Coronabeleid

In tijden van corona zijn er veel vragen over fysiek samenkomen om te leren. Op sommige vragen hebben we – inmiddels – antwoord, op andere vragen moeten we het antwoord gaandeweg vinden, en soms met elke persconferentie aanpassen. Ons uitgangspunt is dat we niet alleen de regels willen volgen, maar ook dat iedereen zich bij ons veilig en comfortabel kan voelen. Hieronder geven we informatie over ons coronabeleid.

Teamchange heeft in 2020 steeds met uitstellen of vertragen de grote opleidingen zoveel mogelijk live kunnen doen. Maar de komende maanden blijven erg onzeker. Een lockdown is geen garantie (meer) dat we daarna ‘zeker’ weer alles live mogen doen. Inmiddels zijn mensen – en wij – steeds beter geworden in ‘online’. Bovendien kun je niet eindeloos blijven schuiven. Het leven gaat verder, en het leren ook!

Ons motto is: ‘Online zolang het moet, Live zodra het kan’. 

Onze kortere opleidingen kun je zowel live als online boeken. Onze langere opleidingen (de Erkende Leergang en Teamcoaching Essenties) zijn in principe live, maar met het bovenstaande in acht nemend: als je inschrijft dat weet je dat het deels online kan zijn. Ons aanbod daarbij is:

 1. We gaan van ‘online’ zoveel mogelijk een samen-lerende ervaring maken. Teamcoaches móeten ook met online kunnen omgaan. 
 2. Na behalen diploma geven we je een aanzienlijk deel van de niet gebruikte arrangementskosten terug.
 3. Of je kunt kiezen deze om te zetten in een voucher voor een live bijeenkomst met ons zodra het weer kan.

Indien live: Hoe zit het met de locaties?

Zalen – De locaties waar wij mee werken hebben allemaal een streng protocol in werking gesteld, en onze ervaring is dat ze zich daar ontzettend goed aan houden. Denk aan: stoelen ver uit elkaar, soms aan niet verplaatsbare ‘tafelblokken’. Er is overal handgel, er zijn looprichtingen, het aantal mensen in de locaties is verminderd. Airco staat uit, ventilatie staat aan en we doen de ramen open als het kan (kouwelijk? Neem iets warms mee!) 

Eten – We eten in shifts (dus niet alle groepen tegelijk), of op verschillende plekken, de lunch kan voorbereid zijn op een eigen bord, of in zakjes, vaak niet meer zelf pakken; dat is per locatie verschillend, maar er is goed over nagedacht. Het aanbod is daarom soms wat minder uitgebreid. Heb je speciale wensen? Bel de locatie: ze regelen het! 

Verklaring – Vaak word je gevraagd om een gezondheidsverklaring aan te vinken. Bovendien heeft de locatie via ons je naam, dus als er iets zou zijn kunnen we je altijd terugvinden. Uiteraard gaat dat twee kanten op: als jij na een bijeenkomst klachten krijgt, dan waarschuw je ons. 

Hier vind je de coronapagina’s van onze locaties.

Conferentiecentrum Kaap Doorn (Doorn)
Buitenplaats de Bergse Bossen (Driebergen)
OneMeeting (La Vie, Utrecht en Level Eleven, Amsterdam)

Wat spreken we met elkaar af?

 • We groeten elkaar hartelijk maar niet met handen schudden of huggen.
 • Bij de start van de sessie nemen we altijd met elkaar vragen of wensen door rondom corona. Zonodig maken we direct aanvullende afspraken.
 • Als iemand graag ergens ‘anders’ wil zitten, dan is dat prima. No questions asked.
 • Als je graag met een masker op wilt zitten tijdens – delen van – de bijeenkomst, dan is dat geen enkel probleem. Je hoeft niets uit te leggen (mag wel).
 • Je kan met een handgebaar aangeven als iemand te dichtbij komt voor jou, dan nemen we dat niet persoonlijk.
 • Wij doen geen oefeningen waarbij we op elkaar springen en aan elkaar hangen, héél jammer, maar het is even zo. 😉
 • Last but not least: als je klachten hebt kan je helaas niet komen. Blijf dus gezond! 

Stel dat jij moet annuleren?

 • Mocht je door klachten – of tijdens het wachten op een testuitslag – niet kunnen komen, dan zullen we kijken of het mogelijk is de sessie online bij te wonen. 
 • Er kunnen bijzondere situaties zijn, bijvoorbeeld: “ik ben net negatief getest, maar nu heeft mijn dochter verkoudheidsklachten.” Neem in zo’n geval altijd contact op met de GGD of huisarts, en zorg dat je weet wat de richtlijnen zijn. Deze kunnen soms weer verschillen van de adviezen. Teamchange gaat uit van de officiële regels. Bij twijfel: neem contact met ons op, dan kijken we samen wat behalve toegestaan-, ook wijsheid is.
 • Als je van je werkgever niet mag komen, óf als je zelf liever niet komt, terwijl het van de overheid wel ‘mag’, dan is ons uitgangspunt de geldende annuleringsregeling. Wel zullen we kijken of er een mouw aan te passen is. We willen graag flexibel zijn in coronatijd, waar het (financiëel) kan.
 • Soms is opschuiven naar een andere groep mogelijk, maar dat hangt echt van beschikbaarheid af. 
 • Bij sommige bijeenkomsten is het mogelijk om deze bij te wonen via Zoom, terwijl de groep live is. Dit kan een uitkomst zijn voor als je werkgever je verbiedt te komen, of als je tot een risicogroep behoort. Bij deze hybride werkvorm zul je niet alles kunnen volgen, maar voor bepaalde sessies is het wel een oplossing.
 • Let op: dit is alleen als het niet anders kan, dus niet een ‘optie’ voor als het je beter uit komt (met reizen bijvoorbeeld). 

Zijn er online opleidingen?

Jazeker, we hebben uitstekende ervaringen met online. En gelukkig zijn er veel mensen in net z’n steile leercurve terecht gekomen als wij. Deze opleidingen kun je online doen.

Wij doen ons uiterste best om er in coronatijd een mooie, veilige sessie van te maken. We rekenen met elkaar op een beetje flexibiliteit. Tot nu toe hebben wij uitstekende ervaringen met elkaar en met onze deelnemers. Dank!

Namens Teamchange,
Martijn Vroemen

Onze opleidingen

Erkenning & kwaliteit

Even kennismaken?

Nieuwsbrief krijgen?

Kom kennismaken met ons!

Je wilt wellicht met ons samenwerken of je bij ons laten opleiden, maar nog even ‘gevoel’ krijgen bij wie wij zijn? Of je hebt gewoon een aantal vragen die je liever persoonlijk bespreekt?

Laten we (video)bellen!

Laat hieronder je gegevens achter en we boeken samen een (half)uurtje in dat ons past. We ontmoeten elkaar via telefoon, Teams of Zoom. Geheel vrijblijvend uiteraard. Wij vinden kennismaken altijd waardevol. In principe neemt Martijn Vroemen contact met je op, maar je kunt ook kiezen voor andere Teamchangers.

Welk account wil je maken?

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Minimaal 8 tekens, 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 leesteken. Gebruik geen wachtwoord dat je elders ook gebruikt.

Profiel maken

 • JPG/JPEG/PNG
 • Zo vierkant mogelijk
 • Vooral je gezicht
 • Max 1 mb

Profiel maken

 • JPG/JPEG/PNG
 • Zo vierkant mogelijk
 • Vooral je gezicht
 • Max 1 mb
Verdiepende opleiding - met Essenties erbij heb je de erkenning
Meer informatie +

Handleiding Zoom + mini-werkvormen

logokleinpath