een dag ervaren en ontmoeten

Op 23 september begint officieel de herfst. En om dat te vieren maken we een mooie Kennisdag. Een leerzaam en inspirerend event voor iedereen die met teams werkt. Het thema is Impact door Contact. 

Contact maken is een van de belangrijkste vaardigheden van elke coach. Contact met jezelf en met het team, en dat thema gaan we op deze dag tot leven brengen. Ervaren!

Wie komen er?

De dag is voor teamprofessionals, alumni van Teamchange en iedereen die iets met teams heeft.  Er is plaats voor maximaal 125 deelnemers. 

Siets Bakker van Rake Vragen gaat met ons serieus (en speels) aan de slag. Een vraag stellen is eigenlijk best intiem. Vooral als het rake vragen zijn! Siets is auteur van prachtige boeken over systemisch werken. We hebben voor haar de hele ochtend uitgetrokken!

In de middag kies je twee actie-workshops.

 • Rob Vriens, is regisseur van jeugdtheater en laat je ervaren hoe je echt impact hebt als je voor een groep presenteert. Aandacht pakken… én vasthouden.
 • Marcoen Hopstaken is Wakkerschudder en neemt je mee in een werveling aan geweldige ervaringsoefeningen. Contact = energie!
 • Wendel Greve leert je wat de interventiematrix is, waarmee je contact kunt maken op meerdere gelaagdheden van een groep. 
 • Judy de Graaff van Het Oogpunt laat je luisteren naar de signalen (de wijsheid) van je lichaam in het maken van contact.
 • Paul Klein Woud geeft een boks-workshop. Contactsport bij uitstek. Hoe raakbaar ben jij? Geef je je grenzen goed aan? Vechten is verbinden. 

Martijn Vroemen is dagvoorzitter en zal een workshop houden over aandacht & de Kracht van het Nu.

Verder komen de trainers van Teamchange, en… jij dus 🙂

Siets Bakker – Maak contact met Rake Vragen

van Rake Vragen gaat met ons serieus (en speels) aan de slag. Een vraag stellen is eigenlijk best intiem. Vooral als het rake vragen zijn! Siets is auteur van prachtige boeken over systemisch werken. We hebben voor haar de hele ochtend uitgetrokken!

Als (team)coach weet je natuurlijk heel goed hoe belangrijk het is om contact te maken. Als je de ander ook in de onderstroom kunt ontmoeten, exploderen je interventies aan impact. Het is eigenlijk niet eens zo moeilijk. Samen gaan we jammen met Rake Vragen en andere onderstroominterventies.

Rob Vriens – Aandacht pakken… én vasthouden

Ik ben regisseur van jeugdtheater en laat je ervaren hoe je echt impact hebt als je voor een groep presenteert. Aandacht pakken… én vasthouden. De misvatting: “Het gaat er vooral om wát je vertelt!” is wijdverbreid. In een paar korte stappen geef ik een introductie op dat het ‘hoe’ natuurlijk minstens zo belangrijk is. Om je te laten proeven wat er daarin allemaal mogelijk is. Je leert wat jíj specifiek kan inzetten om contact te maken met je publiek. 

Marcoen Hopstaken Schudt ze wakker,  contact = energie!

In mijn workshop laat ik je kennismaken met actieve ervaringsoefeningen die je als teamcoach kan inzetten. Playful werkvormen geven inzichten in contact maken en communicatie die je met een cognitieve benadering veel moeilijker kunt bereiken. Ervaar de energie van ervarend leren in vijf kwartier actie waarin we meer staan dan zitten. Je neemt enkele oefeningen en werkvormen mee die je meteen zult willen inzetten.

Wendel GreveAan de slag met de interventiematrix

De interventiematrix is een overzicht van milde tot steeds sterkere interventies, op meerdere niveaus in de groep. Spelen met gelaagdheid in jouw interventies als teamcoach, daarmee gaan we actief aan de slag. Door je interventies te variëren maak je op verschillende niveaus contact om het team in beweging te krijgen. Schakel soepel tussen boven- en onderstroom en daag jezelf uit om een team op de ‘juiste’ spanning te brengen!  De interventiematrix helpt je om je bewust te worden van het interventiepallet waarmee jij werkt.

Judy de GraaffLuisteren naar de wijsheid van je lijf

Als teamcoach is je lichaam je belangrijkste instrument. Hiermee maak je contact en maak je verbinding met wat er speelt in het team. Je lijf is jouw belangrijkste middel voor het maken van contact: hoe doe jij dat eigenlijk? Welke dieper liggende overtuigingen over contact communiceer jij impliciet naar het team? Ontdek het door het met je lijf te komen ervaren en mee te maken. Door deze ontdekking zul jij je effectiviteit als teamcoach vergroten.

Paul Klein WoudHoe raakbaar ben jij? Vechten is verbinden. 

Boksen doe je niet alleen. Samen boksen geeft energie. Je gaat ervaren hoe het is om contact te maken met je lijf en wat voor resultaat dat oplevert. Je gaat samen grenzen te verkennen. Wat is er voor nodig om elkaar uit te dagen? En je gaat jouw leerdoel in de (boks)praktijk brengen. Bokservaring is niet nodig en het is absoluut niet pijnlijk of gevaarlijk.

Martijn VroemenHier-en-Nu is meer dan een ogenblik

Als coach ben je vooral aan het werk in het nu, het ‘moment. Maar het ‘nu’ is een raadselachtig verschijnsel: hoe lang duurt het? Kun je er echt ‘in’ zijn? Of glipt het weg op het ‘moment’ dat je je er bewust van wordt? Hoe maak je contact met jezelf én met de anderen in ‘dat ‘nu’? En hoe blijf jij weg uit het nu? In deze ‘ervarende’ lezing zal Martijn het werk van Eckard Tolle (De Kracht van het Nu) en van Donald Schön (The Reflective Practitioner) met elkaar verbinden. Een klein beetje filosofie, en daarna ook reflectie… in actie!

Siets Bakker van Rake Vragen is systemisch trainer, coach en auteur van prachtige boeken.

> Rake Vragen

Martijn Vroemen is oprichter van Teamchange, initiatiefnemer van dit event. Hij zal de dag voorzitten.

Waar is het?

De dag is van 09.30 tot 16.30 in de De Eenhoorn te Amersfoort. In de sfeervolle, ronde zaal Studio 33. 

Uitstekend bereikbaar: tegenover het station en er is ook veel parkeergelegenheid.

Wat krijg ik?

Een wervelend, kleinschalig event met vakgenoten. Er is prachtige inhoud en verrassende werkvorm.

Uiteraard is er prima verzorging met uitgebreid lunchbuffet en een borrel na afloop.

PE-punten (6) bij de STiR. 

Wat kost het?

 • De investering voor deze inspirerende dag is slechts €290. Dat is voordeliger dan vergelijkbare congressen, maar je krijgt veel!
 • Prijzen exclusief 21% btw en gelden voor online betalen.

Hoe meld ik aan?

Je kiest de aanmeldknop en rekent met iDeal af. Je betaalt direct of per factuur (binnen 2 weken betalen). 

In april wordt de lentekorting automatisch toegepast. Alumni van Teamchange gebruiken daarnaast ook de voucher die ze ontvangen hebben per email (geldig t/m mei).

Je ontvangt een bevestigingsmail met een link om je workshop-voorkeuren op te geven.

Prijzen gelden bij aanmelding via deze webwinkel. Wil je liever via een formulier inschrijven, factuur ontvangen en bijvoorbeeld je werkgever laten betalen? Ga dan naar deze pagina. Er komen € 30 administratiekosten bij.

Na 29 juli (8 weken tevoren) betaal je 50% annuleringskosten.
Na 29 augustus (4 weken tevoren) 100%

Je kunt altijd kosteloos een vervanger sturen.

Als de bijeenkomst door corona- ‘beperkingen’ niet door mag gaan of verplaatst wordt, kan je altijd je geld terugkrijgen als je dat wilt.

08.45 – Inloop met koffie en begroeten
09.30 – Opening door Martijn Vroemen
09.45 – Een Rake Ochtend met Siets Bakker

12.30 – Lekker Lunchbuffet
13.15 – Ruimte voor ontmoeten

13.30 – Workshop ronde 1
14.45 – Break
15.00 – Workshop ronde 2
16.15 – Afsluiting door Martijn Vroemen

16.30 – Borrel voor de blijvers

Rob Vriens Teamchange

Rob Vriens is regisseur van jeugdtheater en trainer/coach presentatie vaardigheden.

> LinkdeIn

Marcoen Hopstaken is ‘wakkerschudder’, coach en trainer. Bovendien alumnus van Teamchange

> Proversie

Wendel Greve is zelfstandig (team)coach en senior trainer bij Teamchange. 

> Wendelgreve

Judy de Graaff

Judy de Graaff gebruikt embodied leaderschip om de wijsheid van het lichaam met het hoofd te verbinden.

> Het Oogpunt

Paul Klein Woud

Paul Klein Woud is trainer, teamcoach en Bokscoach. Hij is ook alumnus van Teamchange.

> Bokscoaching

Reageren? Leuk!

5 reacties

 1. Super dag. Inspirerend, tot denken zettend, afwisselend, vol energie. De sfeer goed. Er was gelegenheid tot ontmoeting met collega’s. Door de actieve workshops begeleid door enthousiaste professionals werd ik meegenomen in leermomenten. Ik heb genoten. Ik kijk uit naar het event in 2023. Tot dan!

 2. Inspirerende dag, veel verbinding, beweging, verdieping en enthousiasme.
  Ik heb genoten van de sessie met Siets Bakker en de oefeningen met een ieder, en ik heb twee maal de workshop over interventies begeleid met fijne leergierige deelnemers. Dank allen en vooral Martijn dat je dit mogelijk maakt! Tot 22 september 2023!!

 3. Het was een topdag. Martijn zette bij de opening direct goed de toon met veel interactie, een nieuw model:-) en goede sfeer. Dat was ook de toon van de rest van de dag: goede workshops, inhoudelijk verdiepend met veel ruimte om te oefenen en ervaren.
  En zet een grote groep teamcoaches bij elkaar -die allemaal willen leren, open zijn in het contact en bereid zijn zich kwetsbaar op te stellen- en combineer dat met goede trainers die korte krachtige workshops weten te geven, dan heb je een mooie cocktail vol fijne energie en uitwisseling. Kortom, een kwalitatief zeer goede dag waar ik vol energie en verrijkt bij weg ging. Dank Martijn en dank Teamchange!

 4. Een heerlijke dag gehad met collega teamcoaches. De sfeer was zalig met allemaal fijne zelfbewuste en reflectieve mensen waardoor gesprekken meteen verdieping kregen. Bovendien heb ik heerlijk gebokst bij Paul dus niet een hele dag op je kont zitten, luisteren en consumeren, maar ook lekker bewegen. In de korte tijd van de workshop echt een leermomentje over mezelf gehad. Dat is knap en kan enkel als een workshop goed in elkaar zit. Complimenten voor deze eerste dag, Martijn!

 5. Fantastische dag, heerlijk afwisselend, en vol energie wat je ook eigenlijk altijd kunt verwachten van Martijn en de sprekers die in het programma zijn opgenomen. Goed voor je netwerk en uitwisseling van ervaringen met collega trainers/begeleiders.
  Welkom bij de Teamchange familie van Vroemen. En als je er niets was, dan hoop ik dat je er volgens jaar bij bent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Profiel maken

 • JPG/JPEG/PNG
 • Zo vierkant mogelijk
 • Vooral je gezicht
 • Max 1 mb

Profiel maken

 • JPG/JPEG/PNG
 • Zo vierkant mogelijk
 • Vooral je gezicht
 • Max 1 mb
Verdiepende opleiding - met Essenties erbij heb je de erkenning
Meer informatie +

Kom kennismaken met ons!

Je wilt wellicht met ons samenwerken of je bij ons laten opleiden, maar nog even ‘gevoel’ krijgen bij wie wij zijn? Of je hebt gewoon een aantal vragen die je liever persoonlijk bespreekt?

Laten we (video)bellen!

Laat hieronder je gegevens achter en we boeken samen een (half)uurtje in dat ons past. We ontmoeten elkaar via telefoon, Teams of Zoom. Geheel vrijblijvend uiteraard. Wij vinden kennismaken altijd waardevol. In principe neemt Martijn Vroemen contact met je op, maar je kunt ook kiezen voor andere Teamchangers.

Handleiding Zoom + mini-werkvormen

logokleinpath