Teamchange header

Profiel van Edu Feltmann

Edu is ruim 50 jaar organisatieadviseur en heeft een theorie en praktijk van ‘denkadviseren’ ontwikkeld. Volgens hem leer je denkadviseren niet door er over te praten, maar (misschien wel uitsluitend!) via aandacht, reflectie, verwondering over hoe wij, mensen, elkaar verleiden tot allerlei ‘taalhandelingen’, en de betekenis daarvan voor onze overtuigingen over waarheid en werkelijkheid.

Ander profiel zoeken

Edu Feltmann

Collega van Teamchange

In 1984 introduceerde ik drie nivo’s van adviseren: mono-, poly- en meta-paradigmatisch. In de jaren daarna is dat verrijkt met inzichten uit kunstfilosofie, taalkunde en taalfilosofie, tot het concept ‘denkadviseren’. Dat is een speciaal ‘taalspel’ tussen adviesvrager en adviseur, dat de adviesvrager stimuleert tot zodanig ‘ontstroeven’ en ‘deconstrueren’ van diens heersende gedachten (over het probleem in zijn werk/ organisatie/ situatie), dat hij zelf het gevraagd advies kan bedenken.
Mijn opleidingen zijn zowel ‘open’ (Leergang Interventiekunde), als voor bestaande groepen. De dynamiek en ‘leerklimaat’ is anders in de incompany’ groepen dan in de ‘open’ groep. Ik vind het boeiend en leerzaam (ook voor mij zelf) om te zoeken via welke interventies of toevallige opmerkingen (van de cursisten en/of van mij) de ‘denk-en praat-patronen’ (het heersende discours) in een in-company’ groep door de deelnemers, of de groep als geheel, kan worden losgelaten. Ik noem dat ‘ontstroeven’.
De opleiding en workshops die ik geef (in ‘denkadviseren’), zijn altijd voor groepen van minimaal 4 tot maximaal 15 deelnemers. Dat zijn steeds vaker ‘in-company’ groepen of groepjes, dus van mensen die elkaar al enige tijd kennen. Elk jaar geef ik de 10-daagse opleiding ook voor een groep met ‘open inschrijving’. (Sinds 2019 wordt deze opleiding aangeboden door Sioo, als een van hun ‘Partneropleidingen’).

Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in.
Je zult een link via e-mail ontvangen om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Maak gastaccount
Maak deelnemer account
Maak student account
Maak alumnus account