Edu Feltmann

Even inloggen voor meer contactinformatie.

Edu is ruim 50 jaar organisatieadviseur en heeft een theorie en praktijk van ‘denkadviseren’ ontwikkeld. Volgens hem leer je denkadviseren niet door er over te praten, maar (misschien wel uitsluitend!) via aandacht, reflectie, verwondering over hoe wij, mensen, elkaar verleiden tot allerlei ‘taalhandelingen’, en de betekenis daarvan voor onze overtuigingen over waarheid en werkelijkheid.

Zoek profiel

Edu Feltmann

Collega

In 1984 introduceerde ik drie nivo’s van adviseren: mono-, poly- en meta-paradigmatisch. In de jaren daarna is dat verrijkt met inzichten uit kunstfilosofie, taalkunde en taalfilosofie, tot het concept ‘denkadviseren’. Dat is een speciaal ‘taalspel’ tussen adviesvrager en adviseur, dat de adviesvrager stimuleert tot zodanig ‘ontstroeven’ en ‘deconstrueren’ van diens heersende gedachten (over het probleem in zijn werk/ organisatie/ situatie), dat hij zelf het gevraagd advies kan bedenken.
Mijn opleidingen zijn zowel ‘open’ (Leergang Interventiekunde), als voor bestaande groepen. De dynamiek en ‘leerklimaat’ is anders in de incompany’ groepen dan in de ‘open’ groep. Ik vind het boeiend en leerzaam (ook voor mij zelf) om te zoeken via welke interventies of toevallige opmerkingen (van de cursisten en/of van mij) de ‘denk-en praat-patronen’ (het heersende discours) in een in-company’ groep door de deelnemers, of de groep als geheel, kan worden losgelaten. Ik noem dat ‘ontstroeven’.
De opleiding en workshops die ik geef (in ‘denkadviseren’), zijn altijd voor groepen van minimaal 4 tot maximaal 15 deelnemers. Dat zijn steeds vaker ‘in-company’ groepen of groepjes, dus van mensen die elkaar al enige tijd kennen. Elk jaar geef ik de 10-daagse opleiding ook voor een groep met ‘open inschrijving’. (Sinds 2019 wordt deze opleiding aangeboden door Sioo, als een van hun ‘Partneropleidingen’).

Zoek op rollen & regio's

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Profiel maken

  • JPG/JPEG/PNG
  • Zo vierkant mogelijk
  • Vooral je gezicht
  • Max 1 mb

Profiel maken

  • JPG/JPEG/PNG
  • Zo vierkant mogelijk
  • Vooral je gezicht
  • Max 1 mb
Verdiepende opleiding - met Essenties erbij heb je de erkenning
Meer informatie +

Kom kennismaken met ons!

Je wilt wellicht met ons samenwerken of je bij ons laten opleiden, maar nog even ‘gevoel’ krijgen bij wie wij zijn? Of je hebt gewoon een aantal vragen die je liever persoonlijk bespreekt?

Laten we (video)bellen!

Laat hieronder je gegevens achter en we boeken samen een (half)uurtje in dat ons past. We ontmoeten elkaar via telefoon, Teams of Zoom. Geheel vrijblijvend uiteraard. Wij vinden kennismaken altijd waardevol. In principe neemt Martijn Vroemen contact met je op, maar je kunt ook kiezen voor andere Teamchangers.

Handleiding Zoom + mini-werkvormen

logokleinpath