt ook kiezen voor andere Teamchangers.

Handleiding Zoom + mini-werkvormen

logokleinpath