profiel: Edu Feltmann

Even inloggen voor meer contactinformatie.

Edu is ruim 50 jaar organisatieadviseur en heeft een theorie en praktijk van ‘denkadviseren’ ontwikkeld. Volgens hem leer je denkadviseren niet door er over te praten, maar (misschien wel uitsluitend!) via aandacht, reflectie, verwondering over hoe wij, mensen, elkaar verleiden tot allerlei ‘taalhandelingen’, en de betekenis daarvan voor onze overtuigingen over waarheid en werkelijkheid.
Edu Feltmann

Collega

In 1984 introduceerde ik drie nivo’s van adviseren: mono-, poly- en meta-paradigmatisch. In de jaren daarna is dat verrijkt met inzichten uit kunstfilosofie, taalkunde en taalfilosofie, tot het concept ‘denkadviseren’. Dat is een speciaal ‘taalspel’ tussen adviesvrager en adviseur, dat de adviesvrager stimuleert tot zodanig ‘ontstroeven’ en ‘deconstrueren’ van diens heersende gedachten (over het probleem in zijn werk/ organisatie/ situatie), dat hij zelf het gevraagd advies kan bedenken.
Mijn opleidingen zijn zowel ‘open’ (Leergang Interventiekunde), als voor bestaande groepen. De dynamiek en ‘leerklimaat’ is anders in de incompany’ groepen dan in de ‘open’ groep. Ik vind het boeiend en leerzaam (ook voor mij zelf) om te zoeken via welke interventies of toevallige opmerkingen (van de cursisten en/of van mij) de ‘denk-en praat-patronen’ (het heersende discours) in een in-company’ groep door de deelnemers, of de groep als geheel, kan worden losgelaten. Ik noem dat ‘ontstroeven’.
De opleiding en workshops die ik geef (in ‘denkadviseren’), zijn altijd voor groepen van minimaal 4 tot maximaal 15 deelnemers. Dat zijn steeds vaker ‘in-company’ groepen of groepjes, dus van mensen die elkaar al enige tijd kennen. Elk jaar geef ik de 10-daagse opleiding ook voor een groep met ‘open inschrijving’. (Sinds 2019 wordt deze opleiding aangeboden door Sioo, als een van hun ‘Partneropleidingen’).

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Aanmelden Ask me Anything

Zit je met een casus? Een lastige klus? Iets met je team of je rol als teamcoach of teamleider? Kom naar een online AmeA sessie, je mag alles vragen. Meld je aan! Het is van 10.00 tot 11.30. Kom wel op tijd, eerder weggaan kan.

Boek aanbevelen

Bestand delen

Je kunt een pdf-bestand delen op onze site. Een artikel, of iets anders moois. Stuur het ons en wij plaatsen het onder jouw naam op onze Download & Delen pagina.

Werkvorm posten

De instructie
Helder en in hele zinnen. Geen telegramstijl. Gebruik stappen of nummers. Of tussenkopjes in vet. Geef eventueel variaties of tips aan het eind. Doe géén copy-paste van een andere site of ander document!!

Account aanpassen

Minimaal 8 tekens, hoofdletter, cijfer en speciaal teken. Gebruik geen ww dat je elders gebruikt. 

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Let op – als je geen bevestiging hebt ontvangen is het maken van je account niet gelukt. Je kunt dan niet inloggen.

Profiel maken of aanpassen

Leuk als je zichtbaar wilt zijn op de site. Ook klanten kunnen je profiel zien, maar alleen mensen die zijn ingelogd hebben zicht op je contactgegevens. 

  • JPG/JPEG/PNG
  • Zo vierkant mogelijk
  • Vooral je gezicht
  • Max 500kb

Review maken

Onze studenten – misschien jij ook – hebben veel aan de reviews op onze site. Help jij toekomstige studenten met jouw review? Het mag eventueel anoniem of onder pseudoniem. Veel dank!

Meer informatie +

Kom kennismaken met ons!

Je wilt wellicht met ons samenwerken of je bij ons laten opleiden, maar nog even ‘gevoel’ krijgen bij wie wij zijn? Of je hebt gewoon een aantal vragen die je liever persoonlijk bespreekt?

Laten we (video)bellen!

We ontmoeten elkaar via telefoon, Teams of Zoom. Geheel vrijblijvend uiteraard. In principe neemt Martijn Vroemen contact met je op, maar je kunt ook kiezen voor andere Teamchangers.

Handleiding Zoom + mini-werkvormen

Stel je vraag!