Teamchange header

SAMENKOMEN IN CORONATIJD

In tijden van corona zijn er veel vragen over fysiek samenkomen om te leren. Op sommige vragen hebben we - inmiddels - antwoord, op andere vragen moeten we het antwoord gaandeweg vinden, en soms met elke persconferentie aanpassen. Ons uitgangspunt is dat we niet alleen de regels willen volgen, maar ook dat iedereen zich bij ons veilig en comfortabel kan voelen. Hieronder geven we informatie over ons coronabeleid.

Update: 18 november 2020

Er kan weer gewoon gecaterd wordt in de verschillende locaties. Wij blijven ernaar streven zoveel mogelijk live te doen wat kan en mag. 

Update: 5 november 2020

Na de persconferentie van dinsdag 3 november zijn inmiddels de zogenaamde noodverordeningen van de verschillende veiligheidsregio’s bekend. Daarin zijn de maatregelen gedetailleerd. De locaties met hotelfunctie – zoals Kaap Doorn – kunnen openblijven en mogen cateren aan gasten die daadwerkelijk overnachten. Dit geldt dus voor onze tweedaagsen. De locaties die als eet- en drinkgelegenheid staan geboekt – bij ons La Vie en Level Eleven – (dus voor onze ééndaagse sessies) mogen wel mensen ontvangen voor onderwijs/educatie maar niet cateren. Sessies gaan door, maar je wordt apart ingelicht over de catering. Samengevat: al onze trainingsactiviteiten mogen nog steeds live plaatsvinden. 

Update: 14 oktober 2020

Volgens de richtlijnen zoals gepresenteerd op 13 oktober zijn zakelijke bijeenkomsten voor bijvoorbeeld scholing nog steeds toegestaan. De groepsgrootte per ruimte is nog steeds gemaximeerd op 30 personen. Onze sessies kunnen dus vooralsnog allemaal live plaatsvinden in de door ons geselecteerde locaties. Op de locaties zijn de maatregelen weer aangescherpt, zoals bijvoorbeeld het apart lunchen van groepen. Ook is het dragen van maskers in de ruimtes buiten de trainingszaal de normale praktijk. 

Update: 29 september 2020

Volgens de richtlijnen van kabinet en RIVM, zoals medegedeeld in de persconferentie van 28 september 2020, is een groep van maximaal 30 personen per ruimte toegestaan. Onze trainingen kunnen dus allemaal doorgaan. De locaties zorgen ervoor dat ook bij lunch en diner er nooit meer dan 30 mensen in een restaurant zitten.

Hoe zit het met de locaties?

Zalen – De locaties waar wij mee werken hebben allemaal een streng protocol in werking gesteld, en onze ervaring is dat ze zich daar ontzettend goed aan houden. Denk aan: stoelen ver uit elkaar, soms aan niet verplaatsbare ‘tafelblokken’. Er is overal handgel, er zijn looprichtingen, het aantal mensen in de locaties is verminderd. Airco staat uit, ventilatie staat aan en we doen de ramen open als het kan (kouwelijk? Neem iets warms mee!) 

Eten – We eten in shifts (dus niet alle groepen tegelijk), of op verschillende plekken, de lunch kan voorbereid zijn op een eigen bord, of in zakjes, vaak niet meer zelf pakken; dat is per locatie verschillend, maar er is goed over nagedacht. Het aanbod is daarom soms wat minder uitgebreid. Heb je speciale wensen? Bel de locatie: ze regelen het!

Verklaring – Vaak word je gevraagd om een gezondheidsverklaring aan te vinken. Bovendien heeft de locatie via ons je naam, dus als er iets zou zijn kunnen we je altijd terugvinden. Uiteraard gaat dat twee kanten op: als jij na een bijeenkomst klachten krijgt, dan waarschuw je ons. 

Hier vind je de coronapagina’s van onze locaties.

Conferentiecentrum Kaap Doorn (Doorn)
Buitenplaats de Bergse Bossen (Driebergen)
De Hoorneboeg (Hilversum)
OneMeeting (La Vie, Utrecht en Level Eleven, Amsterdam)

Wat spreken we met elkaar af?

 • We groeten elkaar hartelijk maar niet met handen schudden of huggen.
 • Bij de start van de sessie nemen we altijd met elkaar vragen of wensen door rondom corona. Zonodig maken we direct aanvullende afspraken.
 • Als iemand graag ergens ‘anders’ wil zitten, dan is dat prima. No questions asked.
 • Als je graag met een masker op wilt zitten tijdens – delen van – de bijeenkomst, dan is dat geen enkel probleem. Je hoeft niets uit te leggen (mag wel).
 • Je kan met een handgebaar aangeven als iemand te dichtbij komt voor jou, dan nemen we dat niet persoonlijk.
 • Wij doen geen oefeningen waarbij we op elkaar springen en aan elkaar hangen, héél jammer, maar het is even zo. 😉
 • Last but not least: als je klachten hebt kan je helaas niet komen. Blijf dus gezond! 

Stel dat jij moet annuleren?

 • Mocht je door klachten – of tijdens het wachten op een testuitslag – niet kunnen komen, dan zullen we kijken of het mogelijk is de sessie online bij te wonen. Het is een beetje behelpen, maar met Zoom en een koptelefoon kom je een heel eind. Wij hebben er goede ervaringen mee.
 • Er kunnen bijzondere situaties zijn, bijvoorbeeld: “ik ben net negatief getest, maar nu heeft mijn dochter verkoudheidsklachten.” Neem in zo’n geval altijd contact op met de GGD of huisarts, en zorg dat je weet wat de richtlijnen zijn. Deze kunnen soms weer verschillen van de adviezen. Teamchange gaat uit van de officiële regels. Bij twijfel: neem contact met ons op, dan kijken we samen wat behalve toegestaan-, ook wijsheid is.
 • Als je van je werkgever niet mag komen, óf als je zelf liever niet komt, terwijl het van de overheid wel ‘mag’, dan is ons uitgangspunt de geldende annuleringsregeling. Wel zullen we kijken of er een mouw aan te passen is. We willen graag flexibel zijn in coronatijd, waar het (financiëel) kan.
 • Soms is opschuiven naar een andere groep mogelijk, maar dat hangt echt van beschikbaarheid af. 
 • Bij sommige bijeenkomsten is het mogelijk om deze bij te wonen via Zoom, terwijl de groep live is. Dit kan een uitkomst zijn voor als je werkgever je verbiedt te komen, of als je tot een risicogroep behoort. Bij deze hybride werkvorm zul je niet alles kunnen volgen, maar voor bepaalde sessies is het wel een oplossing.
 • Let op: dit is alleen als het niet anders kan, dus niet een ‘optie’ voor als het je beter uit komt (met reizen bijvoorbeeld). 

Stel dat wij moeten verplaatsen?

Er zouden twee redenen kunnen zijn om te annuleren.

 1. De overheid/RIVM of Koninklijke Horeca Nederland (waar de locaties onder vallen) hebben besloten dat er geen bijeenkomsten mogen zijn. 
 2. Wij krijgen zelf te maken met docenten die niet kunnen komen (door klachten zelf of door quarantaine verplichting). Gelukkig zijn bijna al onze sessies bezet met twee trainers, dus bij uitval van een docent zullen we ons uiterste best doen om de sessie door te laten gaan. Maar het kan onverhoopt voorkomen dat we allemaal geveld zijn.

Wij zullen dan de bijeenkomst doorschuiven naar een later moment (zoals we in de eerste helft van 2020 veel gedaan hebben). Als wij moeten verplaatsen, dan heb je als deelnemer het recht om kosteloos van deelname af te zien. Uiteraard hopen we dat je met ons meeschuift. 

In sommige gevallen kunnen we besluiten dat het beter is om (een deel van) de opleiding online te doen.

Zijn er online opleidingen?

Jazeker, we hebben uitstekende ervaringen met online. En gelukkig zijn er veel mensen in net z’n steile leercurve terecht gekomen als wij. Deze opleidingen kun je online doen.

Wij zullen dan de bijeenkomst doorschuiven naar een later moment (zoals we in de eerste helft van 2020 veel gedaan hebben). Als wij moeten verplaatsen, dan heb je als deelnemer het recht om kosteloos van deelname af te zien. Uiteraard hopen we dat je met ons meeschuift. er

Wij doen ons uiterste best om er in coronatijd een mooie, veilige sessie van te maken. We rekenen met elkaar op een beetje flexibiliteit. Tot nu toe hebben wij uitstekende ervaringen met elkaar en met onze deelnemers. Dank!

Namens Teamchange,
Martijn Vroemen

Opleiding van Teamchange

Kwaliteit en erkenning

Kom een keer kennismaken

Nieuwsbrief ontvangen?

Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in.
Je zult een link via e-mail ontvangen om een nieuw wachtwoord aan te maken.

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Maak gastaccount
Maak deelnemer account
Maak student account
Maak alumnus account