Teamchange header

4 ONLINE SESSIES + GRATIS EBOOK

Teamcoaching Basistraining (Online)

Teamchange heeft inmiddels veel ervaring met het verzorgen van online trainingen. Een stevige introductie in het mooie van vak van teamcoach leent zich uitstekend voor 'online'. Deze mini-leergang bestaat uit vier ochtenden, met tussendoor een verwerkingsopdracht. Je werkt met twee trainers en we vormen kleinere coach-groepen. En de inhoud? Per sessie behandelen we één van de vier pijlers van teamcoaching. Je krijgt een compleet overzicht.

Nieuw – Deze mini-leergang wordt uitsluitend online aangeboden. Daarom krijg je natuurlijk alle materialen online, en zelfs het Handboek Teamcoaching gratis… als ebook!

 1. Je krijgt een helder overzicht van de belangrijkste concepten, uitgangspunten en modellen die je als teamcoach moet kennen.
 2. Per keer behandelen we een thema, waarmee je direct de volgende dag aan de slag kunt.
 3. De beginnend teamcoach zal de deze serie geloofwaardig kunnen starten als professioneel begeleider.
 4. De meer gevorderde coach zal na deze serie met meer bewustzijn (en minder improviserend) en meer trefzeker te werk gaan.

Deelnemers – Deze opleiding is geschikt voor zowel startende teamcoaches als voor teamcoaches die al ervaring hebben maar nu nog vooral improviserend of ‘op gevoel’ werken. Behalve teamcoaches zijn ook welkom:

 • Teamleiders die minder sturend, en meer coachend aan de slag willen.
 • Voorzitters en projectleiders die nu nog vooral werken met inhoud en structuur.
 • Teamtrainers die vanuit hun ontwikkelwerk met groepen ook coachvragen willen oppakken.
 • Agile/Lean coaches die zich willen verbreden als teamcoach.

Leervragen – Je haalt het meest uit deze sessies als je tijdens de reflecties een team of groep in gedachten hebt waarmee je nu werkt. Dit kan ook een team zijn waarvan je lid (dus geen coach of leider) bent en zelfs een team waarin je in het recente verleden werkte.

Leerhouding – Ondanks dat we via Zoom werken, verwachten we een actieve, nieuwsgierige leerhouding. Als je alleen kennis wilt opslurpen kun je beter een boek lezen. Kom maar op met je vragen… aan ons, en aan elkaar!

Sessie 1 – We beginnen bij het begin. Dus na een korte kennismaking zullen we het Coachwiel verkennen, dan de rollen van de teamcoach en de uitgangspunten van teamcoaching. 

Sessie 2 – Hier gaan we aan de slag met het model van teamontwikkeling (T0-T3), waarin onder meer het Volkstuinteam wordt uitgelegd. En we gaan in op zogenaamde probleemteams.

Sessie 3 – Het bekende Teamwiel® staat hier centraal. Je leert daarmee diagnose te stellen van een team, en je krijgt suggesties voor interventies per succesfactor. We helpen je ook op weg met een vragenlijst, die je online met een team kan afnemen. 

Sessie 4 – En als kers op de taart gaan we nu in op de onderstroom van teams. Hoe herken je het en wat zijn je opties om er mee om te gaan. Daarbij ontkom je er niet aan ook even naar jezelf te kijken… wanneer voel jij je comfortabel in een groep?

Huiswerk – Voor elke lees je enkele stukken uit het Handboek Teamcoaching (Je ontvangt dit van ons als ebook. Daarnaast doe je voor elke sessie een korte reflectieoefening uit het gratis online Praktijkboek Teamcoaching. Het huiswerk per sessie is ongeveer 1 uur. 

Tijden – Zorg dat je op tijd klaar zit met werkend beeld en goed geluid. We starten en eindigen op tijd.  Halverwege de sessie is er een korte break. 

Praktijkervaring – Bij Teamchange maken de trainers dagelijks vlieguren in de praktijk. We coachen talloze teams in alle denkbare soorten organisaties.

 • We vinden het leuk om onze ervaring over te dragen aan gemotiveerde deelnemers.
 • En maken onze kennis direct toepasbaar met herkenbare modellen.
 • Je leert geen abstract verhaal, maar past alles meteen toe op je eigen team.
 • Van ons hoeft leren niet saai te zijn.  We houden van energie en actie!
 • De hele opleiding heb je één vaste docent + wisselende gastdocenten.

Twee trainers – Deze mini-leergang wordt altijd door twee vaste Teamchangers verzorgd, die ook groepscoach en docent zijn in onze langere opleidingsprogramma’s. Deze trainers zijn geen droogzwemmers, maar hebben altijd een actieve teamcoach praktijk.

Totaal: 780,- (inclusief digitaal werkboek)

Inbegrepen – In het totaalbedrag is alles inbegrepen, ook het gratis Handboek Teamcoaching (ebook). Deze opleiding kan btw-vrij worden aangeboden. 

Bonus – Er zijn geen bijkomende kosten meer. Je hebt recht op een coachgesprek met een van de trainers.

Studiebelasting – De studiebelasting is totaal 12 contacturen en 4 uur voorbereiding. Verder vragen we van jou hbo niveau, nieuwsgierigheid naar je mede-cursisten en een actieve houding tijdens de dag.

Garantie – Zie onze kwaliteitsbelofte in 10 punten.

Kwaliteit – We weten natuurlijk dat sommige bedrijven moeilijk doen over Zoom. Toch vinden wij – gebaseerd op uitgebreide ervaring – dat geen ander platform de kwaliteit kan leveren die je nodig hebt voor een geweldige online leerervaring, met voldoende mensen in beeld en een natuurlijke schakeling tussen subgroepen. 

Veiligheid – Wij werken met een betaald account, gebruiken wachtwoorden, en niemand kan ongezien binnenkomen: je start altijd in de ‘wachtruimte’. Verder maken we voor elke sessie een unieke link aan.

Mag je niet Zoomen van je werkgever? Dan raden we je aan de sessie te doen op een eigen laptop of die van een huisgenoot waarop het wel mag.

Zie ook onze blogpost over het gebruik van Zoom, en hoe je je dient voor te bereiden om zo effectief mogelijk mee te kunnen doen.

De bijeenkomsten vinden online plaats met ons beveiligde account van ZOOM.

Groep 1 – laatste plaats
Sessie 1 – 1 dec 2020 (09.30-12.30) 
Sessie 2 14 dec 2020 (09.30-12.30) 
Sessie 3
11 jan 2021 (09.30-12.30)
Sessie 4 – 1 feb 2021 (09.30-12.30)  

Groep 2 – inschrijving open
Sessie 1 – 5 maart (09.30-12.30) 
Sessie 2 26 maart (09.30-12.30) 
Sessie 3
9 april (09.30-12.30)
Sessie 4 – 23 april (09.30-12.30)  

Ons eigen studiemateriaal

Boeken van Martijn Vroemen - Teamchange

Erkenning en kwaliteit

Eerst kennismaken?

Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in.
Je zult een link via e-mail ontvangen om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Maak gastaccount
Maak deelnemer account
Maak student account
Maak alumnus account