De functie van frictie

De functie van frictie gaat over de scheidslijn tussen functionele en disfunctionele frictie. Annemarie Mars belicht twintig spanningsvelden die inherent zijn aan verandering. In de manier waarop je met elk spanningsveld omgaat, bepaal je of de wrijving die je losmaakt glans geeft of krassen maakt.

Giftige communicatie

Steken onder water, sarcastische grapjes en verwijten: we maken allemaal gebruik van giftige communicatie. Als je eenmaal kunt omgaan met giftige communicatie wordt je leven een stuk makkelijker. Minder gedoe tijdens vergaderingen, minder gedoe aan de keukentafel.

Het Handboek Strategisch Coachen

Dit Handboek bevat een schat aan Kennis en inzichten die nuttig is om strategisch te coachen. In een heldere taal, met talloze voorbeelden, zowel voor coach als gecoachte.

Werken met Millennials

https://mecompany.nu

Launspach beschrijft in dit boek hoe je als leidinggevende millennials in je organisatie kunt motiveren en hoe je voorkomt dat ze in een burn-out raken. Het is een vlot geschreven boek, vol met humor en praktische tips die direct zijn toe te passen.

De Fontein – Maak wijze keuzes

Heel helder beschreven boek wanneer je je systemisch bewustzijn wilt vergroten.
De fontein als metafoor helpt je om je eigen plek stevig in te nemen en de ander zijn of haar plek te gunnen. In dit boek leer je hoe je familiesysteem doorwerkt in je leven en toepasbaar is op vele thema’s,.

Handboek Groepsdynamica

Groepsdynamica bestudeert het gedrag van mensen in kleine groepen. Door haar brugfunctie tussen psychologie en sociologie neemt de groepsdynamica een unieke plaats in binnen de sociale wetenschappen.Dit boek behandelt de hoofdthema`s uit de groepsdynamica.

Uit het leven van een hond

Het boek gaat over een dag uit het leven van Henk en zijn hond Schurft. In 2020 won Sander Kollaard met dit boek de Libris Literatuurprijs. Hij werd beschouwd onder de genomineerden als een buitenstaander, maar ging er met de hoofdprijs vandoor.

De dag dat ik mijn naam veranderde

Deze schrijfster ken je misschien als kinderboekenschrijfster, maar dit keer schreef ze een boek voor volwassenen. En wat voor boek! Het verhaal is autobiografisch en intens verdrietig, maar zo prachtig opgeschreven dat je blij bent dat je Nederlands kunt lezen.

Rake Vragen

Stop met hard werken om problemen op te lossen. Vooral die problemen die steeds in een andere vorm terugkomen. Zoek naar de reden waarom het probleem in kwestie een goede oplossing is. Vind wat er vast zit. Rake vragen helpen je!
Door het stellen van rake vragen komt er weer beweging.

Inspiratiekaarten: Shoot for the moon!

Shoot for the moon - Inspiratiekaarten

Een bijzondere inspiratiekaartenset. 52 prachtige foto’s met teksten die inspireren om voluit te gaan leven vanuit verlangen, vertrouwen en intuitie. Goed te gebruiken in trainingen en bij teamcoaching. Als incheck bijvoorbeeld, of als moment van reflectie.