Zet de ontwikkelstap die jij nodig hebt

Teamcoaching ‘Next Level’ (v/h Intensive)

Dompel je onder in een tweedaagse, intensieve leergroep waarin je de stap zet die jij nodig hebt om beter voor de groep te staan. Je ontdekt wat jouw impact in een groep is en hoe jij als begeleider in balans blijft. We leren in het hier-en-nu, je experimenteert met je gedrag en je doet persoonlijk werk. Daardoor krijg je meer ruimte en mogelijkheid om effectieve interventies te doen.

Erkenning & kwaliteit

Ons studiemateriaal

Boeken van Martijn Vroemen - Teamchange

Even kennismaken?

Leerdoelen

 1. Je verdiept inzicht in je eigen ‘binnenstroom’.
 2. En je sluit daarbij beter aan op het ‘hier-en-nu’ in de groep.
 3. Jij vergroot jouw authentieke ‘kwaliteit van aandacht’. 
 4. Je verbetert je houding en effectiviteit als teambegeleider.
 5. Je ontwikkelt jouw eigen stijl en kracht als teambegeleider.

Jouw next level

Iedereen kan een stap zetten om op een hoger niveau groepen te begeleiden. Wat die stap is bepaal je zelf. Misschien is het een rode knop of een blauwe plek. In ieder geval krijg je meer ruimte en rust in het maken van effectieve interventies. Die onstaat als je aan de slag gaat met vragen zoals: 

 • Waarom oordeel ik zo snel in groepen?
 • Hoe komt het dat ik struikel over autoritair gedrag?
 • Waarom raak ik snel in competitie?
 • Wat kan ik doen als ik weerstand tegenkom?
 • Waar komt mijn neiging tot ‘redden’ vandaan?
 • Hoe maak ik mezelf klein in de groep?
 • Wat doe ik met heftige emoties?

Deelnemers – Deze module is er voor iedereen die met groepen werkt: (team)coaches, teamleiders en teamtrainers. We nodigen nieuwsgierige deelnemers uit die bereid zijn naar zichzelf te kijken. Je hebt al ervaring met ‘voor de groep staan’, als voorzitter, teamleider, projectleider, mediator, trainer of adviseur. Je bent comfortabel met hbo-niveau.

Leerhouding – We vragen tijdens deze module een actieve leerhouding. Je bent nieuwsgierig naar het vak, naar je mede-cursisten, en vooral ook naar jezelf. Je gaat ‘persoonlijk werk’ doen, dus je kijkt naar je eigen gedrag en je staat open voor feedback van anderen.  

e-Learning – De fysieke bijeenkomst is ingebed in online lees- en reflectie opdrachten. Zo kom je goed voorbereid naar de sessie, en kunnen we daar meer tijd besteden aan ervaren en oefenen. Je kunt daar alle basisconcepten van teamcoaching nog eens bekijken, want tijdens deze module worden die niet gedoceerd.

Bijeenkomsten – We werken met twee senior trainers in een groep van 10-12 deelnemers. 

 • Plenair doen we actieve oefeningen waarin je meteen ziet, voelt en ervaart wat jij doet in groepen en wat de groep met jou doet. 
 • In een vaste reflectiegroep (we maken 2 subgroepen) doe je persoonlijk werk.  Daarbij kan het soms confronterend worden: we zoeken de hoogte en de diepte op.
 • Je experimenteert vervolgens met nieuw gedrag en krijgt feedback.

Thema’s – We maken gebruik van concepten uit de TA en de groepsdynamiek.

 • Inclusie – Wat doe jij om aan te sluiten bij een groep?* In hoeverre ben je bereid je aan te passen.. of juist af te wijken? Hoe ga je om met verschillen, aantrekking en allergieën? 
 • Invloed – Hoe neem je wel of geen invloed in een groep? Hoe zichtbaar ben je? Welke grenzen zijn voor jou belangrijk? Wat doe je als anderen jou willen sturen? Hoe spreek jij mensen aan en hoe uitgesproken ben je? 
 • Intimiteit – Wat laat je zien aan anderen? Hoe dichtbij mogen mensen komen? Hoe ga je om met emoties (en kwetsbaarheid) van jezelf en van anderen? 
 • Drivers & Stoppers – Wat heb jij geleerd om succes te oogsten. Wat is jouw ‘gaspedaal’ in het omgaan met anderen? Wat vermijd je, mag je niet zijn of doen, en wat is verstopt? Wat zijn met andere woorden de remmers in je gedrag?
 • Authenticiteit – Welk gedrag is voor jou ‘waarachtigh’ in je kern? Hoe – en onder welke omstandigheden – kom jij het beste uit de verf als jezelf?

*Al deze vragen stellen we jou, zodat jij ze kan stellen aan de mensen in de teams die je coacht.

Tijden – We starten de eeste dag om 09.30 en zijn om 20.00 uur klaar. Dan volgt een gezamenlijk diner. De tweede dag is van 09.00 tot 16.30 uur. 

De opleiding wordt gevoed vanuit drie bronnen, drie kennisdomeinen. Wij denken dat je daarmee een evenwichtig en compleet programma hebt.

Systemisch – Veel interventies in teams zijn gericht op problemen en worden daarmee niet zelden symptoombestrijding. Wij kijken liever naar het ‘geheel’, de patronen die daarin zitten en we kijken de ‘complexiteit’ van vraagstukken aan. Eigenlijk is alles wat wij doen systemisch geïnspireerd en we besteden er ook een hele module aan. 

Psychologisch – Teams bestaan uit mensen en het gedrag van mensen is niet logisch… het is psychologisch! In de opleiding leer je om jezelf beter te monitoren ‘in het moment’ en om mensen in teams beter te begrijpen. Dit alles vraag om zelfreflectie, zelfkennis en – uiteindelijk – zelfacceptatie. De taal die we hiervoor gebruiken komt grotendeels uit de Transactionele Analyse. 

Groepsdynamisch – Tussen mensen ontstaan in elke groep interacties en beïnvloedingen die continu op zoek zijn naar balans. De dynamiek van gevoelens, gedachten en gedragingen is deels in de bovenstroom waarneembaar, maar veel zit ook in de onderstroom. Wij helpen je om dit beter te begrijpen, maar vooral ook om er minder benauwd voor te zijn. Minder schroom voor de onderstroom!

Praktijkervaring – Bij Teamchange maken de trainers dagelijks vlieguren in de praktijk. We coachen talloze teams in alle denkbare soorten organisaties.

 • We vinden het leuk om onze ervaring over te dragen aan gemotiveerde deelnemers.
 • En maken onze kennis direct toepasbaar met herkenbare modellen.
 • Je leert geen abstract verhaal, maar past alles meteen toe op je eigen team.
 • Van ons hoeft leren niet saai te zijn.  We houden van energie en actie!

Begeleiders – Voor de Teamcoaching Intensive hebben we onze top-senior trainers beschikbaar.

Margit Sleeuwenhoek
Martijn Vroemen

Praktijk 100% – De trainers van Teamchange staan volop in de praktijk. Ze praten niet (alleen) over teamcoaching, ze doen het, in alle soorten teams, op alle denkbare niveaus.

Onze visie – Wij geloven dat in dit complexe vakgebied we het zo eenvoudig mogelijk moeten maken, maar niet simplistisch. Je zult van ons een onderzoekende houding zien, en die vragen we ook van jou. Hoewel teams ook succes hebben door ‘harde’ variabelen, zoals structuur, doelen en systemen, kijken wij vooral naar de menskant van het samenwerken. De meeste Teamchangers zijn psycholoog en/of coach.

Zie onze kwaliteitsbelofte in 10 punten.

Locatie – De Teamcoaching Intensive vindt plaats in conferentiecentrum Kaap Doorn. Het arrangement bevat alle lunches en diner met overnachting in een eigen kamer. 

Datum: 25-26 november 2024.

Cursusgeld:1200,-
Arrangement:350,-
Totaal (ex btw):1550,-

We kunnen btw-vrij factureren. Geef dat bij inschrijving aan. Betaling in termijnen mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden.

 • Inbegrepen – In het totaalbedrag is alles inbegrepen, dus de locaties, diner en de overnachting, en ook al het cursusmateriaal. Het kan desgewenst btw-vrij worden aangeboden. Informeer naar de mogelijkheden.
 • Studiebelasting – Totaal 19 contacturen. We vragen je om je voor te bereidene via onze online e-learning omgeving: ongeveer 1 uur werk. Na afloop krijg je een certificaat van Teamchange.
 • PE-punten – We hebben deze aangevraagd bij de Stir, en we verwachten dat er 17 punten zullen worden toegekend.
 • Certificaat – Na afronding ontvang je een speciaal Teamchange Certificaat. 
 • Garantie – Zie onze kwaliteitsbelofte in 10 punten.

Reviews van onze opleidingen

Reviews

Teamcoaching Next Level

9

'Intensieve leerervaring'

Intensief is het,..deze onderdompeling in wat een team met mij kan doen als coach en wat er gebeurt in onderstroom, bovenstroom en in mijn eigen binnenstroom. Alleen al het kijken hoe de begeleiders omgingen met het ‘hier en nu’ in onze groep vond ik zeer leerzaam. In 2019 heb ik de leergang Teamcoaching gedaan hetgeen de basis vormt voor hoe ik nog steeds coach. Nu namen Martijn, Wendel en Margit onze groep van ervaren coaches mee in een verdiepend vervolg in leren, voelen en bespreken wat er allemaal is in het ‘hier en nu’. De e-learnings van te voren waren fijn als theoretische opfrisser, want in de bijeenkomsten gaat het echt over ervaren en leren in de praktijk. Een mooie bubbel vol coaching, voelen, denken, zoeken en vinden, ervaren en oefenen met elkaar,

Teamcoaching Next Level

9

'Wat een reis weer …..'

Eindlijk een training waarbij je helemaal los kan gaan naar antwoorden die in de praktijk onbeantwoord blijven. Alles onder de supervisie van trainers die je echt naar een nieuw level als teamcoach kunnen tillen. Open, veilig en vertrouwd.

Teamcoaching Next Level

10

'De kers op de taart!'

Na essenties en de verdieping te hebben doorlopen, gunde ik mezelf deze aanvulling. En daar heb ik geen seconde spijt van gehad! Echt een kers op de taart. De combinatie van persoonlijke ontwikkeling en de vertaalslag naar het vak teamcoach, is subliem! De diepgang die door de coaches Martijn, Wendel en Margit wordt gecreëerd is scherp, on spot en vooral heel goed en prettig! Gun jezelf dit!!!!

Teamcoaching Next Level

9

'Diepgang'

Helemaal ondergedompeld in reflection in action, direct inzicht en tegelijkertijd doorvoelen van de theorie. Bijzonder om door top coaches begeleid te worden naar weer een stap verder, de next best van jezelf. Theorie is van belang en doorleven van de theorie is hier de verdieping die je zoekt als je net verder wil kijken. Dus voor jou is zalmsalade iets anders zijn dan voor mij. Daarom leer je ook zoveel van elkaar tijdens deze dagen.

Teamcoaching Next Level

9

'Prachtige en leerzame module'

Deze module is intensief want ja, je komt jezelf tegen, elkaar als groep en de individuen uit de groep. Met een topteam van coaches krijg je leerzame oefeningen en verdieping op de theorie aangereikt. Waanzinnig veel geleerd en ik heb de lange dagen uit het programma als goed te doen ervaren. Ik ben met een schatkist vol positieve indrukken, ervaringen en werkvormen naar huis gegaan. Die ga ik rustig, stukje voor stukje uitpakken.

Prijs is exclusief 21% btw. Desgewenst kunnen wij btw-vrij factureren. Dat is voor particulieren en bepaalde organisaties voordelig. Vink deze optie bij inschrijving aan.

Stel je vraag!

Kom kennismaken met ons!

Je wilt wellicht met ons samenwerken of je bij ons laten opleiden, maar nog even ‘gevoel’ krijgen bij wie wij zijn? Of je hebt gewoon een aantal vragen die je liever persoonlijk bespreekt?

Laten we (video)bellen!

We ontmoeten elkaar via telefoon, Teams of Zoom. Geheel vrijblijvend uiteraard. In principe neemt Martijn Vroemen contact met je op, maar je kunt ook kiezen voor andere Teamchangers.

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Aanmelden Ask me Anything

Zit je met een casus? Een lastige klus? Iets met je team of je rol als teamcoach of teamleider? Kom naar een online AmeA sessie, je mag alles vragen. Meld je aan! Het is van 10.00 tot 11.30. Kom wel op tijd, eerder weggaan kan.

Boek aanbevelen

Bestand delen

Je kunt een pdf-bestand delen op onze site. Een artikel, of iets anders moois. Stuur het ons en wij plaatsen het onder jouw naam op onze Download & Delen pagina.

Werkvorm posten

De instructie
Helder en in hele zinnen. Geen telegramstijl. Gebruik stappen of nummers. Of tussenkopjes in vet. Geef eventueel variaties of tips aan het eind. Doe géén copy-paste van een andere site of ander document!!

Account aanpassen

Minimaal 8 tekens, hoofdletter, cijfer en speciaal teken. Gebruik geen ww dat je elders gebruikt. 

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Let op – als je geen bevestiging hebt ontvangen is het maken van je account niet gelukt. Je kunt dan niet inloggen.

Profiel maken of aanpassen

Leuk als je zichtbaar wilt zijn op de site. Ook klanten kunnen je profiel zien, maar alleen mensen die zijn ingelogd hebben zicht op je contactgegevens. 

 • JPG/JPEG/PNG
 • Zo vierkant mogelijk
 • Vooral je gezicht
 • Max 500kb

Review maken

Onze studenten – misschien jij ook – hebben veel aan de reviews op onze site. Help jij toekomstige studenten met jouw review? Het mag eventueel anoniem of onder pseudoniem. Veel dank!

Handleiding Zoom + mini-werkvormen