HET TEAMPROFESSIONALS NETWERK

De functie van frictie gaat over de scheidslijn tussen functionele en disfunctionele frictie. Annemarie Mars belicht twintig spanningsvelden die inherent zijn aan verandering. In de manier waarop je met elk spanningsveld omgaat, bepaal je of de wrijving die je losmaakt glans geeft of krassen maakt.

Boek zoeken

Afbeelding3

De functie van frictie

5/5
We hebben allemaal in ons vak te maken met frictie. ‘Zonder wrijving geen glans’ kennen we allemaal. Annemarie Mars hangt er nog een tegeltje naast: wrijving maakt meer kapot dan je lief is. Er komt in organisatieverandering ook veel frictie los die de verandering in de weg zit. Het boek is haar zoektocht naar het onderscheid tussen die twee tegeltjes. Tussen functionele en disfunctionele frictie. In het aanvoelen van dat onderscheid zit het vakmanschap van de veranderaar.
Dit boek is geschreven voor veranderaars in de meest brede betekenis: bestuurders, directeuren, managers en teamleiders en adviseurs, trainers en coaches. Iedereen die in de weerbarstige praktijk van een veranderopgave staat en iets wil bereiken in een organisatie of in een keten of netwerk van organisaties. Wat ook je rol is of op je visitekaartje staat: je wilt beweging tot stand brengen, iets oplossen, mensen helpen of ze ergens enthousiast voor maken.
Annemarie Mars is een bevlogen veranderkundige die al bijna drie decennia middenin de weerbarstige veranderpraktijk staat. Haar boek Hoe krijg je ze mee? won de Gids-prijs, is al ruim 20.000 keer verkocht en wordt in vele managementopleidingen gebruikt. Daarnaast schreef ze Jongleren met Loyaliteiten (nominatie Boek van het Jaar van de Orde van Organisatieadviseurs) en Vat op verandering. Ze bracht ze acht jaar lang een veelgelezen blog uit en maakte ze de podcast De kunst van het vinden”.

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Profiel maken

  • JPG/JPEG/PNG
  • Zo vierkant mogelijk
  • Vooral je gezicht
  • Max 1 mb

Profiel maken

  • JPG/JPEG/PNG
  • Zo vierkant mogelijk
  • Vooral je gezicht
  • Max 1 mb
Verdiepende opleiding - met Essenties erbij heb je de erkenning
Meer informatie +

Kom kennismaken met ons!

Je wilt wellicht met ons samenwerken of je bij ons laten opleiden, maar nog even ‘gevoel’ krijgen bij wie wij zijn? Of je hebt gewoon een aantal vragen die je liever persoonlijk bespreekt?

Laten we (video)bellen!

Laat hieronder je gegevens achter en we boeken samen een (half)uurtje in dat ons past. We ontmoeten elkaar via telefoon, Teams of Zoom. Geheel vrijblijvend uiteraard. Wij vinden kennismaken altijd waardevol. In principe neemt Martijn Vroemen contact met je op, maar je kunt ook kiezen voor andere Teamchangers.

Handleiding Zoom + mini-werkvormen

logokleinpath